torsdag 26 april 2012

Viktras

Idag är näst sista strålningen avklarad och som den manliga sköterskan ropade efter mig när jag gick.
- I morgon är det examen!
Tack för det. Ska bli SÅ skönt att slippa det stället ett tag i alla fall.
Min värsta farhåga är att det kommer bli strålning mot huvudet någon gång i framtiden och då måste man göra en ansiktsavgjutning. Usch och fy. Hoppas verkligen jag slipper spridning dit.

Fick också träffa läkaren idag på strålningen som beklagade mitt illamående och min smärta men jag har gjort rätt med mer morfin och pimperan. Till natten blir det även stesolid.
Och som sagt en gång kvar.

Att ta upp nästa vecka på ordinarie läkarbesök blir uppföljning av strålningen, ultraljud av hjärtat, kolla status på min överbelastade lever, OCH min viktnedgång. Visst ser jag i ansiktet att jag gått ner i vikt men jag väger mig aldrig direkt. Vägde mig på Masesgården och fick en chock! Minus 10 kilo på ett halvår.

Har sedan vägt mig på sjukhuset och på gymmet och det verkar stämma. (Även om jag vägde ytterligare två kilo mindre på gymmet. Jag gapade till Maria som var i andra änden av omklädningsrummet att den här vågen visar definitivt 2 kilo för lite!! Varvid jag har 20 tjejer som vänder sig om och stirrar på mig.... innan vi alla började skratta. (för mig var det ju egentligen tragiskt) Kanske inte så taktiskt på ett gym att säga att vågen visar på två kilo FÖR LITE....=))

Läskigt om det är cancern som äter upp mig innifrån. Självklart är det mediciner som göra att man går lite upp och ner men som cancerpatient vill man definitivt alltid ligga på PLUS.
Jag väger fortfarande 8 kilo mer än innan jag blev sjuk så än är det väl ingen fara på taket men det är klar jag föröker peta i mig lite extra när aptiten tillåter.
Just nu äter jag en deciliter stuvad spenat. Härligt grön mellan tänderna lagom till tandborstningen.

Dagens ljusglimt är att äldste sonen Adam är uttagen till "russin"läger för J17 nu i slutet av maj. (ytterligare en veckas frånvaro från skolan).
Russin står inte för att de är gamla utan för att de är duktiga och att landslagets förbundskaptener har valt att satsa på dessa 18 stycken ungdomar från hela Sverige. De har plockat russinen ur kakan!
(Alla killarna har varit med och spelat med U16landslaget minst en gång.)

Som jag skrev i tidigare inlägg. Som mamma ska man inte lägga sig i utan bara finnas där och vara STOLT!

17 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Åh, mina tårar rinner.....
Du är så stark. Jag skriver så, även om jag vet att man är svag inuti.
Jag känner så med dig, jag har gått igenom sådana här saker med min man.
Han gick ner 15 kg.
Vad det blev sen, det vet jag inte.
Man gör som loppan, lever på hoppet!
Mina varmaste kramar till dig tappra kvinna!
/Gerd ♥...♥...♥

Anonym sa...

Hej Elisabeth.
Skönt att du bara har en dag kvar av behandlingen, hoppas du nu inte blir sämre efteråt, du tappra kvinna. Kramizar från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Hej Elisabeth måste kännas skönt med en strålning kvar.Vilka duktiga killar du har du kan verkligen vara en stolt mamma.Hoppas ni får en skön helg det är ni verkligen världa och att du får må bätte efter behandlingen på fredag,många kramar från Babbsan

Anna L sa...

Adam ger dig verkligen skäl att vara stolt! Jag tror vi kommer att vara många som spanar efter hans namn i laguppställningen i vårt landslag inom något/några år :) Hälsa russinet!
Kram
Anna

Anonym sa...

Klockan är några minuter över fem på morgonen. Var "tvungen" att se om du skrivit något. Vilken underbar mamma du är. Tänk om alla ´barn hade en sådan förebild som du är för många föräldrar.
Ska nu iväg till förskolan och ta hand om underbara barn som alla har olika förutsätningar i livet. Ler när jag tänker på att kanske något av dessa barn får bli en framgångsrik idrottare.
Lycka till idag. Tusen kramar till dig och din underbara familj

Anonym sa...

Hej Elisabeth,vikt beh ej betyda något,tillfälligt kanske? Kanske "dum" fråga,min make fick energidrycker,du har säkert hört om det,har du testat?! dag kvar/skönt f dig.Jag läser din blogg,var dag,du har ett tålamod,som heter duga!Och at du kämpar ;)glad för det!Fattar att du känner jobbigt nu,håll i dina rutiner-bra.Jag/vi tänker mkt på dig/din fam,tusen kramar om dig,kicki i Vö

Anonym sa...

Hej min vän,

Vill bara lämna ett litet avtryck här på bloggen att jag finns här för dig (fast det vet du redan), och tänker på dig, varje dag ! Jag är så glad att Adam kommit med i nästa uttagning, det är bara såå häftigt !! Kramiz Jenny

Marie-Louise i Småland sa...

Hade själv problem med maten under min behandling.Jag försökte hålla mig till kall mat för det gick lättare att få ner när illamåendet och magvärken var som värst.Näringsdrycker är ju ett altrrnativ och jag rekommenderar de som är "klara" de som liknar youghurt till konsistensen är jolmigare och måste vara iskalla för att lättare slinka ner. Sedan när jag läser din blogg så förundras jag över att du får fara fram och tillbaka som ett jehu och då lägger man ju inte på sig en massa kilon direkt.Viktnedgången kanske beror på att du får röra på dig mycket.Håller tummarna för att det är så! Vad skönt att strålningen snart är till ända.Minns att jag stålsatte mig och leendes hälsade på personalen och småpratade vid behandlingarna.Masken rämnade dock vid det 25:e tillfället och jag fick en panikångestattack mitt under behandlingen! Den 26:e och sista gången fick jag stålsätta mig och började lipa när det var klart. Förstår att det är jobbigt för dig men du ska veta att vi som läser din blogg hejar på dej ute i cyberspace!Vilken fantastisk mor dina barn har! Kramaar

Malin sa...

Jag hoppas också att du slipper spridning till skallen. Men om, så var strålningen inte hemsk alls. Några minuter per dag bara. Enda symtomen var trötthet.

Här är det förkylning som är värst. Vi ska i alla fall på spa weekend i Arbrå med syster o hennes man.

Anonym sa...

Elisabeth, en mamma som inte lägger sig i finns inte, bara så du vet. Hoppas du får en skön, solig o. mysig helg.
Kram från Höga Kusten!
Birgit

annika sa...

Underbara du!
Man får sig ett gott skratt mitt uppe i eländet - 2 kg för mycket på vågen :)))
Glömmer aldrig den kille jag hade på jobbet som fick gå till tågstationen och väga sig, för vår våg gick då till bara 160 kg!!!
Klart du ska vara stolt mamma när du har ett "russin" till son :)) Lycka till Adam!

Kram till dagens examen!

/annika

Photo by Maria sa...

Skönt att det bara är en strålning kvar för dig..

Men du det var lite taskigt att ropa ut det där om vågen på gymmet, ha ha.. Eller kanske inte, nu kommer tjejerna att träna ännu mer för att komma rätt ;)

Härligt för sonen.. Kul när det går bra för dem =)

Kram Mia

Anonym sa...

Vilken otrolig livsglädje du har. Jag beundrar dig verkligen. Tänker mycket på det i jobbet. Vad folk gnäller för småsaker. Önskar bara att de kommer på nåt bot mot dennna fruktansvärda sjukdom snart. En stor kram till fina du och hela din fantastiska familj från Ann.

Anonym sa...

Din blogg är så fantastisk att följa, trots att den är väldigt ledsam. Du är en riktig inspirationskälla och en starkare människa är svårt att hitta! Kramar /Anna K

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ansiktsavgjutiningen var inte alls läskig att göra. De la på sånt där plastnät som formade sig efter huvudet bara. Klart på en pyttestund!

Skönt att strålningen nästan är avklarad!

Kram

Anonym sa...

Åh vad din blogg berör. Vilken styrka och mod. Önskar hela familjen all lycka.

Sister Moonshine sa...

Du skriver om det hemska med en ansiktsavgjutning. Kan tänka mig att det är läbbigt, men det är precis vad som väntar mig om ca en vecka. Sen väntar strålning även för mig. Grattis till examen, du som är klar, och jag hoppas du får må bättre och ha lättare att andas.

Kram

/Åsa