onsdag 23 december 2009

Åland

Skit, vaknade upp med nackspärr I morse. Inte nog med att man har ont i ländrygg och bäckenet där skitsjukdomen huserar, nu har det låst sig i bröstrygg och nacke. Att sedan ha ont i handlederna gör inte saken bättre. Som tur jobbar Jörgen halvdag och kan komma hem och ta hand om Joel snart. Till dess har jag mina underbara killar Adam och Isac som hjälper mig.
Tror att det blev för mycket igår. 12 timmar på en båt med tre barn.

Igår var jag alltså på dagskryssning till Åland. Det är väl kanske inte min favorit att åka dessa båtar men barnen tycker det är kul och det är faktiskt skönt att ta en paus från verkligheten här hemma. Det finns ingen tvätt att ta hand om, maten är klar och inga övriga sysslor man kan ta tag i. Man är helt enkelt bortkopplad från land och dator hela dagen.

Det var -10 Celsius när vi åkte hemifrån. Vi (jag, mamma, Isac, Filip och Joel) hade bokat frukostbuffe som vi åt direkt vid avgång. Vi satt längst fram i båten och såg solen gå upp när vi gled genom stockholms skärgård. Det visade sig sedan bli en vacker vinterdag.

Efter frukosten gick jag ut på däck en stund. Om man satt mot väggen var det lä och skulle varit riktigt njutbart om jag hade haft lite mer kläder än en ullkofta.

Isac och hans kompis Filip ville spela på ”enarmade banditerna”, eller vad säger man nu för tiden? Förut var det ju en arm man drog i på sidan, men nu är det bara en knapp! Just det, Spelautomat.
Då det är 18 års gräns på att få spela så stod jag med hela tiden. Det rasslade bra av 20 centare men jag tror högsta vinsten de fick var 3 euro. Hur mycket de vann spelar ingen roll för i slutändan har de spelat upp alltihopa i alla fall, men de har haft kul under tidens gång.

Klockan 11 fick grabbarna gå på bio och se UPP filmen. Det var en mini biosalong och de var bara 4 stycken betalandes, men killarna tyckte det var kul och fick med sig en läsk och lite godis.
Joel trivdes i lekrummet. Fick en tatuering och fick också träffa Svampbob. Trodde han skulle vara lite blyg. Men icke sa nicke. Joel pratade på med Svampbob och skrattade och busade med honom.


I Mariehamn fick vi byta båt från Isabella till Amorella. Båtarna är identiska så man märker ingen direkt skillnad.
Väl ombord på Amorella så satt vi oss i bardelen, beställde in dricka och spelade Bingo. Kupongerna kostade 5 euro/styck, men det vann Isac tillbaka då han vann högsta priset på full bricka som var 21 euro!
Det var en stolt kille som gick fram och hämtade priset.
Här, Joel som drack vodka, nej, jag menar vatten, medan vi spelade bingo:

Förresten:
NU finns MAMA tidningens januari nummer ute i handeln. Där i finner ni en fint skriven artikel om mitt liv. Själv orkar jag inte läsa den för tillfället men jag slår upp den och tittar på bilderna emellanåt.

2 kommentarer:

Annica W sa...

God Jul!

Hoppas ni får en härlig dag, med familj, mat, tomte & klappar!

Vi önskar er alla en underbar jul!

Stor Julkram från Fam Wahlberg....

Conny, Annica, Oscar,
Mickis & Sixten

Gabriella sa...

Jag läste den fina artikeln om dig, ditt liv och din familj i Mama.

Din blogg ligger nu i mina favoriter och den kommer följas fr.o.m. nu.

Ta hand om dig och dig familj.

Kram
Gabriella