söndag 22 april 2012

Reklam på bloggen och ett hjärta som protesterar?

Nu kan jag stolt presentera Lilla Lisa Design som en av de mina. Jag vill ju endast ha reklam som jag valt själv och Lilla Lisa Design är en av dem. Älskar deras smycken och älskar Dalarna. Efter att ha spenderat hela somrarna i Furudal norr om Rättvik sedan jag föddes gör att jag känner mig halvt som Dalkulla.
Pappa är född i Dalarna och mamma i Stockholm.Känner mig riktigt nöjd med att ha änglar från Willow Tree och dalasmycken från Lilla Lisa Design på min blogg. Två annonsörer jag kan stå för och att det är jag som valt dem och inte tvärtom. De passar väldigt bra in i mitt liv och i min livsfilosofi.
Båda har många saker och presentalternativ inför alla kommande dop, bröllop, student och avslutningar samt mors dag får vi inte glömma. Klicka direkt på deras annonser så kommer ni direkt till deras hemsidor.
(Ni behöver inte sitta och klicka för min skulle då jag inte får några extra intäkter per klick utan de har i gengäld sponsrat till barnens minnesfond.)

Uppdatering om min hälsa; 
Igår kväll kollade vi på film hela familjen och jag låg i soffan och kände mig verkligen jätteavslappnad. Helt plötsligt så bara rusar mitt hjärta iväg och jag får lite halvpanik. -Måste få av mig BHn!!!
Hjärtat rusade och det både ilade och gjorde ont i bröstet.
Jag gick på toaletten och satt där ett tag. Funderade på hur snabbt en ambulans skulle hinna hit? Vad händer om hjärtat slutar slå?
Det höll i sig ca 3 minuter sedan gick jag tillbaka till soffan. Ganska genomsvettig samt yrslig i huvudet. Jörgen undrade hur det var fatt och då kom tårarna. Jag blev så himla rädd. Tänkte att nu är det kört.

Efter ett tag kändes det hyfsat bra men ungefär 10 minuter senare kom det igen och då ringde jag hemsjukvården. Jag satte mig skräddare på vardagsrumsgolvet och hängde med överkroppen över bordet för att sträcka ut så hjärtat skulle få plats att pumpa.
Är detta på grund av mitt nya cellgift Halaven? Vet att en av biverkningarna är på hjärtat. Och samtidigt allt kortison som ska ur kroppen efter behandlingen?

Kändes lugnare efter att prata med SAH och Jörgen såg till att jag fick två Stesolid och en alvedon och sedan kom i säng.  Sov gott i natt och har inte känt något efter i går kväll.
SAH ringde i morse och stämde av att jag var ok och då var jag på väg att yoga. Andas kan väl aldrig vara fel? (passet gick bra och jag tog det jättelungt)
Känner dock att jag ska be om ett nytt ultraljud igen vid nästa läkarbesök. Senaste kollen av hjärtat gjordes när jag började med Paxene i höstas. Nu har jag ju bytt cellgift igen till Halaven och vill gärna få bekräftat att mitt hjärta är med på samma noter. Det är läskigt att tänka på att ALLT gift som de pumpar i mig måste passera hjärtat.


54 kommentarer:

Niehoff sa...

Fy, vad läskigt!

Du ska absolut be dem kolla upp hjärtat!

Kram i natten!

www.niehoffs.blogspot.com

Anneli sa...

Obehagligt med hjärtat, känner dock igen en del av din beskrivning. För snart 10 år sedan satt jag och ammade vår son som var 2 v. Helt utan förvarning fick jag ett enormt tryck över bröstet,sambon fick ta Lucas, så att jag kunde resa mig upp och jag ville också ta av bh:n för att minska trycket, det blev ambulans in för misstänkt propp i lunga eller hjärtat. Allt var ok, det här har återkommit senare och idag vet jag att det är ångest. Du ska absolut kolla upp det, men det är ju möjligt att det är ångest, då du sov gott på 2 stesolid. Kommenterar väldigt sällan, men följer dig och din kamp. Sköt om dig! Kram

Anonym sa...

Underbara du. Ett hjärta klarar mer än man tror men fy vad läskigt. jag kan känna ibland att hjärtat skenar och jag har högt blodtryck, första ggrna fick jag lätt panik då det inte gick att prata men vant mig :( tror jag. Jag hoppas att det inte är medic..., då tar de väl bort den?. Många kramar till dig och hjärtat ditt./Diana

Karolin sa...

Oj vad ni måste blivit oroliga du och din familj. Hoppas detta var en engångsföreteelse.

Kram Karolin

Anonym sa...

Här om dagen fick jag, precis så som du beskriver. Det kan bero på inre stress och panikångest fick jag höra...(om det inte är en bieffekt på dina mediciner)

Sänder styrkekramar till er alla<3 Ta hand om varandra.
Kramar från Småland, Vimmerby<3

Anonym sa...

Varm kram till dig, sköt om dig/Elisabeth S i Huddinge

Sister Moonshine sa...

Oj! Förstår att du blev rädd. Nog klokt att kolla upp det.

Photo by Maria sa...

Fy så obehagligt... Hoppas det inte återkommer..

Ha nu en fin söndag med de dina..

Kram Mia

Helena sa...

Usch vad obehagligt. Bra att du ska be dom kolla upp hjärtat igen. Tycker du är en fantastisk människa Elisabeth.
Massor med styrkekramar/Helena

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Oj fy vad läskigt det låter, verkligen inte alls kul. Jag hade blivit fullständigt livrädd, förstår att du blev rädd. Bra att du inte har fått det igen nu i alla fall. Kämpa på!
Kram!

Anonym sa...

Kära du!
Jag är inte sjuk, men har erfarenhet av ett hjärta som hållt på och skena precis som du beskriver, och det behöver absolut inte vara något fel!Det är det inte på mitt hjärta efter mycket koll.
Det började när jag var i sjätte månaden med mitt första barn, och höll i sig i över två år sedan hon föddes, sen lugnade det sig av sig självt. I mitt fall tror jag det är hormoner som spelar in mycket, även inre stress bidrar. Det är ju mycket obehagligt, men jag har lärt mig hantera det genom att börja gå runt när det börjar och "tänka" bort det(ignorera så gott det går!) och endast magandas i djupa andetag,då lugnar det sig.Nu äter du mediciner som klart kan påverka ditt hjärta, men kolla upp hjätat med ultraljud så du kan känna dig helt lugn. Styrkekram till Dig!!!Lotta

Anonym sa...

En stor KRAM till dig och familjen!!!<3 tänker på er! Teres

Sara sa...

Jag såg avsnittet av "Sofias änglar" då du och din familj var med. Jag satt och grät från början till slut och kunde inte släppa dig i tanken. SP jag började att leta efter din blogg och hittade den.

Min mamma gick bort i cancer i bukspottskörteln på luciadagen 2008. Min pappa gick bort redan 2000 pga hjärtat och mina syskon har sedan länge flyttat hemifrån och skaffat egna familjer. Jag minns hur rädd mamma var när hon insåg att hennes liv inte skulle gå att rädda. Hon hade sån panik över att lämna mig själv. Jag va bara 20 år och hade knappt startat ett eget liv, då jag aldrig flyttade hemifrån pga att min mamma blev sjuk. Idag är det 3,5 år sedan hon gick bort. Jag tänker på henne än idag och jag skulle ljuga om jag sa att det fortfarande inte gjorde ont.

Jag vill t6acka dig för att du är så öppen i din blogg. Du öppnar dig för alla som vill läsa. Och du lämnar ingen oberörd. Alla mina tankar går till dig och din familj. Du är stark!

Kram från Sara

Anonym sa...

Hoppas hjärtat är ok!

Här kommer ett fint citat från Nalle Puh, som berör (i alla fall mig): “If there ever comes a day when we can't be together, keep me in your heart, I'll stay there forever."

Anonym sa...

Hej Elisabeth !
Förstår att du blev rädd, nen hoppas det inte återkommer.
Ha en skön fortsatt Söndag.
Kramiz från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Hej finaste!

Låter precis som när jag drabbades av panikångest, kom som en blixt från klar himmel och jag var övertygad om att jag skulle dö. Medicinerar sedan dess (1998). Hoppas faktiskt för din skull att det är en oskyldig biverkning för du behöver inte ännu mer mediciner. Skulle i o f sig inte alls vara konstigt om du drabbats av just panikångest, men hoppas inte. Kolla upp det så du slipper extra oro.

Kram Ulrika

Sofia sa...

Gud så läskigt! Tur att det iinte hände nåt! Låt dig vara med ett tag till! Kramar

Anonym sa...

http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

intressant ämne!

// Jonas

Anonym sa...

Mycket skrämmande och obehaglig upplevelse det där med hjärtat. Så har det hänt för mig massor av gånger och det känns hemskt, tycker jag. Jättebra att du ber dem kolla ditt hjärta, då känns det mycket lugnare för dig sen.
Vore väl inte så konstigt om det har med dina mediciner att göra.
Men det finns behovsmedicin att ta mot hjärtrusningar, sk betablockerare. Det räcker med en tablett vid enstaka tillfällen och det hjälper.
Önskar dig allt gott. Kramar.
Lena M,

Aina sa...

Go'a Elisabeth,
förstår att det var en otäck upplevelse med ditt hjärta! Känns väldigt ångestladdat när sånt sker. Mitt är oxå sånt att det rusar ibland. Men jag tar betablockerare så det håller sig rätt lugnt (peppar, peppar). Hoppas du slipper det i fortsättningen. Klokt av dig att kolla upp det, inte minst för att du själv ska veta och känna dig tryggare.
Jag önskar att du skulle få slippa mer av den där skiten nu! (Ursäkta ordvalet.) Få koppla av och bara må bra. Jag håller tummarna för dig varje dag (i anden, hihi) att allt går bra i veckan som kommer.

Du ska se att det dimper ner ytterligare grattiskort till Isac :o)). Jag ler fortfarande åt din briljanta idé!

Vilka vackra saker de har, de två shoparna du har lagt på din websida. BRA val!

Hoppas du sover gott just nu, du underbara Ängel på jorden - det ska jag också göra alldeles strax.

Bamsekramar, Aina

Anonym sa...

Men fy vad läskigt. Hoppas att det inte händer igen. Men det är ju inte konstigt att kroppen reagerar på allt den går igenom och även om det inte är något farligt så är det ju obehagligt och otäckt. Jag tycker det är så härligt att läsa när du skriver om yoga och annan träning som du tar dig iväg till hur jobbigt det än är. Det gör säkert att du (och kroppen) klarar så mycket mer.
Kramis och ha en bra dag.
/Maria E

Anonym sa...

hejsan Elisabeth,sånt som händer m hjärtat.uppfattas,och är läskigt.Har oxå känt så, men det va då panikångest,lugnat ner sig nu.Men kolla å berätta exakt,nu ska jag pröva yoga (tack vare dig)varit tveksam tidigare,men ska prova,bra att slappna av? Känner med dig,kramar många t dig
Kicki i Vö

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig av Ert liv!
Nu har jag beställt en ängel till min dotter som tar studenten. De är sååå fina.
Halsband ska jag beställa till mig själv för jag fullkomligt älskar dalahästar i alla dess former :)
Kramizar Camilla

Johanna Åbrink sa...

Tänker på dig!
Kramar Johanna

Anonym sa...

hej- läser och följer din blogg regelbundet, tycker att du är fantastisk! Men är i ärlighetens namn tveksam till reklamen i din blogg- för mig känns det stötande.Men det är ditt val- allt gott:) kram Marianne

Anonym sa...

Marianne... Här delar Elisabeth med sig av sitt liv.. SITT LIV och du du skriver att ett val Elisabeth har gjort känns stötande för dig.. Den här bloggen kretsar omkring ägaren utav den inte omkring den som väljer att läsa..
I say no more...

Anonym sa...

Följer din blogg varje dag och du berör så oerhört!
Tycker det är helt ok att du har reklam i din blogg, det är ju faktiskt en fin tanke bakom - dina älskade pojkar.
Har via din blogg beställt en figur "Hjärta av guld" från "Willow Tree" som vi ska ge vår grabb när han tar studenten nu i juni. Vill gärna ge honom något som minne o vad hittar man på till en kille vars enda intresse är bilar, bilar och åter bilar???
Dessutom har han, precis som du ett hjärta av guld!
Fortsätt kämpa!!!
Kramar

Anonym sa...

Hej!
Jag brukar kolla din blogg nästan varje dag och nu har du inte skrivit på flera dagar. Jag hoppas det beror på att du haft några bra dagar med familjen och att du sedan somnat gott på kvällen.
När jag läste ditt senaste inlägg så tänkte jag också direkt "panikångest". Med tanke på din situation är det inte konstigt om du ständigt går med stresspåslag och oro för barn, man, framtiden mm mm. Kämpa på Elisabeth, du är stark. Styrkekram till dig/Lotta

Anonym sa...

Hej! Imorgon hoppas jag att du får ett litet brev från mej...och att den blåa färgen blir bra;) Tycker dina val av reklam är perfekta och absolut inte stötande. Du har ju valt med omsorg och det är ju inget som "poppar upp" och stör när man läser dina inlägg. Två företag med väldigt fina saker som jag kanske inte hittat till utan din lilla hänvisning. Tack. Hoppas hjärtat mår bättre och att du får det kollat så du kan få släppa tanken på det. Jag har haft ångest-attacker och då känt av samma typ av besvär som du beskriver, men det känns ändå skönt att få det kollat så man slipper oroa sig...ångest kan ju komma från oro... Kramar i massor / Maria

Anonym sa...

Hej Elisabeth,hoppas det gott bra för dig!Många kramar om dig,du har valt fin "reklam"på din blogg :)
Kicki fr Vö

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Hoppas du har haft bra dagar och att du inte haft mer problem med ditt hjärta? Önskar dig en fin dag och hoppas du kan få vara ute i solskenet idag. Själv hoppas jag hinna ut på en liten promenad på lunchen.
Tankar och kramar till dig >3
/Hanna, Gustavsberg

Anonym sa...

Hej Elisabeth,hoppas allt går bra för dig denna veckan med alla behandlingar.Din reklam är jätte fin förstår inte vad som är stötande. kram ,Babbsan

Anonym sa...

Hej
Blir så orolig när du inte uppdaterat bloggen på några dagar. jag hoppas allt är väl och att du är med din familj
Kram

Anonym sa...

Samma här, hoppas på det bästa för er alla.
kramar, Ann-Mari.

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Jag har aldrig kommenterat förut men har under ett par månaders tid följt din blogg, i stort sett dagligen. Du berör mig så otroligt mycket och jag känner så starkt för dig och din familj. Ville bara tala om det...
MÅNGA STYRKEKRAMAR
från Linda

jessika jarl sa...

styrkekramar till dig!!!!
Hoppas vi ses snart.
Kram
http://ettfotoomdan.blogg.se/

Små virvlar i systemet... sa...

Blir så orolig när du inte skrivit på ett par dagar! Men jag hoppas att du kollat upp hjärtat och att allt är bra! Så bra det kan bli under dina omständigheter. Stor varm kram! Camilla

Aina sa...

Fina Elisabeth,
Kan tänka mig att du har mycket om dig den här veckan, med sjukhusbesök varje dag.
Vill bara skicka varma och uppmuntrande kramar till dig!
Aina

Anonym sa...

Tänker på dig och hoppas att du har det bra.
Kram

Anonym sa...

Kära Elisabeth!
Hoppas allt är så bra med dig som det kan vara, efter alla omständigheter.
Vi är väldigt många som tänker på dig, varma tankar.
Kram
Lena M, Örbyhus

Anonym sa...

En stor och varm kram till dig, jag läser din blogg varje dag, sen jag såg dig i Sofias änglar. Du är en stark kvinna. Kram Anette från Skåne

Anonym sa...

Orolig...

Anonym sa...

Också orolig...

Anonym sa...

Kan inte låta bliv att bli arg på stötande människor som inte kan hålla sin stora trut utan måste låta sitt inre missnöje pysa ut överallt :/ Sluta läs bloggen om det inte passar! Den reklam som finns här är starkt anknuten till skrivaren och därför passande som handen i handsken!

Anonym sa...

Nu börjar jag också bli orolig över att någonting har hänt. Du är ju alltid så duktig och bloggar trots tusen järn i elden.
Hoppas allt är bra. Kram Kristina

Sanna sa...

Dina ord lyser med sin frånvaro och naturligtvis lämnar du dina läsare oroliga. Det är väl lite av nackdelen med att följa en blogg ..... att folk vänjer sig vid att titta in hos någon de följer och undrar förståss när det blir tyst. Hoppas dock din tysnad beror på att du för tillfället prioriterar annat som är viktigare men att du trots omständigheterna ändå mår väl.
Vill också säga att jag inte finner ditt val av annonsörer störande på något vis.
Stor kram från mig/Sanna

Anonym sa...

Orolig eftersom du inte skrivit på några dagar ♥♥♥/Kram Christel

Anonym sa...

Jag kan inte BEGRIPA hur nån kan finna dessa annosörer på din blogg stötande! (?)
Dumheter!
Vill skicka dej alla varma tankar och kranmar som finns i hela världen!

Alexandra sa...

Läser din blogg dagligen, starka du ♥ Dig ser man verkligen upp till!
Men jag blir lite orolig nu när du inte skrivit, man är ju så van vid din dagliga uppdatering.
Men jag hoppas det bara beror på att du haft så fullt upp med familjen och bara myser :-)
Största kramen till dig ♥

Elisabeth Albért sa...

Hej vi har ett gemensamt eller två att vi älskar våra barn tll maximalt, men även att vi heter detsamma heter också Elisabeth :) Tycker att du valt två fina reklaminslag på din blogg då det är något du själv stöder till 100% tänk inte på vad andra tycker är stötande det är vad du känner och tycker inte nån annan och det är ju trots allt din blogg. Måste säga som en del andra redan skrivit att man blir väldigt orolig
när du inte hhar skrivit på flera dar, men hoppas det är för att du njuter av din härliga familj. sköt om dig och din familj tänker på dig kram Elisabeth

Anonym sa...

Snälla Elisabeth, skriv om du mår ok! Vi blir så oroliga när du inte har uppdaterat sedan i söndags...

Många kramar,
Ingela

Anonym sa...

I mina ögon förmedlar denna blogg kärlek, till livet, till vackra ting som berör och manar till eftertanke. Det är Din blogg Elisabeth och alla vi läsare ska känna oss otroligt hedrade och lyckligt lottade som får följa dig och din familj på det sätt som vi gör. Du väljer att göra reklam som du kan stå för och du har mitt fulla stöd i dina val. Tankarna finns ofta hos er. Stora varma kramar! Anwi75

Anonym sa...

Du har otroligt fin reklam på din blogg och tack för tips på dessa underbara änglar. Hoppas du mår efter omständigheterna så bra det bara går. Är också orolig när du inte skrivit på flera dagar. Sätter på dator innan jag går till mitt arbete och så fort jag kommer hem för att se om du varit inne och skrivit något.
Styrkekramar i massor till hela familjen

Anonym sa...

Hej. Googlade på Halaven och biverkningar och hamnade på så vis här :)
Jag får också Halaven nu och har fått ont i musklerna i bröstkorg m.m. Får dessutom som muskelkramper där plus att det gör ont i bröstbenet mittfram. Hittade också en sida där de hade radat upp biverkningar och där var ont ibröstet med liksom muskelkramp m.m. Blev lättad för det kändes som om jag fick bekräftelse på det ingen informerat mig om. Hoppas att detta kan vara så för dig också och inte nått hjärtkrångel. Sköt om dig och de dina. Kramen Nettan