onsdag 9 december 2009

Utprovning av Hjälpmedel

Vilket väder. Grått hela tiden. Man vet knappt vilken tid det är på dygnet då det är konstant mörkt. Måste tänka efter vad jag gjorde igår…
Jo, just det. Jag och Joel var med arbetsterapeut Lena på Hjälpmedelscentralen hela eftermiddagen. Vi provade ut en terrängvagn till Joel. Vill att han ska kunna följa med oss vart vi än går och hans andra vagn är väldigt tung och klumpig. Denna var betydligt smidigare men ändå väldigt stor. Fast det förstås; det kanske måste vara en stor vagn till en stor kille!
Joel tyckte om vagnen:

Lättrullad och bra förvaring men nackdelen är att den inte är riktigt bra ergonomisk för Joel. Han blir krökt i ryggen och bör inte sitta för långa stunder. Vi har inte bestämt om vi ska beställa den eller inte. Vi måste tänka igenom samtliga hjälpmedel, vad behöver han mest? Vi bor ju inte i något palats direkt och någon bostadsanpassning verkar det heller inte bli den närmsta tiden.
Här är hans nya Atlas, ett gånghjälpmedel. Väldigt trångt i nuvarande hall och han kommer inte in och ut med den själv. Vi har ju inte ens fått någon ramp!:

Vi provade också rullstol för första gången. Fortsatt diskussion om det och mer utprovning blir det efter jul. Den var i alla fall liten och smidig och Joel tyckte det var jättekul att köra runt, runt, runt. (Då han bara använder högern så svänger den hela tiden)

Idag kom senaste numret av Hört och Hänt som vi är med i. Det är ett reportage om förskola och specialförskola och hur vi tycker det fungerar.


Charmtroll som vanligt.

Ikväll är det hockey och bandyträning så middag blir redan halv fyra. Dags att sätta igång. Nästa sittning blir vid 20 och då blir det tomtegröt.

1 kommentar:

Therese sa...

Ja det där med hjälpmedel är ju en djungel, Wille fick en egen klädkammare nu när vi flyttade där alla hans hjälpmedel bor. För de tar ju lite plats.
O snart ska vi få ramper ut på uteplatserna men det går ju inte fort på den fronten direkt.
Hoppas ni kan få lite anpassat snart så det blir lättare för Joel.