måndag 25 oktober 2010

Lämnade Joel på dagis till samlingen och har sedan jobbat hela dagen. Kom hem strax efter 18 och då stod middagen på bordet. (Skönt att jobba och slippa sköta eftermiddagsrulljansen och matlagningen)

Jag och Joel fick ett paket med posten idag från min amerikanska syster Annie. Det var en T-shirt med en dinosaurie som har ortoser på sig!!
Joel blev jätteglad och ska ha den på sig till dagis i morgon har han sagt.

Jag har också fått ett brev från vår hemförsäkring om att jag får tillbaka hela beloppet för den inställda USA resan. Pust, vad skönt att veta. Visserligen är det bara pengar men det gäller att vårda de slantar man har när man är deltidssjukskriven.
Det brev som betyder allra mest idag är däremot brevet från Habiliteringsförskolan Ballongen. Joel är antagen även till vårterminen! YES!!!!!!!! Vilken lycka för Joel. Vilken lycka för Majsan (resursen). Vilken lycka för oss föräldrar.
Ballongen betyder så mycket för Joel. Dels för att han älskar att åka dit och dels för att han där får det allra bästa för honom vad gäller träning, motivation, hjälp med hjälpmedel och en underbar personal.
(man söker en termin i taget till Ballongen)

I morgon har jag träff med kurator och sedan tänkte jag ta mig till badhuset och simma. För hoppningsvis 1000 meter om inte höften börjar spöka.
Sedan har jag massa saker att ta tag i här hemma och telefonsamtal. Jag ska ringa Lekterapin på Astrid Lindgrens och vi ska planera in ett besök i samband med inskrivningen nästa torsdag. Sjukresor och Färdtjänst ska göras bokningar och avbokningar (höstlov nästa vecka).
Idag ringde förresten verksamhetschefen på Handkirurgen SÖS. Anledningen var min skrivelse till Patientnämden som jag skickade in förra veckan. Nu känns det som att vi har rett ut allt gentemot Södersjukhuset men det finns mycket att ta tag i vad gäller Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Just nu är jag bara glad att de fixar en snabb och bra lösning för Joel men självklart ska jag försöka driva ärendet vidare så att inte fler barn blir "drabbade" eller "tappade mellan stolarna" som Joel blivit under ett halvår.

1 kommentar:

Anonym sa...

God morgon !

Åhhh, vilken fin tröja Joel fått, jag förstår om han är lycklig för den. Och vilka positiva brev på posten igår, jag är sååå glad att han får fortsätta på ballongen...som han utvecklas !! Vad skönt..simma lugnt !

Kramis Jenny