måndag 16 april 2012

Tid för reflektion

NU börjar jag komma till sans igen.  Det är måndag eftermiddag och snön faller utanför fönstret.
Tänk alla som skrattade åt mig när jag kom i mina stora Columbiakängor i lördags när solen sken och fåglarna kvittrade. (Det var bara jag som kom från snöovädret i Stockholm)

Lördagkvällen var jobbig och jag kände mig verkligen ensammast i världen. Att komma till ett litet rum på några fjuttiga kvadratmeter UTAN tv och UTAN radio. Klart man börjar tänka och känslorna snurrar för fullt. Hemma kan man liksom skydda sig från att möta sina innersta tankar. Man har fullt med aktiviteter, en familj som pockar på uppmärksamhet hela tiden, TV och radio står på. Det är massa yttre faktorer som stör i atmosfären. Här stänger man av allt. (Eller inte riktigt allt eftersom jag har min dator med mig. Utan den hade jag väl blivit heltokig och hamnat med tvångströja.)
Undra hur mina grabbar skulle klara av att vara här?
Ärligt talat så tror jag Jörgen skulle bryta ihop. Att inte störas av något runt omkring och vara tvungen att tänka på livet som det blivit, det skulle bli för mycket.

Mina änglar som jag givit barnen hoppas jag ger tröst och får dem att stanna upp ibland och tänka på livet och på mig;
Dessa finns att beställa i massa olika utformanden och budskap. Perfekt gåva till mors dag, födelsedag, avslutning eller vad det må vara. En ängel behöver alla=) 

Jag vet att detta är bra för mig innerst inne. Denna gång är jag inte med i någon Cancergrupp som någon trodde i kommentarerna. Läste att någon varit med Carolina i LEVA gruppen. Jättekul! Det var jag när jag var här i november senast och då genom CTRF. LEVA gruppen är något som faktiskt jag inspirerade Carolina Welin att starta efter att vi träffades på rehab i Alfta för snart 2 år sedan. Jag är så glad att detta projekt har blivit till verklighet och att fler kvinnor kan få åka iväg på LEVA veckor. (Veckor för kvinnor som lever med spridd cancer. Förut fanns det bara veckor för de som skulle tillbaka till jobbet efter sin "första" vända bröstcancer och livet ändras dramatiskt när man får obotlig cancer.)
Nä, denna gång är jag här på stipendium som jag fått från Cancer och allergifonden och temat dessa dagar är MJUKYOGA med Malin Berghagen.
(Dessa två föreningar/fonder är något jag varmt kan rekommendera då man ibland vacklar vilken organisation man vill stödja. Jag kan gå i god för att de gör skillnad=))

Första Yogapasset var igår och jag kan vara med på allt förutom när det dras igång med solhälsningarna. Upp och ner och in och ut och vrid.... det liksom fungerar inte så bra längre men jag gör allt som jag tycker känns bra, sedan lägger jag mig i barnets position emellan och väntar in dem.
Det är inte bara träning utan mycket avslappning och mental coachning och hon trycker mycket på att vi ska vara HÄR OCH NU, och ta vara på all tid vi har att tänka här.
Det som gäller många här och inte bara mig är att man är RÄDD ATT MÖTA SINA EGNA TANKAR.
Men det är bra att göra det. Jobbigt men bra.

Idag har jag skrivit ett kort till Isac med Dalahäst på samt skickat med lite trisslotter. (Hoppas han läser hela mitt brev och inte slänger sig på lotterna som han älskar skrapa... När man inte är hemma så blir det att man skriver och förmedlar sig ännu mera tror jag om hur mycket man älskar de små liven. Hoppas, hoppas att han tar åt sig och förstår hur BRA och DUKTIG han är.)

Jättekul att så många vill skicka ett kort!
-----------------------------------------------------------------
Tvungen att komplettera detta inlägg=)
Isac ringde nu och berättade att han fått 4 stycken kort idag! Och att han fått 40 kronor!! -Och mamma, det var från dina bloggläsare och en hette Gunilla och var 52 år!!!
Kan man annat än skratta? Han var så exalterad att han fått post och pengarna skulle i sparbössan för han vill ha en PC. Nu skulle han tömma spargrisen och räkna igenom och se EXAKT hur mycket pengar han hade. Oj, oj, oj lille vän. Undra om han förstår vad detta lilla telefonsamtal värmer mitt mammahjärta. (Han sprang runt och letade efter nyckeln till att öppna spargrisen...)

Jag sa till att han skulle spara alla kort han fick och så ska vi räkna ihop dem sedan. Jag tror han tyckte det var lite "häftigt" också att det kom kort från olika ställen i Sverige till lilla honom.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Skönt att du mår lite bättre. Jag skulle inte klara av att inte ha TV och Telefon, då skulle jag krypa påväggarna,tur att du har datan .Har skickat mitt till Isac idag.Du får skriva ner sen hur många han fått, synd att du inte få vara hemma den dagen.
Har en undran läser du alla inläggen vi skriver till dej här?
Här har det varit lite sommarväder idag,men lite kallt när solen försvinner. Ha de nu så gott och vila upp dej så mycket du kan. Kramiz från Gull i Skåne.

Sara sa...

Hej Elisabeth, jag är en av alla dessa som kommit till din blogg efter Sofias änglar. Jag stannar för jag har djup respekt och är full över beundran över hur stark du är. Jag använder mig av din blogg som en hjälp att stanna upp och njuta av nuet.
Jag skulle dock vilja fråga vart man kan köpa änglarna du har. Jag har nämligen en ängel i min chef som jag vill ska få ett bevis på hur bra hon är.
Jag skickar dig all styrka jag kan!
Kram Sara

Ella sa...

Börja läsa din blogg efter sofias änglar och finner styrka samtidigt som jag läser den .. Vi lever med i det kasos ni lever i. Min man lever med obotlig cancer och våran dotter har tagit detta hårt men svår att komma in på .. Hon sluter sig så men får hjälp i dag att öppna sig. Så i går när jag läste om din önskan om att Isac skulle få brevlådan full till sin dag så tveka jag inte två min ens :-) Klart han skulle ha kort :-) Sänder även kramar till dig och resten av familjen ..

Jag är Elisabeth sa...

Klicka på annonsen Willow Tree på min hemsida uppe till höger så kommer ni direkt till de fina änglarna. De är mycket humana i pris också=)
Kram
Elisabeth

Ann-Mari sa...

Just hemma från brevlådan, jag och hundarna, opstade Isacs kort och det blåser så håret lossnar... Inte alltid så varmt i norra Spanien heller.
kram, Ann-Mari.

Hyrestanten sa...

Skönt att du tydligen mår lite bättre nu. Jag tror att det är bra för oss att vara helt ensamma iband, att kanske bli jätteledsna och förtvivlade men komma i kontakt med vårt innersta.
Jag bor ju ensam på Gran Canaria vinterhalvåret och denna vinter när hälsan blivit sämre har det blivit många tårar emellanåt. Hade jag bott i Sverige kanske jag istället skulle rusat på och undvikit ensamheten men då hade den ändå samlats inne i mig.
Många varma hälsningar!

Anonym sa...

hej Elisabeth skönt att höra att du mår bättre.Har följt din blogg ett tag och du verkar vara en helt fantastisk och stark tjej.Stor kram till dig och din familj.kram ifrån Babbsan

MissLie - Fucked up sa...

Det är så tragiskt :(
Man vill att du ska få njuta utan alla dessa känslor och tankar!
tårarna faller för dig.
du är stark!
jag skickar ändå lite styrkekramar! det behövs alltid.
Kram!

Anonym sa...

Hej igen Elisabeth! Jag hoppas du har som du säger lugnat ner dig lite,och landat.Jo att din Isac,fick kort,grattis till honom,Jag kan ej komma ut alla dagar,har ju kronisk värk,spinalstenos,ischias,skolios,det gör inte gott,kan du nog tro, som oxå har din värk,och andra bekymmer,Beundrar dig att du orkar!Min exmake,just op bort struphuvudet i dec,talar gm ventil nu, han ska ner till Lund i v, hoppas o gick bra!Jag började som andra läsa din blogg efter Sofias...,blev gripen av ditt "öde" eller hur jag ska säga? Hoppas du ej tycker jag klagar?Men jag tror du är den som förstår.Hoppas verkligen att de/du hittar ngn superbra behandling!!! Vem vet? Och inte har du tv el radio,usch det skulle tyckas ovant,jag har radion på jämt :)Tänker på dig,sov gott,fast du verkar va "nattmänniska"? Många goa kramar till dig önskar
Kicki i Vö, med exmaken

Laila sa...

Jag tycker att det är SPÄNNANDE...hur många kort blir det!!!
Jag håller tummarna för att det blir många, många kort ;)
Kram Laila

"Katten" sa...

Anette sa...
Hej Elisabeth!
Jag vet av egen erfarenhet att man mår bra av att få ut alla dom tårarna som finns inom en och när man är helt själv alltså inte har radion eller tv som stör ens tankebanor dom kommer som oftas tårarna.. jag ser det i dag som en läkande kraft innefrån en själv..det skulle vara flera som fick uppleva att vara utan alla störande moment och vara här och nu just nu i dag med sig själv helt och hållet..
Jag skickar varma kramar till dig nu som det finns styrka i för dig..

fröken blund slår dank sa...

det känns som om jag tjatar men jag vill bara skriva igen att du är helt fantastisk. du lever ditt liv, du verkar så himla himla fin med dina ungar och du tar till vara på dagen. beundransvärt och inspirerande. varma kramar till dig med hopp om en skön period för dig nu med gött flow! :)

Lena C sa...

Hej!
Det var ett tag sen jag fick med mitt inlägg...Jag läser och skriver på telefonen men lyckas inte få in det.
Hoppas att du får sköna dagar med yoga mm. Förstår att du har det jättejobbigt med tankarna ibland.
Det är nog bra att få vara lite ensam ibland,hämta kraft och njuta av att komma hem igen. Vilken otroligt tapper kämpe du är... kunde riktigt se dig i snömodden och på Centralen.
Bamsekram från Lena

PJ sa...

You go girl!!! Det är sååååå skönt att höra att du mår bättre... Jag hejjar på dig, varje dag i veckan. Njut nu av resterande dagar i Dalarna. Stoooor bamsekram till dig! <3 / Pernilla J

Aina sa...

Fina Elisabeth, så skönt att du känner dig lite bättre. Men jag tror som du, att möta alla sina känslor gör ont men det blir bättre efteråt. Det är också ett sätt att sköta om DIG! Måste vara mycket lättare när du inte behöver ta hänsyn till dem som står dig nära. (Vilket jag antar att du annars ofta gör, utan att ens tänka på det.)

Förstår att du åkte på retreaten de här dagarna, trots att Isac fyller år - du kämpar ju faktiskt för att få vara så länge som möjligt med din älskade familj!
När du kommer hem, fundera över om du kan ta små bitar från din "hemmamotor" och ge till var och en av familjemedlemmarna i stället - så lär de sig kanske att de oxå klarar av att planera, förbereda osv, även om du inte skulle vara med dem som tidigare. Och du har inte lika mycket att oroa dig för, kära underbara Människa!
Du kommer alltid att vara lika värdefull för dem, oavsett hur mycket eller lite du planerar och organiserar. DU ÄR MYCKET MER ÄN SÅ!
Hoppas du hinner uppleva lite lugn och harmoni under de här dagarna också.
Så himla roligt att många skriver kort till Isac! Jag postade mitt i dag, hittade ett med glada hjärtan på. Det ska bli så roligt att höra hur många kort han fick, sedan!
Tänker på dig varje dag och skickar varma kramar.

Aina (Cyber-bonus-mormor hihi)

Anonym sa...

Hej! Kortet är skrivet och läggs på lådan i morgon fm:) Hoppas att vi tillsammans kan förgylla Isacs dag med lite extra post mot väntat....
Jag finner inga ord för att beskriva mina tankar kring dig, bloggen, din goa familj etc men jag finns här ute i cybern och ni finns ofta i mina tankar! Fasen vad svårt attse vad jag skriver/hur jag stavar. Här är mörkt förutom skenet från datorn, glasögonen räcker inte riktigt till, För tjocka fingrar på för små tangenter, vilket dilemma;-) nåja, jag skriver med värme i hjärtat. Varm kram till dig! /anwi75

Gunilla sa...

Oj, vad skoj att mitt kort kommit fram! En superkul idé du fick Elisabeth! Jag är barnsligt förtjust i sådana infall. Hoppas det kommer säckvis med kort!

Kramar Gunilla 52

Lenita sa...

Kortet skickat!Hoppas det kommer många kort härifrån Finland oxå :)
Styrkekramar till dig och hoppas Isac får en fantastisk födelsedag.
Kram Lenita

Ulla sa...

Började läsa din blogg efter sofias änglar och finner styrka...

Beundrar dig....

Kram

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Skönt att du mår lite bättre ,jag skickade ett kort till din lille kille idag klar han ska ha ett kort bra förslag!
Fick hem en ängel från Willow tree igår som jag ska ge till min fina mor på mors dag tack för att du länkade vidare ska garanterat köpa fler jättefina!Ha det så bra du kan var rädd om dig kramar Sophie

Helén sa...

Fina Elisabeth, jag har läst hos dig så länge och beundrat dig och din styrka och reflekterat över vilken fin familj du har.
Jag har dock bara skrivit någon enstaka kommentar men vill bara att du ska veta att du är en fantastisk männsika. Vi alla med BC som klarat oss utan spridning och återfall kan nog inte ens sätta oss in i hur det är att leva med det där mörka molnet som hänger över.

Och, klart Isac ska få kort...
Kram kram..

Anonym sa...

Många av inläggen här i din blogg gör mig helt tagen.. Alla de tankar och känslor som du så öppet delar med dig av - de berör såväl själ som hjärta!

en stor kram till dig

//Pernilla (förstagångskommenterare)

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Började följa din blogg efter sett Sofias änglar. Ni verkar vara en sån underbar familj, fortsätt att vara det. Jag o min son Eric ska skicka ett kort till Isac idag. Hoppas han får jätte många kort :-)
Ha de bra! Och grattis Isac i förskott :-)

Kram Marianne V. B

Anonym sa...

Att möta sig själv

Utan nödutgångar

Det är nog nödvändigt

För sinnesfridenVarm kram från Annica

Anonym sa...

Blev jätteglad över att få se änglarna, köpte nämligen en när jag var i USA för några år sen, valde en av alla de fina. Glad över att nu kunna få flera :) Har postat kort till din fina lilla Isac idag, blir varm i hjärtat över att höra om hans glädje över korten :) Sköt om dig <3

Kram från Eva i Katrineholm

Anonym sa...

Kära Elisabeth, du är så stark. Du är värd allt fint och gott.
Så glädjande att så många skickar kort till Isac, underbart att det finns så mycket fina medmänniskor. Självklart kommer det ett från mig också, har skickat ett idag.
Ska bli spännande att läsa sen hur många födelsedagskort han fått, hoppas han får måååånga måååånga.
Tack för att du delar med dig av ditt liv, jag följer dig och läser varje dag.
Känner med dig.
Kramar från Lena i Örbyhus

Kristina sa...

Vad roligt att läsa att Isac blir så glad, och han kommer garanterat få ett helg gäng kort under veckan! =). Det är han värd. Kram Kristina Persson, Östersund

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Har föjt din blogg sedan ni var med i Sofias änglar och jag beundrar dej verkligen.
Önskar dig all styrka i världen. Din idé att skicka gratulationskort till Isac gillade jag, så det kommer ett kort från Liz 67 på sydöstra Gotland.
Har också denna vidriga sjukdom

Styrkekramar till dej kram Liz

Anonym sa...

Grattiskort postat från mig i dag!
Kram från trogen bloggläsare Pernilla i Malmö