torsdag 24 mars 2011

Trött

Igår var vi hos läkaren med Isac som ska få göra massa avföringsprover. De ringde även från Smittskyddsinstitutet med anledning till min anmälan av matförgiftning. Tydligen hade redan fått in anmälningar redan på måndagen så det var redan i gång men det är svårt att härleda då det varit en "privat" tillställning och inte att man varit på restaurang och ätit.
Jag vet inte vad som egentligen händer och hur utredningen fungerar men vi ska alla fall lämna in några olika prover och sedan hoppas jag att vi är av med detta och att alla kan få hålla sig krya och friska.
Isac har varit i skolan idag första dagen man har fortfarande lite magknip när han äter.

Jag vaknade i natt med en hemsk halsbränna. Inget illamående men det verkligen brann i halsen på mig så jag har suttit upp och försökt sova halva natten.. Såg den fina soluppgången... På morgonen kändes allt bra igen men jag har känt mig lite seg idag.
(kanske mår lite illa av allt som varit runt omkring)

Klockan 9 var jag och tog mina prover på vårdcentralen, får svar i morgon antar jag då jag ska till onkologens behandlingsavdelning.

Tro det eller ej men klockan 10 masade jag mig in på ett Bodybalance pass. Jag gjorde de övningar som jag kunde och njöt dubbelt upp av avslappningen.

Till lunch blev det gröt innan jag körde till hjälpmedelscentralen för att möta upp Joel och hans team. Det var två tekniker och Joels sjukgymnast och arbetsterapeut. Mötet idag gällde en ny manuell rullstol. En rullstol som han ska kunna köra med bara högerhanden. Han grejjade det ganska bra för att vara första gången.

Nu är jag hemma igen. Isac är hos en kompis (ska snart åka och hämta honom). Jörgen är med Adam på hans första möte inför TV pucken. Linda, mitt boendestöd leker just nu med Joel. Jag ligger på soffan och känner mig HELT SLUT.
Vågar egentligen inte känna efter men, ont i huvudet, trött i ögonen, ont i nackkotorna som jag strålat tidigare i januari (varför har jag ont där nu?), känns som jag kan få nackspärr när som helst, vänster höft och hela bäckenet ömmar.
Egentligen är det föräldramöte i Adams klass ikväll också men....... jag är inte mer en människa. ORKAR INTE!

14 kommentarer:

Annica sa...

Det är bra! Vila nu ordentligt! Ta hand om dig själv lite också...Det är du värd!

Berit sa...

Låter ju jobbigt med halsbrännan! Led mycket av det tidigare. Vårdpersonalen förklarade att man kan få de i samband med eller efter långvarig cellgiftsbehandling. Jag fick Omeprazol (stavningen?) och tar en tablett på kvällen. Besvären försvann ganska omgående. Dr sa att jag inte skulle ta under dagen eftersom det är då man behöver sin magsyra.
Du skrev att du njöt av avslappningen idag. Jag skickade efter boken "Mindfullness i vardagen" av Ola Schenström. Med boken kom igår en cd med avslappnings- och mindfullnessövningar. Jag satte på skivan och hamnade i ett skönt och avslappnat tillstånd. Somnade t.o.m. en stund. Kände mig sedan pigg och kraftfull.
Sköt om dej! Kram!

Linda sa...

Halsbränna är verkligen hemskt! Jag tar Omeprazol varje dag och det funkar bra (magen får ju stå ut med ganska mkt mediciner och om man även får kortison så är det nog ett "måste" med extra skydd för magen).

Även min Adam har föräldramöte i sin klass ikväll, men jag ligger här i sjukhussängen och kan inte gå ditt.

Passa på att vila och ha inte dåligt samvete över det! Inte ett dugg konstigt att du är trött.

Kram Linda

Nonna sa...

Kämpa på du tappra kvinna, jag beundrar er alla med svåra diagnoser som orkar med alla andra runt omkring - som om inget har hänt! Kanske är det detta neutralläge som gör att ni klarar er så bra och orkar det ni orkar!
Världen fortsätter ju runt oss oavsett, men du behövs så mycket för alla dina nära,du kommer att finnas och kämpa och det lär sig alla av! Att aldrig ge upp!
Kram Nonna i norr

Anonym sa...

Nej det är sant, du är inte mer än människa! Även om man kan tro det ibland. Sköt om dig. Kram Tina L

Kathleen sa...

Man FÅR ta ett djupt andetag ibland och inse att världen stannar inte för det. Sonens lärare kan nog få loss en kvart och ta ett enskilt samtal med dig om det behövs.
Er ishockeyturnering är i både Metro och TV4's lokalsändningar idag - hihi!!

Erika sa...

<3 Hoppas du får vila dig i helgen. kram från en trogen läsare som aldrig slutar imponeras av din styrka.

Anonym sa...

Tycker du ska lägga av med att vara så jävla EGO!!!! Linda är tusen gånger ödmjukare än dej,så låt bli att skriva om dina krämpor och undersökningar i Lindas blogg???? Dom som bryr sej om dej finns i din blogg+ Eller????Jag får en känsla av att du försöker fånga sympatier genom LINDAS blogg???Om du kommenterar på lindas blogg,så gör det då.OM HENNE!!!! Dina egna problem och undersökningar kan du skriva om på din egen blogg för dom som är intresserade!!!! DU ÄR EN VÄLDIGT EGOTRIPPAD MÄNNISKA SOM TROR HON ÄR: SNYGGAST BÄST I HELA VÄRLDEN....Tyvärr!!! Du får inga sympatier från mej ELISABETH!!!!!

Annica. sa...

Förlåt Elisabeth....men det här tillägnar jag Christina.
Christina vad ger dig rätten att vara någon slags bloggpolis och veta vad andra inte bör/får skriva!? Men själv får du tydligen skriva och kritisera hur du vill!?
Kram Elisabeth och förlåt att jag la mig i....men du är så duktig i eländet!

Anonym sa...

du anonyma som skriver och klagar på Elisabeth SLUTA, låt bli att läs gör vad som helst men tänk på att det är människor som lever i mardröm som varmt delar med sig av sina levnadsöden.
Linda är en klok kvinna som säkert känner med Elisabeth, även om man själv har det svårt innebär det inte att man kan känna för och med andra människor.
Stor och varm kram till både Linda och Elisabeth.
Lena en sjuksköterska som lär mig massor av att ni vill dela med er!

Anonym sa...

Har läst både här och hos Linda och man kan ju konstatera att det endast är denna "Christina" som tycker som hon gör - ingen har hållit med henne så jag tycker att du lugnt ska låta det passera, "Christina" mår uppenbarligen inte bra själv och inget blir bättre av att gå i svaromål. Ha det så bra och tänk på att ingen som läst givit "Christina" medhåll. Vi är många som känner med både dig och Linda och hoppas att allt ska vända till det bästa så ni får må bättre.

Anonym sa...

Jag tror att Christina är ett troll, kram

Agneta sa...

Är så imponerad av Dig. Du är så himla tapper och stark.
Försök strunta i elaka människors kommentarer. Ingen idé lägga ner energi på det. Hoppas din man blir snabbt frisk och att du känner dig piggare snart.
Kram Agneta

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag känner med dig!Är själv mamma till ett barn,ensam och det är nog tufft.Jag vill tipsa dig om en hemsida som heter www.radicalforgiveness.com.En man vid namn Colin Tipping som kan få människor på andra tankar har startat den.Ta och kika där och se om du kan vända ditt liv litegrann!Många kramar och glad påsk(kärlek helar allt!)