lördag 14 maj 2011

Småbarnsmammor

Här kommer inlägget som jag skrev i torsdags. Som tur skrev jag det i word innan jag klippte in det här. Nu blir man ju lite orolig att Blogger kan ta bort inlägg som jag gjort.
Alla småbarnsmammor skulle nog behöva komma iväg på rehab några dagar. Detta slår mig när jag sitter i gräset och läser HELA Aftonbladet ostört.

Jag är så tacksam att jag får åka iväg så här. Självklart är det på grund av min kroniska cancer men även utan att vara sjuk så skulle många behöva komma iväg så här och få vila upp sig och ta en paus från ekorrhjulet. Jag har sovit 2 nätter på raken nu och endast gått upp en gång per natt för toalettbesök. (I vanliga fall är jag uppe varannan timme… toalettbesök, tittar till barnen, orolig, ont i ryggen, vänder Joel etc.)

Här kommer ett underbart inlägg från Anna Zethraeus i gårdagens debatt i tidningen. Det handlar om att utmattade småbarnsmammor längtar mer efter en god natts sömn än efter sex….;
Hand upp småbarnsmamma om du känner igen dig en vanlig tisdagskväll:
Du plockar upp 200 leksaker från golvet, steker falukorven samtidigt som du bokar in fotbollslägret på nätet, jagar in ungarna från studsmattan, packar utflyktsmatsäckarna, förhör engelska glosorna, styr upp skolavslutningsfesten, badar och nattar barnen – innan du till sist glider in i ditt raffset, rappar snärtigt med läderpiskan i luften och förför den äkta mannen i några svettiga, erotiska timmar tills morgontidningen ramlar ner i brevlådan.
Not.


Om jag var miljardär skulle jag starta en fond för trötta småbarnsmammor. Och det skulle gynna papporna i slutändan också….

Min egen status här på Mösseberg är nu ikväll torsdag HUVUDVÄRK. Trots Alvedon Forte och en timmes sömn innan middagen så har jag fortfarande ont i huvudet. Vi hade kostföreläsning efter middagen men jag var tvungen att gå därifrån tidigare på grund av huvudvärken. Jag vet inte om jag börjar bli påverkad av vädret kanske. Ikväll har det regnat och åskat lite igen. Hesheten är också kvar men det känns bättre och jag har köpt lite slemlösande idag på apoteket.

Det var lite kul att läsa en kommentar till mitt förra inlägg att en bloggläsare hade sett mig i Falköping idag. Jag är fashinerad av att hon kände igen mig i ”riktiga” livet. Det var även en kommentar från en som var här på Mösseberg men inte visste att jag var här för tillfället. (jag kommer att vara här fram till den 20 maj, dvs en vecka till.)

En nyinköpt ängel;

3 kommentarer:

mia sa...

så det blev ängeln... Den är fi. Hoppas du blir kvitt huvudvärken så du kan njuta.
kram mia

mia sa...

mundsoOj stav fel...... Den är fin ska det ju stå.....
kramar Mia

Lena C sa...

Det låter som om du har kunnat koppla av och det är väl underbart!
Hoppas på att du ska slippa ont i huvudet förkylningsproblem.
Värmen är på väg tillbaka tror jag och det är välkommet.
Jättefin ängel!
Ha det så bra nu och njut av att vila från vardagen.
Kramar från mig