fredag 22 oktober 2010

TUR...

… att Jörgen bytte till vinterdäck igår.

Han bytte i första hand för att vi hört att det varit -15grader på nätterna i Dalarna och att det kunde vara snö.
Snön kom närmare än vi trodde. Det här kortet är taget klockan 10 idag medans jag väntade på mormor i bilen. Jag vågade inte köra hela vägen fram till deras hus för det var inte spårat alls in i deras bostadsområde.

Jörgen och Joel åkte Färdtjänst redan klockan 8 in till Move and Walk och då var det fortfarande ganska lugnt i trafiken trots mycket blötsnö.
Innan Jörgen åkte skjutsade han Adam till skolan som fick göra del två av matteprovet direkt i morse. Skönt att få det avklarat.
Men sedan var tanken att Adam skulle komma hem efter provet för att packa ihop sina grejjer för helgen men det gick inga bussar så han fick vänta kvar i skolan så hämtade vi honom på vägen.
Det var rena rama kaoset ute på Ingarö. Träd låg över vägen så inte plogbilen kom fram på de mindre vägarna. Nere i Brunn stod bilar lämnade på gångvägar och i gathörn. Jag antar att man insåg att det inte fungerade att köra med sommardäck… En bil blev bogserad av en traktor och det var långa köer mot Gustavsberg.
Innan Ingarö kyrka låg en Volvo i diket på motsatt sida. I Lemshaga backen på stora vägen stod en liten lastbil på tvären och sladdade och stoppade upp trafiken.

Då Move and Walk slutade 11 så skulle vi möta upp Joel och Jörgen där i Solna. När vi lämnade Gustavsberg vid 10 så tänkte jag att det skulle vara omöjligt att hålla tiden men väl ute på motorvägen så blev väglaget bättre och vid Nacka så avtog snöandet och väl i stan så var det snöfritt!!
Vi kom dit i tid och jag hann upp och hälsa på de andra barnen och föräldrarna innan de slutade vilket var kul. (Planen var ju att vi skulle varit med hela familjen, om inte Adam skulle skriva prov innan)
Med ett lunchstopp på MC donalds i Enköping stack vi sedan raka vägen till stugan i Östanvik och kom fram vid 15.30.
Klarblå himmel, ingen snö och minus 4 grader. Friskt och härligt.

Måste även lägga in en bild på våra vinterjackor som hänger i bastun. Jörgen kommenterade att jag köpt mig en svart fodrad Didriksson jacka. Dels för att jag redan har en Didriksson ofodrad…. Men den är faktiskt vit, så det är inte alls en likadan.. ha.
Men att sedan få kommentaren att ”- du som har så många jackor”….

De 3 jackorna som hänger till vänster är mina, resten är Jörgens.
(I vår familj är det inte jag som fyller garderoberna utan jag har en klädtokig man. Inget fel i det men det känns inte som han har rätt att klaga. Eller?)
Droppen blev nog att jag även köpte en ny vinterjacka till Adam igår, som jag tror Jörgen blev ganska sugen på. (Kan inte låta bli att le när jag tänker på Jörgens min när han såg att Adam hade ny jacka)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Bettan
Hoppas hela helgen i Dalarna blev skön avkoppling.
Känner igen det där med jackdiskussionen. Thomas har tidiger tittat snett på mig när jag köpte nya löparskor etc. Idag kom han själv hem med skor för 1000kr, då var det helt ok att lägga pengar på sånt! Kram från Tina L