onsdag 23 mars 2011

Matförgiftning?

I helgen spelade Isac hockey cup i Mälarhöjdens IP. Det var Djurgårdens IF som anordnade. Det var en trevlig cup ända tills på söndag eftermiddag....
Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare;
Innan matchen klockan 15 hade redan några spelare åkt hem med magsmärtor och illamående och när våra grabbar skulle kliva på isen klockan 15 så spyr 3 stycken i motståndarlaget inom 2 minuter! De stod i varsin snöhög i full hockeymundering!
Efter matchen mådde flera i Isacs lag dåligt och var tvungna att åka hem....

Sedan var det semifinal och Värmdö ställde upp med de grabbar som fanns kvar. Tyvärr förlorade de men det var en stark insats från deras sida då en av killarna fick gå av i periodvilan på grund av illamående och en kille spydde direkt när han kom av planen och målvakten gick som en fällkniv till toaletten direkt.

Finalen som skulle gå direkt efter vår match blev inställd på grund av för få spelare kvar.
Två lag kom från Finland och de åkte buss... stackars den som fick städa bussen..

Under kvällen och natten insjuknade nästan samtliga i laget; alla barn plus ledare. (2 ledare har klarat dig tror jag)

Isac hade hemska magsmärtor i söndagskväll och åkte hem med farmor och farfar. På natten kräktes han och har sedan stannat hemma måndag, tisdag hos farmor och farfar och idag är han hemma med mig. Han har ätit normalt sedan i måndags kväll men nu är han hård i magen istället... Att han är hemma idag är för att jag ska se om vi kan få en tid på vårdcentralen eller hur man nu gör för att få göra ett bajstest!?

Då det var flera lag som insjuknat hela truppen så har Djurgården kontaktat smittskyddsinstitutet och även uppmanat alla lag att gå och ta prover på en del av grabbarna. Djurgården tror att det är vinterkräksjukan men jag tvivlar på det då ingen av övriga familjemedlemmar blivit dåliga. Det är bara spelarna och tränarna som insjuknat och de åt speciell mat caterat från Globe Hotell.
Tror inte hanteringen har gått rätt till vid transportering och servering. (men det är min teori....)

I övrigt idag så ska jag till apoteket och hämta ut massa kosttillägg till Joel som dietisten skrivit ut. Vi måste försöka öka på hans 14,5 kilo till hans 108 cm.

Nu ringde de från vårdcentralen, fått tid till Isac klockan 10. (F-N precis på min Kundaliniyogatid. I måndags missade jag och nästa gång är på fredag och då ligger jag på operationsbordet. F-N igen.)
Det är konstigt att när jag TROR att jag ska få egen tid så skiter det sig ALLTID.
Men Barnen går ju alltid först.

7 kommentarer:

Anonym sa...

hej! Låter nog som att globe hotel o deras cateringmat är boven..trist det är då det blir sådär..suger energi i onödan för alla inblandade.
Vilken söt och driftig kvinna du är Elisabeth!
Kramar
Monika

Anonym sa...

Hej hej!

Har läst här en tid utan att kommentera. Tycker att du är världens starkaste kämpe! och vilka fina killar du verkar ha!

Måste bara säga att det är en solklar matförgiftning som drabbat alla dessa spelare och tränare och det måste cateringfirman få reda på!Vinterkräksjukan är extremt smittsam och även om det finns en del som inte drabbas av den så är det ju inte troligt att ingen anhörig skulle bli smittad.
Usch stackarna (spelarna och tränarna)!
Här är en länk dit man ska anmäla om man blivit matförgiftad:
http://www.stockholm.se/KlimatMiljo/Livsmedelshygien/Anmal-om-du-blivit-matforgiftad/

Lycka till med allt!
/Malena

Anonym sa...

Men åhh vad läskigt, låter som matförgiftning ägen i mina öron, vilket absolut inte är Ok. Läste dock idag att vinterkräksjukan fortfarande härjar och slagit ut hela Eskilstuna...

Hoppas vi ses snart, längter efter er!
Massor av styrkekramar till dig, några extra på fredag ! Kramis Jenny

BBQ VILLAGE sa...

Tror knappast på vinterkräksjuka utan helt klart matförgitning, usch vad trist för alla killar. Hoppas din pojk kryar på sig nu.

Kram F

Berit sa...

Även om en del tror att det är vinterkräksjukan så är det ingen som vet säkert. Jag tror som du att det är matförgiftning då det tydligen inte smittar. Har varit med om att en restaurang ville mörka sin orsakade matförgiftning så det bästa är nog att också ringa till kommunen. De har ju sina hälsovårdsinspektörer som åker runt och kollar restaurangerna och tar bakterieprov.

Anonym sa...

Om det hade varit kräksjukan hade väl Isacs farföräldrar också blivit dåliga? Klart det är matförgiftning. Och den där smärtan i magen är väl ett klockrent signum för det.
Hur som helst ska detta anmälas.

Trist å andra sidan att dina tider krockar med barnens. Men att du sätter dom främst trots din livssituation visar vilken fantastisk fin människa & mamma du är.

Puss & Kram
/Gitt

Anonym sa...

Vilken hjälte du är! Hur orkar du? Var hämtar du din kraft från?

Cicci i Tranås