fredag 20 maj 2011

Sista dagen i sluten vård...

Ja, så stod det faktiskt när jag beviljades rehab. "Du har beviljats 12 dagar onkologisk rehab i sluten vård". Låter mycket värre än vad det är...

I onsdags hade vi SPA kväll som undersköterskorna anordnade i relaxrummet i SPA avdelningen. Man fick välja mellan fotbad eller paraffinbad för händerna.
Yvonne och Tina valde fotbad;

Jeanette, Alena, Tarja och jag valde Paraffinbad för händerna. Jag bad dem vinka lite fint till kameran;

Ser lite ut som en hand från en skyltdocka, men vilket härligt resultat det blev. Vi avslutade med att smörja in händerna med naturligt bivax;

Efter serverades tapas. Dryck fick man köpa till själv och tjejerna slog på stort och delade på en flaska vin. Jag festade till med en Cola. (tyvärr ingen äkta CocaCola, de har bara Pepsi. Men i nödfall så går även det ner)

I går torsdags så märktes det att antibiotikan hade bitit och jag kunde ut och promenera igen. Det är helt ljuvlig omgivning kring kurorten och att gå upp på själva Mösseberget ger verkligen valuta för uppförsbacken. Dels finns det väldigt fina strövområden där uppe och sedan har man en härlig utsikt över Falköping. Man befinner sig också högst upp i Falköpings skidbacke! (kolla in det gula rapsfältet.)


Att gå stigen ner känns som att man vandrar genom djungeln. Det är ett otroligt djurliv och fåglarna kvittrar glada över att det snart är sommar;

Idag fredag hade vi ett Latinopass med ena sjukgymnasten. Det var som vanligt ”vårat tjejgäng” som var med. Övriga i rehabgruppen lös med sin frånvaro, kanske inte riktigt deras grej då de tillhör en annan generation. Vi som var med hade i alla fall jättekul.

Efter passet hade jag läkarbesök med avstämning inför hemfärden. Sedan packade jag ryggsäcken med sittunderlag, dricka, äpple och en tidning och gick iväg och satte mig i en grässlänt för mig själv. SÅ SKÖNT. Det har regnat i så många dagar så det var som en befrielse att få gå ut och sätt sig en stund själv. Det blev sen lunch då tåget inte gick förens 16.17.

Just nu i skrivande stund så sitter jag på tåget. Perfekt att åka första klass och ha fritt internet.

Pappa kommer och hämtar mig på centralen. Jörgen jobbar, Isac sover hos en kompis så det blir jag, Adam och Joel hemma ikväll. Egentligen skulle Joel sova hos mina föräldrar men jag vill ha honom hemma ikväll. Jag har lite abstinens efter honom, så ikväll blir det gos. Kanske kan sno en kram av Adam också!?

6 kommentarer:

Carola sa...

Hoppas hemresan går bra,
Förstår om du längtar efter din familj nu,
du får pussa på dom massvis.
Hoppas du känner dig nöjd med vistelsen på Mösseberg,
är glad att du kom ut och kunde gå och titta på omgivningen, den är jättefin.
Kram från carola ♥

Anonym sa...

Vad glad jag blir att se dig och hela gänget igen! kram från Solveig

Anonym sa...

Vilka fina bilder från utflyckten, den med stigen var fantastisk! Hoppas du kan behålla lite av lugnet även när du kommit hem. Kramar till dig och familjen! Tina L

Monica sa...

Vilken mysig tjej du är!!
Va sugen jag blev på att gå den där stigen på bilden..så rogivande!!
kramar
Monika

Berit sa...

Dendär stigen är verkligen vacker! Kan tänka mig att luften är full av fågelsång där.

Liten Caelyxrapport: Blodvärdet var inget vidare så jag fick två påsar nytt blod istället för behandling i onsdags. Får se om det blir behandling nästa vecka. Fick veta att det inte är ovanligt att det kan bli så d.v.s att man behöver blod när benmärgen är trött. Själv mår jag ok.

Förstår att det blir bra att komma hem till familjen nu och jag hoppas att du har haft det riktigt bra.

Kram!

mia sa...

Var nu rädd om dig.....
Kramar mia