tisdag 1 mars 2011

Joel 4,5 år läser Mollyboken


Snacka om att denna kille aldrig slutar att förvåna mig. Visst vet jag att han är duktig på att läsa STORA bokstäver på mjölkkartonger och dylikt men att han kunde läsa små bokstäver!?

Tydligen så har Mormor och Joel övat en hel del... Jag tror dock att han tittar mycket på vilken bokstav ordet börjar med och att han också har lärt sig hur orden ser ut.
I morgon den 2 mars 2011 är Joel 4 år och 7 månader för att vara exakt.

Att ha en CP skada betyder knappast att man är dum i huvudet! :)

Den här överraskningen har helt klart lyst upp min dag.
I övrigt så har jag varit på sjukhuset och gjort skelettscint. Jag har också stött ihop med en tidigare bekant som förlorade sin fru i bröstcancer för några år sedan. Han berättade att det var just efter en scint som det visade sig att cancern hade tagit över hans frus kropp, och att det gått fort på slutet. Hon hamnade på sjukhuset i februari månad och i maj månad såg hon solens ljus för sista gången. DETTA var något jag ABSOLUT INTE ville höra men det var den bistra sanningen.
Jag får bara intala mig att jag är inte hon och att alla cancersjuka är olika.
Men det är klart man funderar och tänker. Det var nog inte meningen från hans sida att få mig att oroa mig mer utan han ville nog bara prata av sig och berätta den hemska sanningen som väntar oss alla med obotlig cancer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gör VÅGEN!
Joel är GRYM.

Nu har jag och Peter tittat på filmen ett par gånger vi håller på att tappa hakan.
Fantastiskt duktig.
Definitivt en vaken kille.
Och mormor Anita är världens bästa lärarinna.

Sträck på er allihopa, för Joel kommer gå långt.
Riktigt långt.

Dessutom vet jag att Joel VILL att du ska vara med en bra stund till på jorden. Bara att chocka så här är ju den bästa monstermedicinen.

GO, JOEL, GO!
Kram Gitt

Anonym sa...

Håller med Gitt, Joel är grym. Hans komiska ådra kommer dessutom rädda honom från att endast gräva ner sig slldeles för djupt i vetenskapens värld, utan med full styrka kommer han att kunna leverera stordåd till världen på ett begripligt sätt - imponerande!

Tänker på dig i massor, ovissheten är värst. Det vi alla har är nuet, där har vi möjlighet att påverka till det bästa.

Tar och ringer, det kan ju va så att du är promenadsugen :)

Kram Maria

Anonym sa...

Hej kompis!

Åh, vilken kille!
Jag är SÅ imponerad av honom, helt otroligt! Kan inte vara många barn som är så duktiga på att läsa vid hans ålder. Dessutom fastnade mina mungipor uppe vid öronen när jag såg klippet :-D

Tänker massor på dig och din väntan. Hoppas av hela mitt hjärta att ingen förändring har skett.

Ha en skön dag i solen!
Stor kram!
Pernilla

Anonym sa...

Åh, vad begåvad han är!! Min kille har precis lärt sig att läsa och han är 6 år och dom säger att det är tidigt! Jag ber för dig att du ska få hänga kvar ett tag till, du är inte färdig att gå mot ljuset än. Kram

Berit sa...

Joel imponerar! Verkligen! :)

Detta med framtidsutsikter... Jag har ju varit med om att få en prognos som visade sig vara helt fel. Fem och ett halvt år har gått sedan en läkare talade om för mig att jag troligen hade ett halvt till ett år kvar att leva (har spridd bc). Han var visserligen kirurg och inte onkolog.Jag mår rätt bra idag trots Xelodabiverkningar och ska idag få veta hur jag har svarat på den behandlingen. Min onkolog har verkligen prickat rätt för det mesta när det gäller behandling. Precis som du säger så är vi ju så olika och det funkar inte att jämföra sig med andra cancerpatienter har jag lärt mig. När du blev sjuk var du vältränad och din kropp var stark. Vem vet. Bl.a. det kan du ha nytta av nu i din kamp mot sjukdomen. Med tanke på ditt dagstempo låter det som om du fortfarande är otroligt stark.
Du är enastående och jag är glad att jag hittade till din blogg då du inspirerar mig. :)

Anonym sa...

Helt fantastiskt! Vilket underbarn!
Han läser som en 8-9 åring.
Förstår att du är stolt :)

Håller tummarna för att röntgen ser ok ut.


Kram från en bloggläsare

Anna L sa...

Han måste ha en riktigt bra genpool!
Styrkekramar till dig och hoppas att resultaten från scinten är bättre än du hoppas på.

Anonym sa...

Hej!
Jag har läst din blogg nästan dagligen i över ett år. Jag kände bara för att skriva, att du är helt otrolig,en fantastisk människa. Jag gråter ofta när jag läser, vilket mod du har. Jag vill bara säga att du finns i mina tankar.
Kram Helena

Eva sa...

Grym du är Joel! Så imponerad av dig, och alla runt omkring som har sådan energi. Klippan Joel!!!!
Kram på dig