söndag 17 juni 2012

Tumörfeber på Fågelbrohus

Fredag kväll var lugn och Jörgen var i bra skick när han kom hem från ölgolfen. Han hade varit lite hostig och snuvig också så jag vill vänta in i det längsta.
På lördag förmiddag ösregnade det ute och jag kände att det skulle vara ganska mysigt att åka ut till Fågelbro och inte göra någonting.
Vi åkte ut till eftermiddagsfikat där det bjöds på massa hembakat.
Efter fikat och vi installerat oss på rummet så trotsade vi vädret och Jörgen släpade med mig fram och tillbaka ner till vattnet. Det var motbjudande att gå ut men kändes bra efter. Efter promenaden somnade jag på Jörgens mage en timme och när jag vaknade hade jag 39,5 på ena örat och 40 på andra örat!!! Ögonen glansiga och lite röda och supertörstig.
Fasiken. Varför nu? Jag petade i mig Ibumetin och tog med en extra till middagen och jag tror det hjälpte.

När jag får så här hög feber så är det inte som vanlig influensa feber utan det mer brinner i huvud och hals medan pannan känns ganska sval.
Middagen var jättetrevlig och SÅ GOD! Det var tre rätters meny och vartenda löv som var ätbart slank ner.

Efter middagen tappade jag upp en varmt bad (precis som varje kväll hemma) och njöt en halvtimme medan Jörgen kolla fotboll. (Hur nu fotbollen kan vara så himla kul att titta på nu när Sverige är borta??)

Sov jättegott. Och det är sällan jag gör det så det var en riktig bonus. Tack Louise och all personal på Fågelbro!

Stor god frukostbuffe i morse också men jag var så törstig och drog 5 glas juice nästan på en gång... sedan var jag mätt. Åt lite äggröra, frukt och fil med müsli.

Nu är vi hemma igen. Jörgen har tagit hand om tvätten och gjort en brasa. Jag ligger i soffan och kollar "Australias next topmodel"....
Ingen feber just nu men jag känner mig väldigt trött...

PS. Snälla bloggläsare respektera min familj och mitt privatliv. Det är helt ok att skicka brev eller maila mig, jag blir jätteglad när det dimper ner vykort i brevlådan. Men det är inte ok att ringa hem till mig eller ringa och smsa till mina barn. DS.

42 kommentarer:

Sofie sa...

Tråkigt med febern, men mysigt att ni hade trevligt. Hoppas du känner dig piggare snart. Stor kram

Anonym sa...

Är inne på din blogg flera ggr varje dag nu, tycker att du är så fantastisk!
Hoppas att febern ger med sig snabbt.
Kram till dej och din familj!

En annan Elisabeth sa...

Det lät mysigt. Hoppas febern gett med sig så du inte behöver känna dig trött på grund av den också. Sådana där små avstickare i vardagen är värdefulla och ger kraft. Kram

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Vad roligt att ni kom iväg lite för er själva, men tråkigt med febern, hoppas den håller sej borta nu, Här i Skåne har det regnat från o till sen kl 12 idag, men förmodligen är det så i hela landet. Ha de nu så gott o vila nu upp dej lite.
Kramiz från Gull i Skåne

Nonna sa...

Så skönt att ni kom iväg bara ni, man behöver egentid så klart, fast jag kan förstå att det är sorg o funderingar med i varje ögonblick. Det gäller att orka njuta av de fina stunderna. Hoppas febern ger med sig och du får många fler sköna stunder med de dina!
Kramar Nonna i Enköping

Sister Moonshine sa...

Schas på febern! Annars får den med mig att göra. Önskar dig en fortsatt bra söndag utan hög temp. Kram.

Anonym sa...

Härligt att ni kom iväg, det var ni verkligen värda!! Jättetrist att höra om febern, hoppas att den gett med sig under dagen! Ta hand om dig, kram
Marléne i Järla Sjö

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Skönt att Ni kom iväg,behövs att åka bort ett tag,båda två! Känna sig "uppassad",synd ang febern,klart trött efteråt.Nej jag ser inte fotbollen nu,men maken,sn blir det typ abstinens,när det är slut:))Får Du cellgifter,innan midsommar?Jag hoppas med hjärtat att dina prover är bätte än förra gången.Ha det gott,
mångavarmalugnakramar,
kicki i Vö m make

Anonym sa...

Gud så roligt att minisemestern blev lyckad, det förtjänade ni båda två!

En tanke som slog mig Elisabeth.. trots att du är så pass sjuk så har du mer energi och jävlaranamma än många andra, friska personer, du är en sådan stark människa och har en oerhört bra karaktär. Tur för oss som följer dig att du lyckas smitta av dig :)
Va stolt din mamma måste vara över dig! / Från Enskede

Anonym sa...

Jäkla feber, men vad skönt att du och Jörgen fick lite egentid.
Ditt Ps får mig att se rött. Finns det verkligen personer som ringer eller sms:ar privat till dig och framför allt till dina barn???
Respekt är något som tyvärr inte alla visar fy f--n.Hoppas du får vila upp dig lite nu och ta nya tag.
ALLA BLOGGLÄSARE RESPEKTERA FAMILJEN!!
Kramar i massor till er alla fem.

Anonym sa...

Jag har mycket,mycket svårt att förstå hur man kan gå över sådana gränser som bloggläsare.
Blev nästan lite illamående.
Skönt för oss när du orkar uppdatera . Fortsätt göra vad som känns bäst för dig. Tänker på dig. Kram!

Anonym sa...

Så skönt att ni fick lite egentid med god sömt och mat också!
Tänker jättemycket på dig och din familj och skickar så mycket varma tankar och styrkekramar det går genom rymden.
Hoppas de bloggläsarna som inte kan respektera ditt privatliv tar åt sig av oss som tycker det är vidrigt att göra så och slutar omgående!
Du skriver så fantastiskt fint och berör så många av oss, får oss att uppskatta det vi har och inte ta för givet.
Ta hand om dig/er och så håller jag tummar och tår för att du får vara kvar så lång tid som möjligt. Kram Sippan

Anonym sa...

Hej! Det låter som att ni haft ett skönt dygn, trots febern. Ni var verkligen värda den här avkopplingen. Inte för att jag har med det att göra men kära bloggläsare:

Vi känner mycket för Elisabeth o hennes familj. Vi vill dem allt gott. Vi måste Dick komma ihåg att Elisabeth känner inte oss. Vi är inte hennes vänner. Elisabeth har vänner o så finns vi som "bara" följer henne här på bloggen. Vi behöver visa respekt för Elisabeth o hennes familj. De behöver sin egen tid.

Tack Elisabeth för att du delar med dig av ditt liv till oss. Vi är med dig här i cyberrymden o hoppas du är med oss länge till. Styrkekram till dig! Lotta

Titti08 sa...

Trevligt att ni kom er iväg till Fågelbro.
För mig är det helt obegripligt hur mnan kan komma på tanken att ringa eller skicka sms. Speciellt till dina barn.

Titti08 sa...

Oj blev visst så "upprörd" där så jag glömde skriva Många kramar från Titti-Elisabet-Umeå!!

Sofia sa...

Härligt att ni kom iväg! Synd att febern dök upp som ett brev på posten! Tråkigt att höra att folk kontaktar dig privat! Så ska det bara inte gå till. Synd att många inte kan förstå gränser och allmänt vett. Krya på dig och hoppasdu är med länge till!

Massor av kramar!

Anonym sa...

Men vad är det för dårar som ens kommer på tanken att börja kontakta dina barn??? Trodde att jag skulle få en smärre hjärnblödning när jag läste det.

Då har man verkligen inget eget liv utan verkar tycka att man känner dej och din familj så väl så att man är en del i den....

Är glad för din skull att du fått lite underbar vuxentid med maken, det behöver ni sannerligen.

Hoppas att febern ger med sig, snabbt som attan!

Många styrkekramar från Carina

Tina Lundgren sa...

Hej! Jag såg på Facebook (Jörgen) att ni kom iväg till Fågelbro och det gjorde mig så glad! Härligt att ni fick tid tillsammans du och Jörgen. Många kramar från Tina L

Anonym sa...

Vad skönt att ni kom iväg du och Jörgen, hoppas febern försvunnit. Helt galet att några ringt och smsat dig och barnen, spoky! KRAM Annika

Katrin sa...

Hej min vän! Åh vad skönt Ni haft det! Vad glad jag blir att det funkade!! Det är Dig och Jörgen väl unt!! Ni behöver sådana stunder med den vardag och pressade situation Ni båda lever med!! Håller tummarna för att värdena är bättre igen så Du kan få Din behandling innan midsommar!! Du är fantastisk!! Många kramar från Katrin ( snart är rabarbern uppe igen om Du vill ha saft:))

Anonym sa...

❤❤❤

Elisabeth W sa...

Klart du och din fam ska ha ett privatliv!! MEN - "Det finns människor till allt" Tyvärr!!
Tumörfebern - den bara kommer *plopp* och försvinner *plupp*, jag har sett den som anhörig och för mig är tumörfeber helt klart mystisk. Dyker bara upp och stör och försvinner några timmar senare. MYSKO!!
Fint att ni kom iväg på lite solo aktivitet!
//Elisabeth W

Elin A sa...

Blir helt mållös över att folk inte verkar ha något begrepp om GRÄNSER! Fy skäms på dem!
Hoppas febern ger med sig och att du kan få din behandling! Kramar Elin Arvegil

Maria sa...

Hej!

Första gången jag skriver en kommentar. Har följt din blogg ända sedan Sofias änglar och tycker din blogg är intressant. Starkt av dig att skriva så mycket som du gör och blir lika glad varje gång jag ser ett nytt inlägg.

Jag följer din blogg för jag vet hur det är att veta att en person i ens närhet har cancer och ska gå bort :(. Kan berätta min historia lite kort bara, min mamma insjuknade 11e september 2009 för att gå bort knappt tre veckor senare 1a oktober 2009. Hon kom tyvärr för sent. Saknar mamma varje dag och kan knappt fatta varför denna sjukdom ska drabba de bästa!

Jag vet inte riktigt vad din familj har för stöd, om de har något sånt, men har iaf läst att de har samtal. Kan gärna tipsa om hjälp och stöd om ni vill, för det kan man behöva när ni har det som ni har det. Vet inte hur jag ska lämna en kontaktuppgift här för vill inte lämna ut något offentligt (mail). Men skriv gärna i ett inlägg om du vill ha kontakt så kan jag maila, vet dock inte din mail. Kan vara att jag kan nämna den senare så bara du ser men eftersom det är första gången jag skriver vet jag inte hur det funkar.

Hoppas ni kan ha det så bra som det går!

Med vänliga hälsningar
Maria

Anonym sa...

Grattis till vuxentid med maken! Det var ni så värda och jag blir så glad för er skull att ni kom iväg!

Om någon av er som kontaktat Elisabeths barn läser detta, ni ska skämmas. Jag blir så arg. Respektlöst. Hoppas du förstår att det är att gå över gränsen. Om Kharma finns så är det inte bra för dig...

Kram från Södermalm

Åsa E sa...

Det var kul att ni kom till oss på Fågelbrohus! Trevligt att få träffa er, det var ett tag sen sist. Kram Åsa

Anonym sa...

Söndags kram! Ylwa

Lena, "granne" i området! sa...

Tänker på dig och stor kram! <3

Anonym sa...

Vad härligt att höra att ni kom iväg på en myshelg tillsammans. jag kan se framför mig när du ligger och sover med J som kudde. Mysigt!

Hoppas du får en bra vecka nu och slipper feber och annat dumt. Tänker på dig varje dag.

Kram från Maria E

Anonym sa...

"Respektera mitt privatliv" ja om folk nu tycker att dom känner dig så bra så dom ringer hem kanske man har delat med sig lite "för mkt" av sitt sk privatliv.Tänk sig för...

Ph sa...

Man får väl själv välja vilken del av sitt privatliv man vill del med andra? Det innebär inte att hela privatlivet plötsligt ska vara tillgängligt för alla. Tråkigt med människor som inte kan hantera dessa gränser.

Stora kramar och varma tankar till dig och din familj, Elisabeth! Tack för att du väljer att dela med dig, vi är många som tänker på er!

Anonym sa...

Som sagt, det finns folk till allt...


Massa kärlek och styrka till dig Elisabeth <3

Kram Sandra

Anonym sa...

Skönt att ni fick en trevlig helg.....
Febern var ju inte kul men det blev ju i allafall bra...
Så sorgligt att "läsare" inte förstår sin roll som just läsare och kanske en kommentar till det du berättar. Vänner och familj är ju något helt annat än oss som läser om hur just du/ni hanterar livet när det mesta är upp och ner.......Hoppas nu veckan blir dunder fin och att vi alla får lite sol på oss under midsommarhelgen-känns som hela Sverige behöver det nu......

Anonym sa...

VAA?! Blir alldeles PAFF! Gör folk det? Ringer, sms:ar till dig OCH barnen...!!! Nej hörre´ni! Lägg av med det!!!!

Hoppas febern håller sg borta och att du verkligen fick "sova igen" lite.
Hoppas att barnen har kommit in i SOMMARLOVS FEELINGEN =)

Du finns i våra hjärtan Elisabeth!!! Och i mina tankar flera gånger om dagen! Du är UNIK!!!

KRAMAR

Anonym sa...

Blir så jävla arg.. Vad menar du med att ha lämnat ut för mycket av sitt privatliv?? Betyder det då att de är okej att ringa henne eller kontakta hennes barn???
Ska man inte kunna bedriva en blogg utan att folk ska ringa henne? Då lever vi ett jävligt konstigt liv, de s.k offentliga personer så som kändisar sitter ni och ringer dom oxå? Man blir mörk rädd...
Nä Elisabeth man blir inte brydd längre, respektlöst!
Hoppas ni får en bra sommar och många härliga dagar!! Kram Theres

Anonym sa...

En jävligt dum kommentar, för de första så var bloggen tänkt för sina barn, familj, vad tycker du att hon ska skriva om vädret? De lär ju hennes barn tycka är intressant att läsa om när de blir stora.... Kanske du ska tänka om!!! Eller tillhör du en av dom som kontaktat henne och hennes barn?
Själv skulle jag bli heligt jävla arg om de börja ringa mej eller mina barn, bara för att man skriver på en blogg.... Eller

Anonym sa...

Till anonym med sitt onödiga inlägg- Om alla bloggläsare ansåg att Elisabeth ska dela med sig av sitt liv även utanför bloggen så skulle hon inte ha tid för sin familj och den är väl ändå viktigast av allt?!

Att följa en blogg betyder inte att man har någon automatisk rättighet till personen bakom den.

Som jag skrev i ett inlägg för ett tag sen, att Elisabeth och hennes blogg är en del av mitt liv då jag läser den varje kväll innan jag sluter ögonen betyder INTE att jag är en del av hennes, någon slags verklighetsuppfattning måste man ha.

Jag förstår att viljan att hjälpa Elisabeth och hennes nära finns där väldigt mycket och starkt, men man måste inse var gränserna går. Om vi var i hennes situation skulle vi säkerligen inte heller uppskatta samtal och sms från okända, speciellt inte som barn.

Till dig Elisabeth, jag hoppas verkligen att du inte bryr dig om det inlägget och att du fortsätter med bloggandet trots dessa mindre anpassade individer som stör.

Eva T sa...

Hej Elisabeth !
Gott att höra att du/ni haft en helg på tu man hand. Tråkigt med febern men du lyckades göra kvällen till något bra i alla fall.
Du är en fantastisk kvinna.
Tråkigt att läsa om de gränslösa människorna som kontaktat din familj.
Massor av kramar och jag önskar dig en orkesfylld vecka och midsommarhelg.

Anonym sa...

Såg på Fejjan att ni kom iväg och träffa er i bilen på väg ut tror jag vid ca 14:30. Det är ni värda !
Kramar i massor , Janna

Anonym sa...

Hej Elisabeth !

Vill bara ge dig en STOR måndags kram o hoppas innerligt att du får ha en bra dag.

Kram Madde-Umeå

Anonym sa...

❤❤❤

Mia sa...

Hej Elisabeth jag läser din blogg varje dag och jag gråter varje gång jag läser din dagbok.Jag tycker du är fantastisk människa och att du har humöret uppe och kämpar på du är en stark och fin och underbar person.Jag vet hur det är att ha fullt upp med barn och hockey killar har en son som själv spelar hockey och det går mycket tid till sonen men det är det värt för det är så himla kul med hockey.Jag vill önska dej och din familj en trevlig midsommar och jag hoppas att ni hade en trevlig helg på fågelbro ha det gott och var rädda om varandra kram Mia