fredag 22 juni 2012

Midsommar med en efterföljande skugga

Orkar egentligen inte skriva något men ska försöka sammanfatta sista dygnen. 
Jag och Jörgen åkte till sjukhuset igår morse och blev hänvisade till behandlingsavdelningen. Där fanns även min läkare och tog emot. Ismössa etc låg och väntade på mig. Jag fick en behandling samt att de ville jag skulle äta 16 kortison om dagen i några dagar om det kanske kunde hjälpa levern att visa på bättre värden.

Men då undrar jag? Jag mår bra med att äta 2 st per dag. Jag börjar precis få tillbaka lite muskelstyrka i benen och så ska jag på det där j-la kortisonet igen. (Nu sitter jag på sängen och har svettningar, pirrningar i kroppen, ilningar i mina knän, känner mig lustig etc. Men, men, jag gör som läkaren säger och om det är bra för levern så är det bara bita ihop.)

Vi bestämde att det blir Dalarna under  midsommarhelgen  som planerat i alla fall. Hemsjukvården här uppe är meddelade. Klockan 19 åkte vi hemifrån med fullpackad bil. Isac hade kompisen Adam L med sig och vår egen Adam hade Maja med sig. Så 6 personer, 6 personers packning, 2 golfbagar och 3 uppsättningar hockeysaker (endast klubbor, skridskor, hjälm, armbågsskydd och handskar.)
Jag tog 2 stesolid och sov bort mycket av resan. Väl framme var det sängdags och jag kröp ner i sängen med Joel. Åh vad jag har längtat efter denna lilla krabat.
Idag har det varit midsommarafton. Vi har varit i hockeyhallen hela förmiddagen och sett på avslutningsmatcherna från veckans hockeyskola. (Joel älskar att vara där trots att vi inte känner någon som spelar. Han kollar domarna och sedan älskar han när det blir mål för då släcks hela hallen ner och det blir hög musik och lampor som blinkar)
Sedan har vi ätit med mina föräldrar och deras 6 vänner som är här. Vädret har varit jättefint och vi har kunnat vara ute hela dagen. Vi hade tipspromenad med 25 kluriga frågor. Jag och mamma kom på delad andra plats. (Samma smarta gener)
Nu på kvällen var det "stångresning" i Furudals Bruk vid kättingsmedjan men då strejkade min kropp och jag stannade kvar och hemma och la mig och sov middag en timme. Skönt men jag har svårt att komma igång igen... Ska peta i mig lite Jansson i alla fall.
Trevlig midsommar alla läsare.
(min midsommar känns lyckad trots att det är ett väldigt svart moln som har lagt sig som en skugga över familjen. Men ibland skiner solen igenom=))

Allt som händer intensivt på jorden
har sin motsvarighet på det osynliga planet.

72 kommentarer:

Anonym sa...

Fina Elisabeth! Vad ska man säga/skriva....härligt att du fortsätter leva ditt liv, en dag i taget. Du är fantastisk. Unnar dig en fortsatt bra helg i Dalarna. Stor kram till dig i din familj. Lotta

Anonym sa...

Tack för att jag får läsa dina ord. Midsommarkram! /Celina

Anna sa...

Hej!! Fin blogg du har, kämpa på!! Hoppas du haft en bra midsommar :)

Välkommen till min blogg och vårt hem. Det är jag som är MIZS. Jag en 24årig mamma till en alldeles bedårande tös. Det ä hon och jag som slåss om kameran. Jag är ett inredningfreak och ett kakmonster. Jag har en stor passion för skyhöga skor och Paddy är mannen jag avgudar. Slå på en kanna kaffe, luta dig tillbaka och njut. Varmt välkommen till MIZS - Hemlängtan!

Anonym sa...

Skönt att ni får ha en härlig midsommar. Hoppas solen är med er hela helgen. Ta vara på varenda minut ni kan tillsammans med era nära å kära.
Kram
Carin M hudikzvall

Anonym sa...

Hej!
Skickar över en riktigt stor midsommarkram till dig och din familj♥
Kramar från Veronica i västerås

Anonym sa...

En jättekram till dej och din familj från Barbro

Anonym sa...

En midsommarkram till dig Elisabeth ha en mysig helg med nära och kära kramar Sophie

Anonym sa...

Glad midsommar!! Ta hand om varandra.
Kram

Anonym sa...

Du är underbar Elisabeth, jag finner inga ord! Att säga att jag är imponerad räcker inte. Du måste vara ett slags världsrekord i härlighet.

Anonym sa...

skickar en varm kram till er allihopa. //Maria i Svärdsjö

Anonym sa...

Glad midsommar på dig också! Tänker mkt på dig trots att jag inte känner dig mer än genom din blogg. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Man får sig en rejäl tankeställare ska du veta! Inte haka upp sig på småsaker längre. Hoppas du får mkt tid än med din familj. Kram från Annika

martinaskoog sa...

Varma kramar och tankar<3

EmiliaJ75 sa...

Så härligt att ha hela familjen samlad på det viset! Hoppas att ni får en fortsatt fin helg tillsammans. Älskar bilden på Joel, sovande barn är det alltid något visst med=)

Kram från Emilia

Anonym sa...

Tack Elisabeth för att du orkar dela med dig av dig och ditt liv i bloggen. Hoppas du får några sköna dagar i Dalarna. Kram från Pia i Norrtälje

Anonym sa...

Önskar er en forstsatt trevlig midsommar helg.
Må Gudarna och Änglarna vara med er!

Annika sa...

Kramar sänds från Tjörn upp till Dalarna.

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Du är helt fantastisk, Hoppas ni får en fortsatt 3-vlig helg med dina nära o kära , men ta det nu lugnt.
Kramiz från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Stora kramar från Jessica i Lidköping! Tänker på dig varje dag <3

Petra- mamma,sambo,syster,dotter,vän sa...

Många och stora kramar till dig och din familj!

Anonym sa...

Styrkekramar till dig, fina du.

Vad härligt att ni kom iväg till Dalarna. Jag tänker på dig hela tiden och undrar hur du mår. Tittar in här på din fina blogg flera gånger varje dag.

Jag hoppas att morgondagen kommer att kännas bättre för dig.

All min kämparkraft skickar jag till dig.

/ också en mormor

Anonym sa...

Vill bara lämna en liten kommentar om hur fantastisk jag tycker du är. Du verkar så varm och härlig, och med det skrivet vill jag skicka en stor midsommarkram till dig och din familj! Kram!

Anonym sa...

Hej du imponerande kvinna! Jag hoppas du vilar tillräckligt! Stressa inte! Du får mig att tappa andan! Vilket tempo! Du borde vinna priset'starkaste kvinna 2012!!!

Monica L sa...

Hei Elisabeth!

Jeg er en 36 år gammel hockey-mamma fra Norge, som har 3 sønner i samme alder som dine fine gutter.
Jeg har tenkt på å skrive til deg lenge, men jeg var litt usikker på hvordan det ble å skrive på norsk, men jeg prøver:)
Jeg har lest bloggen din i snart 1 år nå, og jeg tenker på deg flere ganger hver eneste dag.
Du berører meg så sterkt med din historie, for vi lever ganske like liv; som eneste barn til våre mammaer og med 3 aktive sønner.

Jeg skriver fordi jeg vil at du skal vite at du har gjort meg til en enda bedre mamma for mine barn.
Dine kloke ord gjør at jeg verdsetter livet mere en noen gang.

Min eldste sønn ,Christoffer, som er like gammel som din Adam, spiller også hockey på høyt nivå og har begynt på hockey-gymnas. Jeg kommer til å følge med på hvordan det går med din Adam på hockeyn i årene som kommer.

Du og dine barn er i mine tanker hver eneste dag og kommer til å være det lenge!
Du er en utrolig fin mamma Elisabeth, og jeg vet at du tar vare på varenda minutt dere har sammen.

Takk for alt du har lært meg om livet Elisabeth♥jeg ønsker deg gode dager.

Stor klem fra Monica i Norge.

Anonym sa...

Hoppas att du ska få en fin midsommardag också.. och många efter den !

Skönt att du i alla fall orkat göra det du velat, i det stora hela.
Du är en kämpe och en helt underbar person Elisabeth !

Kram Madde-Umeå

DYKARMAMMA sa...

Hur fantastisk är inte du som orkar packa bilen och följa med till Dalarna? Jag orkade knappt fast jag är kärnfrisk. Njut av varje sekund. KRAM

Anonym sa...

Kram från Solweig i Själevad!!

Anonym sa...

Ha en fortsatt trevlig helg uppe i Dalarna <3
Många kramar till dig Elisabeth o din familj <3 <3
Marianne

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Skönt att du skrev ngr rader,men orkar du inte,hoppas jag du AVSTÅR!
Att Du orkar resan upp,o lite aktiviteter,STRONGT GJORT,o du har
din fam.Hoppas dr vet rätt,JO det
går nog bra,nästa gång-bättre!!!
ta vara på Dig,(du beh ej vara så
STARK)du duger:)
mångatrösekramar,
kicki Vö

Veronica sa...

18Vilken trevlig midsommarafton du verkar ha haft Elisabeth. Jag känner dig inte men följer din blogg. Du finns ofta i mina tankar. Du har lärt mig att uppskatta saker mer och inte hänga upp sig på småsaker. Jag hoppas att du finns med oss länge till. STOR KRAM Veronica

Sister Moonshine sa...

Jag är glad för din skull, för att du känner dig nöjd med din midsommar med familjen. Du kämpar vidare och gör det så himla bra. Tack för att du ändå tar dig tid och ork att skriva dina fina inlägg. Jag oroar mig direkt när det dröjer och tänker på dig hela tiden. Må så gott du kan och sköt om dig.

Kram

Anonym sa...

Tröst, förtröstan och en varm famn. Du lär mig så mycket, lever med en man med hjärtfel som är allvarligt och varje dag tillsammans är en nåd. Ibland glömmer man av den nåden. Dina ord har blivit som en kompass. Jag har varit vilsen i tillvaron och tänkt ge upp - allt. Tack vare din blogg har mina tankar förändrats. Jag tror att jag hade skiljt mig om det inte hade varit för dig. Ditt liv har förändrat andras. Du har och har haft en stor uppgift här. Tack. Lev./ Kram från Elisabeth

Anonym sa...

Många tankar och böner Elisabeth från en annan Elisabeth

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Jag följer din blogg och ditt öde har verkligen berört mig. Du är en sanna kämpe och en underbar människa som månar om alla i din omgivning. Jag vill bara säga att du inte ska känna press på dig att uppdatera bloggen om du inte orkar. Det är inte ditt problem om alla oroar sig för dig, fokusera på det som är viktigt, är det att blogga så gör det, men orkar du inte så låt bli.
Kram

Anonym sa...

Styrkekramar!

Anonym sa...

BRA KÄMPA PÅ ❤❤❤

Britt sa...

Härligt att höra att du fick en fin midsommar trots allt. Du underbara starka människa. Var får du all kraft ifrån. Hoppas du får en fortsatt bra helg. Stor kram

Anonym sa...

Tack för att du uppdaterar! Hoppas kortisonet inte ger allt för mycket obehag. Kram/Marie.E

Anonym sa...

<3 /Anki

Anonym sa...

<3 du fina vackra ängel, tänker på dig och familjen/ Pia

Anonym sa...

Härligt att Midsommar blev bra! Tänker på dig och din familj.
//Mathias

Anonym sa...

En bra och vacker midsommar att minnas för dina kära!

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej
Jag har aldrig skrivit förut men har följt din blogg i flera år. En vän till mig har spridd cancer då även till levern. Hon hade kontaktat Akademiska onkologen för endokrinologi. De är de enda i landet som utför vissa behandlingar för just levercancer. Hon fick stora doser strålning som minskade tumörerna, mm
Kanske vore något för dig
Många styrketränar från Åsa

Anonym sa...

...fint du beskrev om skuggan över eran familj men ändå kan du se solen ibland...Man får sig en tankeställare -och det är inte första gången jag får det när jag läser din blogg.

Stor kram!

Sofia sa...

Glad midsommar!! Massor av kramar

Anonym sa...

Hej! Jag har följt din blogg sedan Sofias änglar, men även läst bakåt ytterligare ca 1år.
Väldigt tråkigt att du har så dåliga värden och börjar må så dåligt. Du verkar vara en så mysig mamma och ge alla omkring dig så himla mycket. Det är väldigt givande att få ta del av ditt liv och ditt sätt att se livet! Många småsaker som jag tidigare retat mig på ser jag numera som just småsaker och du har fått mig att få upp ögonen och uppskatta de små sakerna i livet. Även om du kommer att få ett alldeles för kort liv så tror jag att du har LEVT mycket mer än många andra gör på betydligt fler år! Många många varma kramar och hoppas du får många härliga sommardagar att må bra på! <3 <3 /Belinda Hammar

Anonym sa...

Va mysigt ni verkar ha haft det på midsommar. Skönt att läsa. Tack för att vi får läsa din blogg. Du berör på ett så starkt sätt o jag önskar att jag kunde trolla bort det onda. Var rädd om dig o ta vara på dig o familjen. Massa kramar Camilla

Anonym sa...

Jag har också läst din blogg sedan Sofias änglar. Tycker du är en enastående stark människa som orkar dela med dej av dina tankat trots din svåra situation. Många styrkekramar från Camilla

Anonym sa...

Kram till er alla som är med dig nu!
Ulla i Boden

Agneta sa...

Det du och din familj går igenom nu är så fruktansvärt tragiskt. Du är helt otrolig som orkar!!! Hoppas värdena blir bättre så att du får lite mer tid med din man och era fina barn!!///Skickar en stor kram

Anonym sa...

❤❤❤

Susanne sa...

Vet inte hur jag hamnade här, men fastnade. Skönt att du hade en bra midsommar. Jag tänker på dig/er.

Catarina sa...

Kära Elisabeth! Jag har läst din blogg ett bra tag - även innan Sofias änglar och jag kan inte sluta läsa. Dina ord träffar rakt i hjärtat och jag har suttit med både tårar och leenden när jag läser om ditt och din familjs liv och vad ni går igenom.

Det gör ont i mig av att du ska behöva drabbas av denna fruktansvärda och meningslösa sjukdom. Jag blir både arg och ledsen när fina, älskvärda kvinnor, män och barn drabbas och så även deras närstående. Jag har själv levt med sjukdom på nära håll och den maktlösheten unnar jag inte någon.

Jag hoppas så att du och dina killar verkligen får fina dagar tillsammans och ännu många såna. Må också så väl du kan under omständigheterna...

Stor varm kram till dig från mig och tack för att du delar med dig. Jag får perspektiv på livet och att jag måste ta vara på det här och nu.

/Catarina

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och upplevelser! Njut av din familj och ta tillvara era stunder tillsammans (fast det tror jag du gör utan uppmaningar)!

Många kramar till er alla <3

Anonym sa...

Elisabet du är otrolig, stark, en förebild, världen bästa mamma. Du är härvarande med din familj. Kram Chatrin

Anonym sa...

Bittermandel kan hjälpa levern. Fortsätt kämpa men när orkern tryter låt ngn annan ta över man behöver inte alltid vara starkas. Skönt att ni kom upp till dalarna och att ni är ihop sköt om dig. Kram från mia

UmeHilda sa...

Många varma kramar från mig till dig <3 <3 <3. Du är fenomenalt stark och livsbejakande, du har lärt mig så mkt Elisabeth.

Anonym sa...

Din styrka och kärlek till livet du har är enorm..Njut av stunden och familjen. Ha en fortsatt mysig och fin helg!! Många styrkekramar Babsan

Anonym sa...

Llilla vän!! Vad skönt att ni kom iväg till Dalarna iallafall o kunna ha en "vanlig midsommar".. Vi håller tummarna för levervärdena att det vänder igen. Det är så svårt att föreställa sig vad ni alla går igenom o känner. Att ni alla orkar. Varmaste o hårdaste kramarna från Helene .S med fam. I Värmland

Anonym sa...

Finaste Elisabeth,

Jag skickar ännu flera styrkekramar till DIG och din fina familj.
Ta hand om dig.

/ också en mormor

Magdalena sa...

Tänker på dig Elisabeth och sänder all styrka jag förmår...

Anonym sa...

Hej!
Såg dig här i Mora igår! Hoppas ni haft en mysig vistelse i det fina Dalarna <3
Sköt om dig, StyrkeKram!

Ida sa...

Hej kämpe!
Följer dig i bloggen och har kommenterat några gånger. Jag har fått den här skickad via mail ngn gång och tycker att den är tänkvärd och i din situation antar jag att du skrivet under på det som står.

En tanke

Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om de vore det.
Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen att bli glad när de är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bättre bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad.
Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu.
Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar.
Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå.
Lycka är vägen.
Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med...och kom ihåg att tid inte väntar på någon.
Så, sluta vänta ...
Tills din bil är färdigbetald.
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.
Tills barnen flyttar hemifrån.
Tills du börjar plugga igen.
Tills du slutar plugga.
Tills du går ner 10 kg.
Tills du går upp 10 kg.
Tills du blir gift.
Tills du skiljs.
Tills du får barn.
Tills du går i pension.
Till sommaren.
Till våren.
Till vintern.
Till hösten.
Tills du dör.
Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig.
Lycka är en resa inte en destination.
Så arbeta som om du inte behövde pengar,
älska som om du aldrig blivit sårad och
dansa som om ingen såg dig.

En bamsekram till dig från mig

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Mina tankar har varit med dig och familjen under helgen, och det är fint att ni kunnat njuta och ha kul tillsammans. Jag läste nåt fint, passar oss alla:

"De vi älskar, lämnar vi inte ...
Vi går bredvid dem, varje dag
Ibland osedda ...
Ibland ohörda ...
Men alltid nära ..."

Kram från Eva Li

Anonym sa...

Hoppas verkligen att midsommarfirandet blev sådär riktigt härligt som det kan vara när vädret är fint och man kan känna att sommaren är på gång!
Håller alla tummar för att värdena blir bättre och att du får må så bra det bara går.
Massor av varma tankar och styrkekramar i mängder! Sippan

Anonym sa...

Styrkekramar❤

FruSol sa...

Hej!

Har läst din blogg ett bra tag nu och velat kommentera men har liksom inte funnit några ord som skulle kunna göra det bättre.
Jag såg dig i Nacka Forum för ett tag sedan och du såg så pigg ut på håll.
Det skär i mitt mamma hjärta vad ni måste gå igenom men du är så stark som verkligen genomför detta för att få ett avslut till dina barn.
Jag vill väl egentligen bara säga, kämpa kämpa kämpa på.
Alla styrka till dig och din familj.

// Frusol

annika sa...

Stora varma kramar till dig och de dina!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
TÄNKER PÅ DIG,förstår att du har det mycket svårt.Kan ej förstå,hur det är,bara tänka,ska du t Sjukh?
Idag,isf lycka till.Lycka till,ha hoppet kvar,lilla du.
måmgavarmaläkandekramar,
kicki Vö (m make,ska på koll-juli):/

Anonym sa...

❤❤❤

Lotta A sa...

Elisabeth.......
Jag tänker på dej <3
Kram Lotta