onsdag 4 april 2012

Till barnens minnesamling av mig

Fika med Åsa klockan 10 innan hennes jobb och sedan tog jag en liten promenad i hamnen själv och laddade på mina batterier...

Idag har jag varit inne och fått cellgifter. Nästa vecka är behandlingsfri och det skulle passat perfekt med strålning då i MITT schema men Radioterapin ringde och meddelade att de lagt in mig veckan efter i SITT schema.
Veckan efter är jag på Masesgården på rehab. Det är en 5 dagars rehab som jag får genom Cancer och Allergifonden. Jag sökte stipendium därifrån i somras och nu känns det läge att utnyttja. Det räckte inte till en hel vecka men 5 dagar mjukyoga och mindfulness med Malin Berghagen i natursköna Leksand ska bli härligt och spännande. (känns bra att jag själv sponsrat Cancer och Allergifonden VARJE JUL sedan jag blev sjuk i första svängen... och att jag nu SÄKERT vet att pengarna går till kvinnor i samma sits som mig.=))
I och med detta har jag alltså inte tid för strålning. Jag avbokar INTE min rehab!
På fredagen när jag kommer hem ska jag ha cellgifter som planerat i alla fall och sedan får strålningen bli veckan efter det hoppas jag.
Start den 23e april hoppas jag..... så det passar MITT schema.

Behandling gick bra och mamma var med igen. (Hon FICK ju inte följa med förra veckan även om hon velat min söta mor. Nej, när det är läkarbesök involverat samtidigt vill jag alltid ha Jörgen med mig och då får mamma stå tillbaka.) Jag känner att jag ibland skulle kunna åka in själv men jag vet att det betyder ofantligt mycket för min mamma att få vara med. Ibland kanske det betyder till och med mer för henne en för mig om ni förstår vad jag menar. Jag är ju hennes barn. Hennes enda barn. Hennes enda dotter.
Jag blir så ledsen när jag tänker på det. TUR att jag lämnar efter mig tre underbara barnbarn. Livets efterrätt!
Foto; Jessika Jarl

Här ovan är en bild som Jessika Jarl tagit. Hon var här ikväll och överlämnade 3 stycken album, ett varsitt till barnen med massa bilder på mig och även många bilder på mig tillsammas med respektive son. Albumet avslutades med en bild på mig och Jörgen tillsammans. SÅ fina.
Jag tackar verkligen Jessika som ideellt och med sitt goda hjärta har fixat allt detta. Hon har fått Bookbinders Design att sponsra album och Crimson.se att sponsra alla bilder.Som ni märker skriver jag oftast mina inlägg på nätterna. Det är enda gången det är helt tyst här hemma!! Och mina tankar ramlar ner på rätt ställe i mitt annars virrvarriga huvud. FULLT ÖS MEDVETSLÖS... och så vill man ju inte ha det.

I morgon (eller idag) ska vi på Yasuragi Hasseludden med Åsa och Jan Peter och ha en lugn eftermiddag och kväll. Man måste FÅNGA DAGEN och ta tillvara på alla tillfällen som ges för en bättre tillvaro och verkligen NJUTA AV LIVET!

CARPE DIEM

22 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart du ska på rehab!! Jag är trots allt imponerad att du lyckas få till alla träffar och tider i ditt schema. Jag undrar vem annan som skulle få DITT schema att fungera? Och vilken underbar männsika som tar fram dessa bilder och minnen till er och andra familjer...viket gott hjärta. Njut ni på Hasseludden...det är ju så fint där. En dag som denna kan det bli x-tra härkigt och fint! Hälsa Åsa och JP/Vera

Anna-Carin sa...

Kramizzzar och Crea Diem
Anna-Carin

Anonym sa...

Elisabeth,jag hoppas du får det bra på rehab,bara tat lugnt, samt
ladda batteriera,låter kanske som man bara kastar ur sig s.a.s Och att du få må så gott,du kan dessa dagar,ja fler oxå klart:)))Du har slitit,nu kommer din belöning, ska du se!Jag har för min ryggvärk mm,kan ej gå mkt,fått en permobil!!glad är jag för det,kanske kan plocka blommor!!!(sen)hihi.kramar i mängder, fr fam kicki.krama barnen! Trevlig Påsk, hoppas jag du/ni får ;)

Anonym sa...

Vad härligt att åka på rehab. Självklart ska du prioritera det. Jag känner ju så väl igen det du skriver om vems behovs som styr i vården. Inte är det patientens i alla fall. Jag tycker att i alla fall kroniskt sjuka och funktionshindrade skulle kunna få lite gräddfil i vården, men tyvärr går ju organsiation och ekonomi före människor.Hoppas du får en jättefin påsk och en härlig vecka efter det.
Kramar från Maria E

PJ sa...

Det råder inget tvivel om vart Adam fått sin kämparglöd ifrån! ;-)

Ha en underbar resa till Leksand!

Kram Pernilla Jensen

annika sa...

På Masesgården får du säkert Gröna Hissen och andra nyttiga drycker. Det är en fin plats och underbar personal, jag har själv varit där. Ha en underbar vecka och njut!
Fina album till dina killar och faktiskt borde alla göra sådana, då vi inte har en aning om när vi trillar av pinn.

Ha en skön påsk !

Kram!
/annika

Photo by Maria sa...

Jag tycker ju DITT schema skall gå före här, det får de minsann ordna för givetvis skall du på rehab.. Låter ju underbart..

Så fina album till dina barn, det kommer de att uppskatta, om inget annat när de är vuxna..

Ha nu en fin onsdag..

Kram Mia

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Hoppas du får härliga dagar på rehab, det behöver du & är verkligen värd, du kämparkvinna.Så roligt med Albumen du fått till barnen, ett minne för livet. Mycket fint foto på dej o din Mamma. Vill önska dej o din familj En Riktigt Glad Påsk.
Gull Från Skåne.

Anonym sa...

toJag har läst din blogg under en tid. Då jag sjäv är bröstcancer sjuk sen 19/1-11. Måste jag säga att du är en otrolig underbar och stark person. Genom att läsa din blogg får jag oxå styrka. TACK!!! För att du delar med dig till alla oss anndra. Du ger mig så många ideèr. Har varit med min familj och tagit massor av kort många var spexiga och roliga. Skall göra album till min killar oxå och det var tack vare dig jag kom på det. Önskar dig en härlig vecka på Masesgården och Glad Påsk. Tack för allt du ger och CARPE DIEM

Kram Erica

Anonym sa...

Elisabeth, återigen vill jag påminna dig om min 'golfande vän' som lika tidigt som du drabbades av samma cancer, har dessutom den spridd i hela kroppen.
Den hålls i schak, med mediciner inga andra behandl behövs. Hon har nu fyllt 75år, med ålders rätt är hon inte lika pigg, men det beror inte på hennes sjukdom sägs det.
Jag menar hon har fått följa sina barn, sett bb växa upp.
Mot alla odds;)
Du kanske oxå får leva ett långt liv, trots din grymma sjukdom.
Och en sak till, NU är både med o behandl betydligt bättre än för ca 30 år sedan.
Önskar dig en underbar påskhelg.
Stor varm kram
//Ika

Anonym sa...

Vad fint av Jessika att göra detta för era pojkar. Tror det kommer betyda oerhört mycket för dem genom hela deras liv!!

Kram

Anonym sa...

Blev alldeles varm i hjärtat när jag läste om och såg de fina albumen som Jessica gjort till familjen. Härligt att du ska få komma iväg på Rehab och förhoppningsvis få lite avkoppling från den tuffa vardagen. Du är så otroligt duktig på att fånga dagen och plocka ut godbitarna i livet. Du är min stora inspirationskälla:) Massor med kramar till dej! /Maria

Aina sa...

Underbara Elisabeth, så skönt att du kan åka på rehab, självklart att du prioriterar det tycker jag! Jag fattar inte hur du och familjen orkar sno ihop alla tider/platser ni måste passa!
Jag har multisjuka vänner i södra Sverige och deras hem är oftast som en järnvägsstation, fullt med folk som går in och ut och vissa av dem tycks tro att det bara är att kliva på när det passar dem. Själv skulle jag bli rasande... men svårt när man är i en utsatt situation och beroende av hjälp.
Vilka underbara album Jessika har gjort! Mycket värdefullt för hela familjen.
Hoppas nu att du har det härligt på Hasseludden och kan njuta! Du är klok som låter såna aktiviteter ta plats - det behöver du!
Apropå nätter - någon sade att tankarna samlas bättre på natten, när det inte är lika många störningar i atmosfären - radio, tv, mobiler och annat. Jag tror att det stämmer.
Stor bamsekram från Aina

Mia sa...

Jag förundras över hur positiv du verkar trots din sjukdom och ditt öde! Härligt med SPA, njut och vila! Carpe Diem är ett bra led ord! Leva här och nu. Styrkekramar till dig och de dina!!!

Sanna sa...

Hej Elisabeth,
Jag blir alldeles matt av att läsa om ditt flängande. Måste vara svårt att fånga dagen i dessa lägen. Och med det i åtanke tycker jag du gör alldeles rätt när du prioriterat din rehabresa och alla andra stunder du får för att hämta kraft och energi för att orka med vardagen. Jättefint med de personliga albumena till dina killar.

Måste också berätta om min 8 åring som såg Joel i skolan och som helt sonika gick fram och frågade Joel om hockeytröjan han fått av någon spelare. Barn är för härliga :)

Stora famnen till dig/Sanna

Anonym sa...

Njut av rehab:)! Å sen tycker jag absolut att du ska ta in reklam på bloggen, så mycket det går.
Kram maria

Ewa sa...

Hej, blir sååå glad när jag hör att Du fått hjälp av Cancer o Allergifonden till rehab! Har länge lagt en slant till dem varje månad o då är det härligt att veta att Du får lite glädje av det <3
Ha det underbart o njuut av dagen
Kramar från
Ewa

Lisa sa...

Hej Elisabeth! Igår såg jag, på datorn, programmet Sofias änglar där du och din familj var med. Jag vågade inte se det när det sändes på TV för jag var mitt uppe i min diagnos trippelnegativ bc... Jag blir så in i helvete förbannad, rent ut sagt, att du inte fick någon efterbehandling... Du kan ju inte ha varit gammal -97 och det är väl självklart att det är de unga man ska satsa stenhårt på!!! Jag tycker du verkar vara en otrolig ödmjuk och härlig tjej och det var kul att se att ni fick hjälp med huset... Helt rätt familj att hjälpa!! Hoppas grabbarna trivs i sina nya rum! Stora vårkramar/ Lisa

carola sa...

Kikar in här för första gången via en annan blogg och jag blir djupt rörd av det lilla jag läst.
Genast kändes min diagnos och bekymmer små, jag ska ju finnas kvar här hos mina barn.
Du är en otroligt stark kvinna och jag ska nu läsa mer.

Styrke kramar
Carola en bipolär 4 barnsmamma

Anonym sa...

Hej Elisabeth Har följt dig länge nu i din kamp, samtidigt som vi har haft våran egen kamp.. tyvärr förlorade vi våran i lördags kväll,26 år gammal fick han bli i dettta liv vi hade ett tufft slut man tror att man är beredd när man stått bredvid i ett år men nej så är det inte när det väl händer o livet slut står o väntar så är man maktlös. Jag är så glad för din kämpaglöd har hjälpt mig många gånger. All lycka till dig i denna dj...lska sjukdom, du finns i mina tankar många timmar. All lycka till dig o din familj//Anci

Anonym sa...

<3 från Marie E

jessika jarl sa...

Elisabeth du är en riktig hjälte och jag är så glad för att våra vägar korsats :-)
Kram
Jessika

http://ettfotoomdan.blogg.se/