lördag 9 oktober 2010

Klipp från youtube när Joel går

Efter att ha haft Monica och Milene här i kväll på lite tjejmys och Milene berättade hur enkelt det var att lägga upp en film på youtube så var jag ju tvungen att försöka.
Här är resultatet;

Jag är så glad att jag har den här lilla filmsnutten som visar när han går. Det är filmat den 3 september i Eskilstuna och då hade han precis lärt sig. Han kunde gå i ungefär en månad innan benen trasslade ihop sig igen. Nu kan han inte ens gå två meter... Det gör ont i hjärtat bara jag tänker på det.

Idag har jag i alla fall pratat med ortopedläkaren från Astrid Lindgrens som tar på sig att han har skött det här väldigt dåligt och på ett korkat sett. Han har också förståelse om vi vill byta läkare och det finns inga ursäkter för hur det här har gått till.
Tyvärr så hjälper inte det Joel nu i alla fall.

Enligt ortopeden så såg han redan på röntgenbilderna i våras att Joels höfter var dåliga och skulle behöva opereras. Detta kom som en chock för mig nu. Varför har man inte sagt detta tidigare?
Han menar på att han gjorde botoxinjektionen i juni med kluvna funderingar på om det skulle fungera och om man skulle hitta på en annan lösning i stället.
När jag frågar varför han inte kläckt ur sig detta tidigare så har han inget bra svar på detta utan säger att han har många barn att ta hand om och att han "glömde bort" eller inte riktigt hann prata med oss föräldrar om det innan förra injektionen. Hans tanke var sedan att han skulle försöka kontakta oss innan det blev aktuellt igen för botox, dvs nu i tisdags den 5 oktober.
Då undrar jag hur man kan ha missat att ta kontakt med oss på ytterligare tre månader? Snacka om att tappa bort Joel "mellan stolarna" någonstans.
Att sedan inte dyka upp på operationen i tisdags dels för att han hade en annan patient på Astrid Lindgrens samtidigt och dels för att han inte tyckte det var någon idé? Hur kan en läkare ta ett eget beslut utan att kontakta föräldrarna och utan att konsultera sjukgymnasten som arbetar med Joel dagligen?
Förstår heller inte hur man kan boka in en annan patient samtidigt som Joel då man änså har vetat om detta sedan i juni när senaste injektionen gavs. Det är skrämmande samordning av sjukhusen. Borde de inte kunna samarbeta lite bättre?
Får det gå till så här?

Läkaren i fråga har inte träffat Joel på ett år. (förutom när han träffade Joel nersövd i juni för att ge botox)
Jag tog tag i samtalet och krävde att få träffa läkaren med omedelbar verkan...
-"Nja, vi kan nog fixa till en tid om tre veckor" får jag till svar!?!??!
Aldrig i livet sa jag. Jag kan stoppa in Joel i bilen nu på en gång och åka in till sjukhuset för att få "visa upp honom"! Men så fungerar det ju inte riktigt säger läkaren...
Jag fann mig snabbt och sa att om jag tabbar mig på jobbet och har en deadline så får jag hoppa över lunchen en dag, börja tidigare på morgonen eller jobba över på kvällen.....
Jag tror läkaren förstod att det inte är någon ide att försöka vänta med en konfrontation och vi bestämde att vi ska höra av oss på söndag morgon då han har jouren och förhoppningsvis kan vi under söndagen åka in och träffa läkaren en stund.

Andra alternativ till botox är olika höftledsoperationer eller mjukdelsoperation.
Inte roligt, men kanske nödvändigt.

Nu är klockan 01 och jag måste pallra mig i säng.
Nattikramen!

4 kommentarer:

Monica R sa...

HELT galet! bra liknelse du sa till doktorn där *ler* den tog visst skruv:-)

hoppas det blir ett vettigt möte!

kram Monica R

Anonym sa...

Vet inte vad jag ska säga!?!Man blir mållös!

Härlig film på Joel! Emma älskar den, har sett den säkert 10 gånger nu på morgonen. Inte så ofta hon ser andra barn med rullator som hon själv har. Kramar Petra o Emma

Britt sa...

Men herregud ska du behöva gå igenom sånt här också. Kan tycka att det räcker som du har det. Det är helt otroligt hur sjukvården ibland inte fungerar. Tur att det är så mycket ruter i dej. Stå på dej bara. Håller på dej.

Anonym sa...

Sara och Hanna har säkert bett mig visa filmen när Joel går 20 ggr! Nu håller vi alla tummar för Joels operation och att det leder till bra resultat!