torsdag 14 oktober 2010

Jag är SÅÅÅ risig.

Soffan, fjärrkontrollen, datorn och massa snytpapper....
Jag kan inte komma ihåg senast jag var så här dålig. Och då menar jag inte dålig av cancern, för det minns jag. Utan av en vanlig förkylning! Sandpapper i halsen, rinner i näsan och ögonen, det kliar i öronen och i natt vaknade jag med panik att inte kunna andas.
Försökte kolla med spegel i halsen och den är SÅ svullen.
Känns som att andas i ett sugrör och nu förstår jag hur barnen känt när de har haft falsk krupp med andningssvårigheter.
Vid 4 tiden gick jag upp och inhalera dubbla doser Bricanyl samt tog 10 kortisontabletter på eget bevåg. (Jag har ju ett ganska stort apotek här hemma...)
Kortison är ju avsvällande och när jag var som sjukast åt jag 16 tabletter om dagen i flera veckor så 10 stycken en gång borde ju gå bra!?
Väntar på att de ska ringa från Skärgårdsakuten så jag får kolla upp med dem om det är ok att ta kortison eller om jag behöver något annat.

Jag har även pratat med operationssamordnaren på handkirurgen SÖS för att komplettera lite datum och uppgifter till min skrivelse till Patientnämden angående Joel.
Sedan ringde Joels kurator och meddelade att Lekterapin på Astrid Lindgrens kommer att ta emot Joel någon vecka innan hans nästa läkarbesök. Allt för att han ska få en positivare bild av sjukhuset och även leka bort sin rädsla för läkare och då särskilt narkosläkare och nålar.

Nu ska jag ta mig en promenad på några hundra meter till närmsta brevlåda och posta alla papper till försäkringsbolaget som rör min sjukhusvistelse på Kreta. Att fylla i alla formulär och samla alla kopior har tagit stora delar av morgonen.

Sedan blir det vila fram till 14.30 då Joel kommer hem från Ballongen igen.

5 kommentarer:

Sofie sa...

Hej Elisabeth
Får först säga att du ska krya på dej.Jag har varit här på din blogg förut.Men då var jag inte cancer sjuk och det var närmare bestämmt i julas när jag åkte en lång buss resan från Västerås-Lund då tänkte jag som så många andra attdet inte drabbar mej.Men efter att ha fått barn i Maj så visade det sig i AUg att även jag kunde drabbas fick diagnosen livmoderhals cancer.Jag tycker det är så faschinerande att du verkar vara en sådan stark mamma å person Men man kanske växer in i det till slut? jag är bara i början på min behandling.Har 6 barn som ofta hamnar lite i kläm pga mitt dåliga humör och så.Men allt tar väl sin gång..Nog svammlat :)..Hoppas du kryar på dej från förkylningen Många kramar från Sofie

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Som det ofta är halkade jag in på din blogg på ett bananskal. Minns att jag läst om dig i tidningen Mama för något år sedan. Ville bara skriva några rader. Krya på dig från förkylningen.

Kram från Elisabet

Lena C sa...

Ja krya på dig !!det är verkligen trist att vara så risig av förkylning. Men du verkar ju ändå ha ork att fixa med alla blanketter och papper. Det tycker jag brukar vara väldigt utmattande även om jag aldrig har varit i närheten av allt du fixar och trixar med!! Heja på och hoppas att allt ger en positiv utdelning på något sätt.Kram Lena

Anonym sa...

Åh vad bra att du anmäler till Patientnämnden. Det är vidrigt att vara så där dunderförkyld. Inget annat att göra än att vänta ut det och dricka jättemycket hett te med honung.

Anonym sa...

Kramen vännen, hoppas förkylningen släpper snabbt! Tänker på dig - ofta.
Tina L