tisdag 10 maj 2011

Hes och ont i huvudet

Jag har tappat rösten helt idag och försökt undvika alla situationer där man behöver prata. För hoppningsvis så blir det bättre till i morgon.

I morse var jag på "sköna rörelser i vatten" vilket kändes lite lagom. Sedan packade jag min lilla ryggsäck igen med filt, vatten och bok och gick och la mig i grässlänten igen. Jag kom på mig själv att jag bara låg och stirrade upp i himlen. Det är ganska fashinerande egentligen. Här ligger jag på planeten jorden, på en liten gräsplätt i Falköping och stirrar rätt ut i universum;


Var tvungen att fota min nya fina skor också:

Klockan 12 var jag hos sjukgymnasten som hade gjort i ordning ett program till mig. Vi gick igenom det men hon tyckte inte att jag skulle träna idag utan avvakta tills i morgon utifall det är en förkylning jag har dragit på mig. Programmet bestod av 5 enkla övningar vilket kändes bra. När det är få övningar är chansen att man gör dem större an när det är ett längre komplicerat program.

Till lunch var det Ärtpure soppa som var jättegod!
Efter lunchen promenerade jag till apoteket på sjukhuset här och hämtade ut mer Diklofenac (voltaren). De tror jag har en inflammation mellan skulderbladen då jag är svullen där och är stel. Alternativt att det är kortisonet som gjort att jag är svullen även runt nacken till baksidan. Så här svullen som jag är efter kortisonet nu har jag aldrig tidigare varit. Jag åt ju väldigt mycket kortison hösten 2008 och blev som en fotboll i ansiktet, men nu är det värre.
Vems haka är det här?? (Inte min i alla fall....eller?);

Suck, undrar när det ska börja ge med sig lite? Någon skrev att det tar en månad att bli av med svullnaden... lagom till skolavslutningen.

På eftermiddagen var sjuksköterskan här hos mig på rummet och tog prover då jag har haft problem med sendrag och kramper i ben, fötter, händer och fingrar det senaste dygnet. De ska kolla upp om jag har brist på något. Får svar i morgon.

Mellan 16-18 sov jag middag!!! Det hör inte till vanligheterna men här finns ju tiden att koppla av och jag hade så ont i huvudet så jag tog en alvedon forte och gick och la mig. Balkongdörren stod på vid gavel och jag somnade skönt med solen som sken utanför och en bris som svepte in då och då. Tyvärr hade jag fortfarande ont i huvudet när jag vaknade men det känns bättre nu på kvällen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Vännen, jv otur att du fått förkylningsproblem nu när du är i Mösseberg hoppas det vänder till i morgon. Önskar dig en bra och vilsam vistelse där. Vi hörs.
Kramar från Tina L

Berit sa...

Hoppas så att förkylningen försvinner så att du får hämta krafter i lugn o ro! Bort med bacillerna bara!
Kram!

charlotte svensson sa...

Hej

Tycker inte du ser så stor ut,

Kan tala om att pga en njursjukdom så har jag ätit kortison till och från nu i över 20 år och min svullnad hinner aldrig bort och speciellt dubbelhakan lider jag av för den är så synlig.

Hoppas du mår bättre i dag och kan njuta av allt

Kram
Charlotte

Anonym sa...

Är det något ställe du kan återhämta dig på nu när du även åkt på en förkylning så är det ju på Mösseberg.

För mig ser jag Elisabeth, lika fina som alltid, men jag förstår din känsla av svullnaden. Skönt veta att den smått försvinner med tiden.

Vilken härlig stund du och Universum fick med varandra. Vi människor är så små härute men många med stora hjärtan. Du är en av dom.

Njut ännu en fin majdag så hörs vi.
Kramliga kramar
/Gitt

Anonym sa...

Hej Vännen,

Känns som on du på Mösseberga får en välbehövligt paus, för att stanna upp och bara vara och tänka på dig själv, vilket du behöver.

Hoppas att förkylningen ger sig så att du får njuta av simning och dina övningar.

Jag tänker på dig !

Kramis Jenny

HELENA sa...

Önskar krya på dig

och att du får fler bra dagar på din rehab.

Malin sa...

Ta det lugnt nu när du har tid att vila.

Angående svullnaden mellan skulderbladen, så fick jag riktig tjurnacke när jag blev kortisonsvullen.Samtidigt som benen och baken tappade mer och mer.

Kram från Malin

Anonym sa...

Hej Kära du !
Shit !! Att du kanske blivit förkyld ! Men är det inte lite så, att när man får tid att vila och ta igen sig, så kommer det gärna en förkylning.

Men passa nu på att vila dig, det behöver du !!

Många GOSE kramar till dig, min kära VÄN !! Åsa L

Jag är Elisabeth sa...

Till Birthe om medfött Lymfödem. Jag pratade med en av tjejerna som heter MIA och hon har ett nummer som jag fick lägga ut här 0768022372. Hon lät också hälsa att hon är medlem i Sällsyntadiagnoser.se
mvh, Elisabeth

Eva T sa...

Hej !
Hoppas att du kryar på dig snabbt igen så att du kan njuta av din vistelse.
Till nästa rehabvistelse så får du önska dig till Varbergs kurort. Vacker omgivning, kunnig underbar personal, god mat och vackert boende.
Ha det underbart.