torsdag 5 maj 2011

PROVENCESTIPENDIET 2011

Ni som har läst min blogg och hängt med ett tag vet att jag fått låna en stor fin villa för 8 personer i Provence i september. Vilken grej. Tänk att JAG har fått ett stipendium!?!? Det är första gången i livet. Lite tråkigt att det är under dessa omständigheter men jag känner mig otroligt glad och utvald som får den här möjligheten. Självklart är jag rädd att någonting ska ställa till det på vägen och att jag inte ska kunna komma iväg men så får man inte tänka, det vet jag. Nej, positiva tankar och energi! Man måste våga TRO, DRÖMMA och HOPPAS!

Jag har stött och blött fram och tillbaka vad jag ville göra med denna vecka. Ta med mig bara familjen? Några par? Eller några väninnor? Vilka väninnor? De jag känt längst? Aerobicgänget? Jag har ett stort nätverk och väldigt många av mina tjejkompisar betyder SÅ OERHÖRT mycket för mig så jag skulle behöva dubbelt så stort hus i Provence.
Vad det gäller familjen så är Adam inte intresserad för fem öre. Det är mitt i TVpucken perioden i höst. Isac vill bara följa med för att det finns pool. Joel har ingen talan riktigt än och kräver mycket jobb. Åka några par blir som en vanlig semester.

Hmmm, så VAD VILL JAG innerst inne? Och VAD mår JAG bäst av? Vad behöver JAG?
Svaret blev att jag tar med mig de personer (kvinnor måste jag kanske lägga till annars undrar ni varför inte Jörgen är med på listan) som stått mig närmast och stöttat mig mest under min sjukdomstid. HELST skulle jag vilja ta med mig ALLA i min närhet men nu finns det bara 8 platser och då har jag valt….
Vem tror ni står högst på min lista om inte MAMMA!!!

MAMMA för att du ALLTID finns här för mig och för att MAMMA alltid är MAMMA. Älskar dig så!

SVÄRMOR som också alltid finns till hands och ställer upp som barnvakt i ur och skur. Vill verkligen visa min tacksamhet och tycker det ska bli så härligt att få ta med dig till Frankrike.

ÅSA som under hela min behandlingstid skjutsat mig till och från sjukhuset, suttit och vakat när jag mått illa, torkat svett och tårar, hjälpt mig med allt från himmel och jord, och dragit runt mig på resor och roliga saker. Och fler blir det…

PERNILLA en ganska nyfunnen vän. PERNILLA, underbara människa, även hon drabbad av denna sjukdom. Vi stöttar varandra och finns här för varandra.

JENNY som jag känt i 20 år och som alltid funnits till hands genom tuffa skeden i livet. Min första bröstcancer 1997, den traumatiska upplevelsen med Joel när han föddes 3 månader för tidigt och du var och hälsade på mig ett antal gånger under den jobbiga första tiden. Och nu, trots att ditt eget liv går på högvarv så ringer du alltid för att stämma av hur jag mår.

GITT som jag lärde känna genom JENNY för några år sedan. GITT skaparen av min blogg! Det är tack vare henne som jag bloggar och hon fungerar som min egen servicedesk. Det var även GITT som var den drivande länken då jag var nominerad till Årets Mama 2009. GITT ställer upp i vått och torrt! Hon har även tagit på sig att göra min blogg till bok då den dagen kommer.

MARIA för att du är den du är. Du har lärt mig värdera livet högt, göra prioriteringar, ta hand om positiv energi och leva livet på ett sunt sätt. Vi tar värdefulla pauser i livet tillsammans när vi går våra skogspromenader och njuter av en fika i solen. Att jag sedan kan smsa dygnet runt och du alltid står redo på min trapp är ett plus i kanten, ha ha. 

Vilket stöd ni är för mig och för varandra. Det är inte för intet som jag har valt att ta med er på min resa till Provence i höst.


Nu håller vi tummarna att mina cellgifter fungerar och att jag kan få se fram emot en underbar höst med en vecka i PROVENCE!

12 kommentarer:

Berit sa...

Tummarna, alla fingrar, tår och allt för en fin höst och vistelse i Provence för dej och dina kära!

Eva T sa...

Håller alla tummar och tår för din resa. Och innan dess för en underbar sommar. Kram

Anonym sa...

Vilket underbart gäng Ni blir !!!!!Nu har Ni verkligen något fantastiskt att se fram emot....Det kanske inte är så konstigt att Du har så fina vänner, man får ju nämligen vad man förtjänar och jag tror att Du är värd dessa värdefulla människor.Jag tänker ofta på Dig och önskar Dig allt gott nu i "vårens tid" Kram från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Du är lyckligt lottad som har så mycket vänskap och kärlek runt omkring dig och alla runt dig är lyckligt lottade för att de får ta del av din vänskap och kärlek. Ni kommer få den bästa veckan någonsin. Kram från Maria E

Ingrid H sa...

Mina tårar rinner- det blir nog vackert för er- på alla sätt o vis. Fantastisk att et fins slika möjligeter. Lycka till, Ingrid

Malin sa...

Jättekul att du fick den här chansen! Håller tummarna som alla andra.

Igår kväll ringde en stackars taxichaufför från Prag och undrade var vi hade tagit vägen! Jag hade avbokat genom resebyrån, men de hade tydligen glömt att avboka transfern... Mår bättre nu i alla fall.

Kram från Malin

Pysslan sa...

Håller alla tummar och tår för att det ska fungera och att ni kan komma iväg :)

Legoblomma sa...

Åhhhh det där låter helt underbart. Klart att du kommer att kunna åka!
Du har en underbar blogg som jag har lagt till min lista. Du är så positiv i din tuffa liv.
Beundrar alla som orkar med denna skitcacer.
Håll ut! Styrkekramar

Anonym sa...

Ni kommer att få en underbar resa ! Trevlig helg i solen nu. Kram Janna

Theres sa...

Hejjar på dig och önskar er en härlig resa!
Jag har länge läst din blogg och känner igen mig i mycket du skriver. Jag har själv drabbats av ALL, leukemi. Gjorde en benmärgstransplantation för 7 månader sen och hittills ser allt bra ut, tack och lov.
Kramar Theres

Anonym sa...

Härligt Elisabeth! Ni kommer få en fantastisk vecka tillsammans och det är du och dina närmaste så värda!!! Men först en härlig sommar! Stor kram Hanna, gustavsberg

Jag är Elisabeth sa...

Till Hanna,
Jag tänkte på dig när jag svängde förbi föräldrarna i morse. Jag var där som hastigast och sa hej då till Joel då han sov hos mormor o morfar i natt.
När jag har mer tid så lovar jag gå förbi dig och säga hej och jag hoppas att du haffar mig om du se mig så jag får ett ansikte på "Hanna i Gustavsberg".