söndag 29 april 2012

Åsa fixar när min ork tryter

Äntligen strålningen över och inget illamående eller värk i ljumskarna i dag men levern trilskas.

Igår med posten fick jag dels ett armband, Frälsarkransen av en bloggläsare och så fick jag en ängel från Willow Tree.
Frälsarkransen, eller Livets pärlor som man också kan kalla den har jag sedan tidigare men några pärlor har spruckit så jag blev jätteglad att få ett nytt armband. Det finns en bok till armbandet som heter "Kärleksfulla relationer med Livets pärlor" som är skriven av Carolina Welin, som förövrigt också är vår samtalscoach i LEVAgruppen. 
Denna bok har jag alltid brevid sängen och det är så lätt att ta och läsa ett stycke lite då och då när man känner för det och den passar mig, enkel och tänkvärd och mindre än 100 sidor.

Ängeln från WillowTree var "For those who love and are loved". Helt underbar. ANGEL OF HEART!

När vi ändå är inne i svängen om Änglar och Frälsarkrans (som jag helst kallar Livets Pärlor då jag inte följer någon särskild religion) så kommer vi lätt in på Jesus....
.... vilket lätt kan leda oss in på att jag ikväll varit med Åsa på Jesus Christ Superstar på Göta Lejon.
Ola Salo ser verkligen ut som Jesus. Om man nu egentligen kan säga det? Vem vet hur Jesus egentligen såg ut? Men för mig personligen så var det likt och han var väldigt bra i rollen och jag var mycket positivt överraskad av hans skådespelartalanger.

Tidigare på dagen har Åsa hjälpt mig storhandla samt köpa blommor och jord. Sedan har hon planterat i alla mina krukor och klippt ner lite buskar. Jag har haft kökstjänsten och bakade en äppelpaj innan jag la mig på soffan en stund.
 Här ligger Svea och Joel och sträcker på sig. Ovan är före och efter bild samt Joel o mormor som kastar boll.

Tog kortison oordinerat i morse då jag kände att jag var tvungen. Levern börjar trycka på igen och jag har haft ont i sidan rejält idag samt börjar få tungt att andas igen.
Jag brukar känna av levern men det är först när jag känner att andningen blir påverkad som jag verkligen lider av det. Lite smärta kan jag ta men andas är ett måste!
Jag märker att jag lättare blir yr och det är för att jag inte alltid syresätter mig fullt ut tror jag.
Fortsätter med lite kortison några dagar till så får vi se. Ska till läkaren på onsdag igen.

TACK ÅSA FÖR IDAG! THAT'S WHAT FRIENDS ARE FOR! LOVE U!

Nedan är lite Lyrics från en favoritlåt som jag älskat sedan barnsben. Stevie Wonder och Dionne Warwick;
Keep smilin'
Keep shinin'

Knowin' you can always count on me 
for sure
that's what friends are for

In good times
And bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! var ju skönt att höra att du mådde bra efter cellgiften, men tråkigt med levern,alltid ska det vara något, men hoppas det ordnar sej nog med korticonen.Timmen är sen, så jag ska nu hoppa i loppelådan (sängen)
God natt. Kram från Gull i Skåne.

Gerd ♥ sa...

Jag har också köpt mig en Frälsarkrans, gjorde det i går, då jag gick en Pilgrimsvandring.
Man vill ju leva på Hoppet, som Loppan sa.......
Jobbigt med levern, för dig....
Kramkram♥♥♥ Gerd i Lidköping

Anna-Carin sa...

Lämnar en STOOOR och innerlig kram här till dig!Från Anna-Carin

Anonym sa...

Hej Elisabeth,skönt att du "dök upp"fast det gått ngr dagar längre än vanligt,men glad att du kommit igång,igen.Du ser jag tittar in hos dig,fniss.Synd detta m levern,men hoppas bättre!En vän,har strålat levern,samt sprutat in dessa gifter (vad de heter :).Sist i jan?,återbesök april-dr sa att det "såg ganska ok" mina ord.Att han skulle vänta med beh.efter semestern,vi alla vart så glada,oddsen innan mkt dåliga.Det kan ändra sig!HOPP!!! till dig,och många kramar t dig,och dina "barn"-ungdomar :)
hälsar Kicki i Växjö. all bättring!

Anonym sa...

Underbara du. Hoppas nu att allt detta strålande ger ett litet positivt besked vid nästa läkarbesök. Du verkar ha mera energi än mig så det är jag lite avundsjuk på.Tur att du fått en ny frälsarkrans, lägg ett hopp/önskan i varje pärla, det gamla trasiga armbandet ska du ej ha kvar helst gräva ned det. Skrock eller ej men fick lära mig det redan som ung. Njut av den värme som tycks komma för hela vårt land och försök hålla vikten :)säger jag med +25kg. Kramar till hela familjen Diana

Anne sa...

Hittade din sida nu när jag sökte på rehabilitering av kronisk bröstcancer och ramlade in på din sida.
Ska läsa mer när jag kommer hem, men måste säga att det känns i hjärtat när man läser om andra i samma situation, där cancern inte går att bota bara lindra.

Fick BC Her-2 positiv 2010 och fick återfall med spridning i höstas. Jag får cellgfter för att förlänga mitt liv, men jag börjar bli trött nu.

Vill fråga dig om du varit på ngn rehab där du mött andra i samma situation, alltså obotlig cancer. Det känns som ajg skulle behöva det nu.

Jag har bloggat sedan 2008 då min yngsta dotter gick bort i cancer men det var en annan typ som var obotlig från början.
Så jag har varit i "cancerbranschen" ganska länge nu...

Som sagt, jag ska läsa mer när jag kommer hem om dig, är glad att jag hittade hit.

Lite kul med Jesus Christ...såg den också den 29/5 men kl. 15,00. jag och mannen var i Sthlm och hälsade på dotter och hennes blivande man.

Förstår ditt kämp, det är så overkligt, det känns inte på riktigt på något sätt, att en ung människa (både du & jag) fått en dödsdom att leva så länge det går....usch jag blir verkligen ledsen över det.

Kram och ha en skön helg även om den blir svalare än förra...

Från en en bloggande cancersjuk 2 barnsmor.