måndag 9 april 2012

Träning i vardagen

Här kommer lite mer påskhälsningar  mitt i natten...
Jörgen har åkt hem med Adam och Isac till Stockholm nu ikväll efter middagen. Joel sover och jag ska ta och hoppa in i en varm dusch. Joel och jag bor i "vårt" lilla hus och mina föräldrar i stora. Mamma har mobilen bredvid sängen. Så gör vi jämt om jag är själv. Dels om det händer mig något mitt i natten och dels om jag behöver hjälp med Joel. Sedan är det bra att kunna ringa in till mamma på morgonen så att hon kan komma över till mig och hjälpa till med Joels morgonprocedur.

Påsken börjar dra sig mot sitt slut och påskkärringen verkar ha kört fast..... här har vi också Joel som påskgubbe i lördags...

Idag söndag har jag och mamma gått 8 km!!!! Det började med att jag kände mig så stark att jag ville gå runt sjön som är 5 km, men när jag fått upp takten och flåset så ville jag liksom inte sluta utan ångade på så vi tog en extra sväng=)
När det var äggjakt på påskafton så fick alla barnen varsin karta och Joel är här på väg att hitta sitt ägg. Vill visa några steg på det knöliga underlaget men också att den är så bra den nya rullatorn med en liten pall man kan fälla ner;
Här kommer en filmsnutt när Joel jobbar med tvåhandsaktivitet. Han är SÅ duktig här. Helt över våra förväntningar. Om man har ett barn med två fungerande händer så är ju detta plättlätt men för Joel så krävs det enorm energi och precision.
Hans "bushand" (den vänstra alltså) är även opererad i höstas så att han lättare kan få ut tummen. Tidigare satt den liksom "fast" I handen.
NU är det dags för dusch och sova. Hoppas ni alla bloggläsare haft en bra påsk då den nu lider mot sitt slut. I morgon ska det komma in skitväder över Sverige och många beger sig av hemåt. Kör försiktigt!

7 kommentarer:

Hyrestanten sa...

Och här sitter jag mitt i natten... Lika roligt som alltid att få läsa ett nytt inlägg av dig. Det var en fin liten påskgubbe minsann.
Hörde i kväll av några hur dåligt väder det var och väntades bli i Sverige, så då ska jag nog inte klaga över 17 grader och blåst. Fast i natt och idag har det regnat för andra gången på hela vintern. Sist regnade det några minuter. Nu är luften skön att andas.

Kram

Anonym sa...

Vad duktig du är Joel!!
Kramar från Emma (o Petra) Orust

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Det var ju starkt av dej at gå så långt, du är ju så fantastisk. Joel du var ju duktig med att plocka upp bollen & sen blåsa iväg den. Ha de bra hela familjen, Kramiz från Gull i Skåne.

Aina sa...

Det låter som om ni har haft en härlig påskhelg, så roligt! Så duktig Joel är med sina händer, måste kännas underbart. Och du som promenerade 8 km - fantastiskt! Jag önskar jag hade 1/3 av din kämpaglöd.....
Och så bra att Joels hjälpmedel uppdateras kontinuerligt efter hans behov - det är ju hans nycklar till större frihet och flera val!
Jag har oxå haft en fin påskhelg med mina nära och kära och mycket god mat och mysiga samtal med små och stora.
Många varma tankar och kramar! Aina

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Var får du din kämpar glöd ifrån ?
Jag kämpar själv mot benmärgs cancer ,det känns som livet stannat upp.Vågar inte leva den tid jag har kvar.Dragit mig undan från allt och alla.Skulle vilja göra så mycket den tid jag har kvar.
Stor kramar till dig och din fina familj

kram /Berith

Anonym sa...

Hej. Jag vill ge några styrkekramar till dig och din familj. Särskilt till din mamma, hon verkar vara helt fantastisk. Sådan mor- sådan dotter!! Följer din blogg och tänker på dig dagligen. Du ger mig så otroligt mycket på vägen i mitt eget liv. Tack! / Ullis

Anonym sa...

♥Det var så skönt att läsa att ni har haft en så härlig vecka med Yasuragi och påskfirande med familjen. Det andra som var innan skippar jag. Har inte varit inne på länge det gör mig så gott att få läsa om allt runt omkring er och vad Joel är bra med sina fina händer nu. Det är ju helt fantastiskt! Gapskratt om Klingklang på Yasuragin! Varför är alla karlar lika dana? Jag tänker på dig och de dina! Jag kanske kommer förbi och viker lite tvätt snart? ;-) Här får du massor blogg-kramar så länge, även om det är mer hälsosamt med riktiga kramar. // Köks-Fia :-)