tisdag 15 december 2009

En bra dag med bra svar.

Började dagen med ett BodyPump pass. Kände mig så stark och frisk och det är svårt att fatta att det finns så många fiender inuti mig.
Var tvungen att träna innan för att få tankarna på annat innan det var dags för läkarbesök. Åsa följde med mig in till SÖS som stöd. Var så less på min egentligen så kära man. Han blundar ibland för min sjukdom vilket kan driva mig till vansinne. Han vill inte se allvaret med hela ”skiten”. Som sagt, jag ser väl för frisk ut!?

Men som Åsa sa redan på vägen in; Idag känns som en bra dag. Och det blev verkligen en bra dag. Samtliga prover var bra, både röntgen och blodprover. Eller bra, kan man säga det? Kroppen är fylld av tumörer men de har i alla fall inte blivit större eller spridit sig mer än sist vilket är ett gott tecken.
Tyvärr gör min hormonbehandling jag får nu att jag dels blir rundare och mer vätskefylld samt att mina handleder smärtar.
Röntgenbilderna på handlederna visade i alla fall inte på artros så nu kan jag sluta med den medicinen. Sedan är det troligt att det är inflammerat men jag vill inte äta något anti inflammatoriskt då det är så starkt för levern. Ska till ortopeden i januari så får vi se om de kan göra något mer. Kanske en magnetröntgen av handlederna då man inte kunde se något på slätröntgen.

Kände att jag ville bjuda Åsa på lite Thaimat innan vi åkte hem. Hon gör så mycket för mig hela tiden. Det blev en snabb lunch på söder innan vi åkte hem.

Joel har varit röd i ögonen idag och hemma med farfar. Nu i kväll så tycker jag att det börjar se geggigt ut i ena ögat så det kan vara en ögoninflammation på gång. Tur att han var hemma från dagis idag. Vet av tidigare erfarenhet med Adam att det är jättesmittsamt. Adam hade det hela första året på dagis. Så fort han var frisk och kom tillbaka så var det något annat barn med kladdiga ögon och så fick Adam vara hemma nästa dag igen. Det var helt hopplöst.

Här kommer lite bilder på mina små tomtenissar som brottas i sängen!9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen,
Vad skönt att höra om dina positiva svar idag. Jag har väntat på ett inlägg hela dagen och nu känns det bra...

Jag håller med dig Elisabeth, Åsa är en riktig toppen vän...sådana vänner växer verkligen inte på träd

Kramis och ha en mysig kväll i snölandskapet (minst 25 cm snö just nu på altanen i Huddinge)
//Jenny

Therese sa...

Härligt med possitiva svar =)

Så söta de är pojkarna.

Annika sa...

Hej!

Det var skönt att höra att provsvaren var bra!

Vilka söta tomtenissar du har :)

Kram kram

Annika

Vera sa...

Vad skönt att du fick med dig Åsa, en klippa i mångas tillvaro <3.

Så skönt med ditt positiva inlägg - även om det i grund och botten är jobbigt med alla prover och svar! Men kan något vara positivt i denna sörja så är det väl när det står still och inte blir sämre!

Allvarligt är det men ibland kanske det är skönt att bara stänga av. Det är ju lättare när man inte själv är drabbad.

Härliga små nissar ni har. Tänker varje gång jag ser dina killar vad härliga de verkar vara med varandra! Så härligt att se!

Kram och sköt om dig...

Lena C sa...

Puh..jag tänker mycket på dig! önskar av hela mitt hjärta att du ska må bra.Skönt att det var positivt idag!Håller med alla andra dina killar verkar vara såååå mysiga.Hoppas du pulsar dig fram i snön så ses vi på gymmet på morgonen!
Massa kramar Lena C

Anonym sa...

Mitt hjärta värmer.
Så skönt.
Är så otroligt glad för din skull.
Och med Åsa vid din sida en sådan här dag känns tryggt.
Hon är OVÄRDERLIG för DIG.

Likaså är dina grabbar ovärderliga för dig med Jörgen i spetsen.
Men jag förstår vad du menar eftersom man känner igen beteendet:
"Borranerstrutshuvudetisandensyndromet"

Jag hoppas du nu sover gott med dina Nissar bredvid dig, kan behövas om det kommit så mycket snö.

Jag hoppas på en vit jul även om jag och familjen inte har något emot att stanna några dgr till i varma Florida;)

DU ÄR BÄST, vännen.
Kramen Gitt

Anonym sa...

Bästa Snygga Tjejen! Jag blev så glad när jag träffade er på affären igår. En sten föll från mitt hjärta när jag hörde att allt hade varit bra på sjukhuset.
Vi är många som följer dig och tänker på dig och din familj, som gör oss påminda om hur en vardag kan se ut.

Åsa är en klippa, och jag förknippar henne med en ängel!

Elisabeth
Med ditt breda leende, ljusa aura, tuffa frisyr, och starka kropp,så kommer fienderna inom dig inte att kunna ta plats!! Du håller dem på mattan, och där kommer de att hållas! På dem bara!
♥♥♥
Fia

Tna Gynning sa...

Hej Elisabeth,
Har läst din blogg ett tag nu. Du skriver helt fantastiskt bra!Kanske en bok?
Vad stora killarna har blivit! Helt otroligt. Joel är ju stora killen nu, han var ju nästan bebis när jag sprang på dig sist.
Ta hand om dig. Vi lär ju ses vid isen i vinter ;-)

Anonym sa...

Vilka supersöta tomtenissar!!

Jag blir glad av din sida. Jag som tycker det är jobbigt att bara vara handikappmorsa. Just nu känns det segt, kanske mest för att det snart är jul och en lång ledighet. Borde vara skönt, men för mig känns det som massa extra merjobb. Missförstå mig rätt, merjobb med tanke på att jag måste sysselsätta Emelie mer än annars. För henne är skolan toppen, speciellt med fasta rutiner. She don´t like surprices!

Ha en riktigt god jul & gott nytt år om vi inte syns innan!

Kram kram
/Katarina (Adam & Emelies mamma)