söndag 22 maj 2011

Hemma igen från rehaben

Det var ju inga banderoller och partyhattar direkt när jag kom hem. Adam låg och slöa i soffan, Jörgen jobbade och Isac sov hos en kompis. Som tur var kom mormor hem med Joel strax efter att jag kom hem och han bjöd på mycket kramar och pussar. Mmmmmm vad mysigt.
Vi åt risgrynsgröt till middag som svärmor kokat och varit och lämnat. Jättegott och funkade bra för min blåsa att äta.

Bygget har gjort lite framsteg medans jag varit borta.
Här blir det HWC, handikappsanpassat badrum;

Och här blir det en större hall, förråd och tv hörna för grabbarna;

På lördagen åkte Joel och red med mormor och Malin. Malin 18 år, går barn och ungdomsprogrammet och älskar att vara med Joel. Hoppas nu att vi blir beviljade Personlig Assistans (som vi ansökte om 8 december 2010) då vore Malin kanon att ha på några timmar i veckan.

Jag och Maria umgicks större delen av dagen. Vi promenerade ner till hamnen där Maria och Robins nya båt precis blivit sjösatt. Jörgen skurade båten utvändigt.


Jag och Maria började rensa lite invändigt då båten är skeppad från Florida där tidigare ägaren bor. Vi hittade palmer överallt. Det började med 3 tavlor, sedan låg det badlakanset och handduksset med palmer på. I förpiken fanns det en jättefin filt.. egentligen… om det inte vore för palmerna på den och sedan matchande kuddar…. med palmer.
Det går inte att förklara i ord vilket skratthysteri vi hade nere i ruffen. Det kändes som att oavsett vilket skåp vi öppnade så var det saker med palmer på. I köket hittade jag cocktailglas, vanliga dricksglas och tallrikar. Efter det trodde vi att det var nog men då hittade Maria ett litet miniskåp vid köksbordet och vad hittade hon där om inte lite servetter med palmer på!! Och sist men inte minst en diskhandduk och en grytlapp med palmer på!!!
Det blev 3 stora sopsäckar till UFF efter att jag och Maria hade rensat där nere.

Efter detta lät vi grabbarna vara kvar vid båten så gick vi hem och fikade med hemgjord rabarberpaj (Maria vill att jag ska skriva att hon hjälpte till med att skära rabarberna)

Lägligt så ringde Emil och Mathias så de kom över på en fika. Mathias mamma Liz var också med. Så himla trevligt med lite spontana grejor och inte ha något riktigt planerat en hel dag.

På kvällen var vi bara hemma och gjorde ingenting. (det är inte ofta jag skriver…)
Isac hade i och för sig sin kompis Tim som sov över.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan se hur du & Maria gick loss i båten av garv gällande dessa palmer.
Kom osökt tänka på denna roliga historia:
Två palmer pratar med varandra:
- Do you löv me?
- Näver!
Jag vet. Den var riktigt dålig ;)

Härligt, Maria, du är en grym kock och gör stora framsteg. Och vilken fin båt. Måste bli en skärgårdstripp med oss tjejer ;)

Härligt ha dig hemma igen, Elisabeth.
Och jag vet att familjen tycker det oxå fast det inte blev hejabaluns när du kom hem.
Stora kramen
/Gitt

Lena C sa...

Kul att du är hemma igen. Hoppas du känner dig lite utvilad! Jag kan också tydligt se framför mig palmhysterin.Så himla kul om man är 2 med samma humor ! Kram
Lena

Suzanne Essgärde Tornstierna sa...

Hej Elisabeth!
Skönt och se att du har kommit hem välbehållen. Hoppas att du mår bättre.
Skulle ha velat vara en liten fågel som satt och tittade på eran palmhysteri :)
Här i Skara regnar det för fullt och jag sitter ute på altanen med datorn i knät och läser din blogg medans regnet smattrar på taket, mys!
I dag har det kommit 17 st nya gäster så jag har lite att göra i morgon.
Ha en skön kväll och en bra vecka.
Kram Suzanne

Suzanne Essgärde Tornstierna sa...

Hej!
Kul att du såg min blogg, är helt nybörjare så det lär ta lite tid att få till det men ska nog lära mej vad det lider :) På bilden är det mitt lilla barnbarn Oskar 1,5 år och jag som posar.
Hopps att det funkar så du får ditt cytostatika på tisdag.
Måste iväg till jobbet nu, många nya som väntar idag. Sköt om dej och hoppas att du får en fin dag. Vi hörs
Kram Sussi