måndag 25 juni 2012

Midsommarhelgen 2012 upplevd!

På midsommardagen åkte vi ner till Mora där min kusin Annika från Göteborg med familj firat midsommar. Vi lunchade, strosade runt lite i Mora och avslutade med glass nere vid Siljan innan de skulle sätta sig i bilen och köra sina 50 mil hem till Göteborg.
Här är hela barn och ungdomsskaran;
 Isac, Adam,  Maja och syssling Oskar stående. Syssling Jeppe på huk, Isacs kompis Adam och Joel.
Efter glassen var det hoppborg. Det började med Joel, Adam och Isac... sedan var plötsligt hela ligan där i och hade brottning.


Efter Mora åkte vi till Adams hockeykompis "Löken" i Skattungbyn och fikade och blev kvar där till närmare 20... vilket gjorde att vi missade "stångresningen" i Östanviksparken. Vi stannade till lite som hastigast på vägen hem men det var alldeles för kallt. Vi var inte klädda för det utan vi åkte hem och åt lite matrester i stället.

Igår söndag var det hockeyhallen som gällde. Adam, Adam L och Isac körde skridskor och Maja tyckte väl att det var mindre roligt.

På kvällen var Isac och Adam L ute och sprang och Adam och Maja cyklade runt sjön. Jörgen tvättade bilarna och jag spelade Bamsespel med Joel. Övriga midsommargäster inklusive min mamma har åkt hem för att jobba igen.
Jag fick ett sådant där tryck över bröstet vid 19 tiden och fick trycka i mig lugnande och först vid 23 tiden mådde jag bra igen. Det är så himla läskigt när det kommer. Det kommer från ingenstans och det känns som jag har en äppelbit i vägen som sedan spränger sig större och trycker ut mot vänster sida och hjärtat. Riktigt obehagligt.
Kortisonet gör det inte heller bättre. Svagare i benen och stappligare igen. har även fått mer ont i ryggen. (Brukar inte kortison göra så all värk försvinner?)

Fick ett mail i morse från min vän Malins man i Edsbyn som lät meddela att Malin nu somnat in i går morse. Jag tror hon har det bra. Hon var så lugn när jag pratade med henne veckan innan skolavslutningen. Då hade vi avslutningen som mål och delmål två var midsommar och det klarade vi båda två också.
Nu har jag Adams 16 års dag den 30 juli och Joels 6 års dag den 2 augusti!
SJÄLVKLART Jörgens 45 års dag nästa onsdag som även är vår bröllopsdag den 4 juli!

Midsommaraftons morgon. Adam rockar loss med Joel. Det är sådana här stunder jag lever för. MINA ÄLSKADE BARN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

38 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh vilken lättnad att höra ifrån dig!!!
Som jag har tänkt på dig!!!
Vad härligt att ni fick en bra midsommar ihop, mysiga minnen!
KRAM KRAM KRAM

Anonym sa...

Härligt att höra att du njutit av midsommar-helgen! Massor av kramar och fortsätt njuta av varje sekund. Men du behöver nog inte den uppmaningen för det är ju du som brukar inspirera oss andra! <3 <3 <3 KRAAAM! /Belinda Hammar

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

härligt att höra från dig,,blir så glad att du orkar hålla oss informerade hur ni har det och hur du mår ,,nu håller vi alla tummar att du får vara med på alla dessa speciella dagar,,finns det något vi bloggläsare kan göra för dig så skriv,,,,,,
kram catharina

Anonym sa...

Är en mamma, kvinna, dotter... Har följt dig sedan tvtiden ... känner med dig eftersom detta med avsked är svårt. du är fantastisk för din familj och räcker också till för alla oss därute... ber för dig,din familj och alla oss andra. Ac

Anonym sa...

Så skönt att höra att det har gått bra över Midsommar. Tänker på dig "er" hållar tummarna för en lugn och fridfull sommar för dig och din familj.

Kramar Marita

Anonym sa...

Många kramar till dig och er underbara familj. Ni delar med er av något stort, ni lär oss andra att uppskatta livet.

Tack!

Anonym sa...

Elisabeth vad jag har tänkt på dej. Roligt at höra att du haft det bra i midsommar. Och nu blir det lite födelsedagar för dej att se fram emot. Tråkigt med din väninna som gått bort, världen är inte rättvis. Hoppas nu du håller dej något så när frisk, länge , länge,länge till. Kramiz från Gull i Skåne.

Tina Lundgren sa...

Han är ju så härlig med sitt stora musikintresse, goa Joel. Härligt att ni har haft en bra midsommar. Du ska se att du får vara med på alla sommarens födelsedagar och mer än så! Kramar till dig och familjen från familjen T Lundgren

Lena C sa...

Härlig Rocka loss film med Joel.
Ser framför mig hur Lycklig du ser ut när du tittar på!!
Hoppas du får massor av glada stunder och inte en massa ont..
Lyckades ta mig till gymmet idag, tänker extra mycket på dig då.
Men du finns alltid i mina tankar.
Massa styrkekramar för många glada dagar från Lena

Anonym sa...

Så härligt att höra av dig :-). Skattungbyn är ett paradis så otroligt vackert, jag hoppas att du fick med dig lite energi därifrån precis som jag brukar få. Kramar från Marthina som ständigt har dig och din familj i tankarna.

Anonym sa...

Sitter och läser ditt senaste inlägg.. (tittar ju in här VARJE DAG!!!)
Min 3,5 åriga son kommer och undrar vad jag tittar på.
Vi startar klipper med Joel som rockar loss och min son står blickstilla.. lyssnar och tittar. "Mamma, vad BRA han är! Jag vill vara som den killen när jag blir så stor som han"
Nu har vi kollat på Joels klipp måååånga gånger.

Och du Elisabeth.. Du har klarat ännu ett av dina mål!!!
STOR VARM KRAM till dig!

Anonym sa...

Skönt att höra ifrån dig har tänkt på dig härligt att din midsommarhelg blev så mysig.Håller tummar och tår att alla dina speciella dagar blir detsamma.Ha det bra kramenom Sophie

Anonym sa...

Glad att höra ifrån dig! Kikar in varje dag o kollar hur det är med dig!
Så underbart härlig video snutt på Adam o Joel: minstingen är rent grymt charmig!O fena på rock!

Nu är det bara så att självklart så kommer du att vara med på både bröllopsdag som grabbarnas födelsedagar. Något annat finns inte på världskartan !!!! O hör sen !
Nu ska jag skjutsa 14 årige sonen till simträningen: han tävlings simmar o det är baske mig bara snäppet under all den tid som Adam lägger ner på sin hockey: så du vet hur det är med engagemang o skjuts osv...
Antar att sthlms vädret är regn?(enligt kartan skulle det bli det?) HÄR är det strålande sol o inte ett moln på himlen:ÄNTLIGEN säger jag,för så kallt o regntungt väder som vi haft......

Sköt om dig o många styrkekramar o varma kramar till dig o dina grabbar!
Kram Madde-umeå

Anonym sa...

Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser bilderna och läser om er midsommar. Så glad att ni fick fira tillsammans.Jag hoppas och håller tummarna för att du ska få pricka av fler av dina delmål, bröllopsdag och födelsedagar. Tänker på dej och familjen varje dag och önskar att era dagar tillsammans fortsätter vara fina och fyllda av kärlek. Det är så fint att ni kan prata om det som är svårt och nästan inte går att greppa, att ni gör vad ni kan för att förbereda familjen för det ofattbara. Fortsätt leva varje ögonblick till 100% som bara du kan ;) Kramar i massor <3 <3 <3 / Maria

CillaS sa...

Du är helt makalöst beundransvärd.
Att vara så sjuk och ändå ta sig för så många saker och göra allt för sin familj och många mer därtill, kräver en enorm styrka. Jag förstår att du biter ihop hårt mellan varven men du belyser så tydligt hur mycket kraft som finns när viljan är där.

Mot nästa mål och födelsedagarna med bra dagar med mycket nära och kära bus och kärlek.

Stor Kram
Cilla

EmiliaJ75 sa...

Vilken härlig midsommarhelg ni har haft! Det bästa man gör i livet gör man med sina barn=)

I går hade vi grillunch här med några kompisar och du var omtalad igen. Det är fantastiskt att höra någon säga "jag har slutat lägga ner energi på sådant som inte är så viktigt" eller "jag har lärt mig vad som är verkliga problem och inte" etc. De som har fått ta del av din historia har fått en gåva. Tack fina du!

Stor kram!

Anonym sa...

Vad fina ni är! Jag är säker på att det blir många fina stunder även framöver. Kram!

Anonym sa...

Så fina barnen är. Vet att ni gör allt för dem måste säga att ni är beundransvärda som klarat av att göra så mycket för och med dem i er situation! Hoppas ni får en fin fortsatt sommar med födelsedagar och brölopsdag! Kram Eva

Therese kallin sa...

Vilken otroligt stark själ de måste finnas inom dig!!!! Det är människor som du som gör att vi " vanliga" inser att varje dag, timma, minut är värda att ta vara på!!!

Camilla Tellvik sa...

Stor kram till dig !

En annan Elisabeth sa...

Skönt att höra från dig och att ni har haft en bra midsommar. Det där trycket i bröstet kan vara från matstrupen. Jag har haft det och man tror faktiskt att man håller på att få en hjärtinfarkt. Det är knappt så man kan andas. Åkte till vårdcentralen och tog EKG men det var inget som hade med hjärtat att göra utan enbart magen. Släppte efter att jag legat en stund och tagit en paracetamol. Det kan ju vara samma sak som du har. Underbara barn du har. Det är klart att du kommer att vara med vid alla födelsedagarna. Det måste bara bli så.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!Jag har följt din blogg ett tag och beundrar som alla andra din styrka och livsglädje och framför allt kärleken till dina barn!Alla som har egna barn vet ju att barnen alltid kommer först,men det är ändå enastående att vara så sjuk och kunna leva så fullt ut och vara så närvarande för sin familj!Egentligen borde alla ta lärdom av detta och värdesätta sig själv och allt man har omkring sig så länge man kan!Vi borde vara som du,Elisabeth!Ett ordspråk att fundera över för alla och inte minst jag själv är;En frisk har tusen önskningar medan en sjuk har en enda!Jag skäms,Elisabeth!jag hoppas du får många lyckliga dagar till!Du vet vad livet går ut på!Kram:)

Anonym sa...

Vilken glädje att Du fick vara tillsammans med "de dina" på Midsommarafton...själv åkte jag till Grekland med Alva (U:s dotter) precis 1 år sedan jag blev ensam, skönt att göra ngt annat den dagen, den 21 Juni skulle U blivit 39 år och då tänkte vi ju naturligtvis extra mycket på henne...jag önskar Dig och fam. många sköna dagar tilsammans, Kramar från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Vill bara dela med mig av två händelser som inträffade härom dagen; först slogs en fönsterruta sönder på vårt hus av olycka, sedan körde jag emot en stolpe med nya bilen - stor repa! Men. Tidigare hade jag gått och tänkt och grävt ner mig för dessa saker. Men tack vare dig Elisabet, har jag tänkt om! Ditt budskap har nått fram, ta till vara på livet och bekymra dig inte om småsaker... Det materiella har inte alls lika stort väter för mig längre! TACK! Kärlek och värme till dig! Emma

Anonym sa...

Jag är en av de som följt din blogg sen tv programmet och dina ord lämnar nog ingen oberörd. Alla får väl någon gång uppleva livets mörka sidor och hanterar det på olika sätt. Jag känner beundran för dig Elisabeth och önskar att du får så mycket tid med din familj som det bara är möjligt! Själv ska försöka bli bättre på att leva lite mindre oroligt, ingen vet som händer i morgon. Så varför intehellre tro att något positivt ska hända? Varm kram till Dig!

Fröken Blund sa...

Elisabeth! Du är makalös! vet du, jag vet att du skrev nångång att alla säger att du är så stark men att du inte känner dig så... Jag tänker att stark kanske är fel ord men livsgnistan, och viljan. den är typ den starkaste och alldeles mäktig hos dig och vet du vad mer. det känns som om du är en sån där grej, du vet en leksak med rund botten, som helt enkelt inte kan ramla utan direkt reser dig igen. och det kanske inte känns så för dig, men det är nog så jag ser dig.
Jag tycker du är helt fantastisk, och jag är så glad att jag fått en dos Elisabeth i mitt liv, i form av den här bloggen. du lär mig mycket.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
VAD ROLIGT,att höra att du/ni haft en fin midsommar!Klart du klarar,alla födelsedagar,och bröllopsdag.DU STÄLLER in Dig på att klara det du VILL,och klart du gör!!All glädje till Dig
kicki i Vö

Anonym sa...

Elisabeth!
glömde ju,
mångalyckatillkramar,
kicki i Vö

Anonym sa...

Tack för dom tankeställningar du har gett mig och att du har fått mig att se annorlunda på mitt liv. Du har fått mig att inte ta dagen förgiven utan försöka njuta av dagen och vad den har att ge. Många krammar till dig och din familj <3 från Louise

Anonym sa...

Elisabeth,
Så härliga barn du gjort, förstås har Jörgen bidragit, men ändå! Alla tre är superfina och duktiga. Och du själv har gett oss alla som läser din blogg nya värderingar på livet, slut på gnäll över bagateller ser man när man läser kommentarerna. Nu vill vi alla att du får njuta av bröllopsdagen med familjen. Sköt om dig - förstås Kramar till hela familjen!
Birgit i Höga Kusten

Anonym sa...

Bäste Elisabeth!! Vad skönt att du och familjen fick en fin midsommar.
Vilken fin filmsnutt det var med Joel, syns ju att bröderna gillar varandra.
Bamsekram från Barbro

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag är en 3-barnsmamma som följt din blogg sedan några månader.
Jag vill bara säga att din fina blogg verkligen fått mig att njuta av livet ännu mer än vad jag gjort tidigare! Jag är mer tacksam och ödmjuk och det är tack vare dig!
Kan komma på mig själv med att fånle åt något så litet som en blommande blomma eller ett skrattande barn, det är STORT. Tack Elisabeth!

Anonym sa...

Vilken härlig Midsommarhelg ni har haft Elisabeth! Jag är övertygad om att du kommer fixa alla datum/dagar i sommar med råge! Håller alla tummar och tår jag har. Kramar och tankar till dig och även till dina härliga killar!
/Hanna G-berg;)

Anonym sa...

Din livsgnista och vilja är beundransvärd och jag hoppas och tror att den ska ge dig många härliga dagar till med din fina familj. Kramar från Småland

Helen sa...

Underbart att se brossorna ha så kul ihop...vet du varför era pojkar e så fina?? För att dom har så fina föräldrar....kram från Malmö, tänker mycket på er

Cecilia.persson@hotmail.com sa...

Har läst din blogg sedan det stog om dig i DN. Jag är själv 17 år och har levt med min cancer sjuka pappa i 2 år. Jag förstår verkligen allt du skriver och berättar, just den där irritationen som finns i familjen till och från. Ta vara på tiden tillsammans, våga prata med din äldsta son om framtiden..för jag själv saknade det mellan mig och min pappa. Min pappa dog för snart en vecka sedan (21 juni) och jag saknar honom så det gör ont i hela mig. Men jag är ändå glad att vi pratade öppet om så mycket, t.ex vilket universitet han skulle önska att jag sökte till..och nu såhär i efterhand så har det verkligen hjälpt mig. Om du har frågor eller bara vill prata så kan du alltid maila mig, även fast jag går igenom en tung period så vet jag hur skönt det kan vara att bara få prata med någon i liknande situation..med tanke på att du har barn i min ålder. Kram

Unknown sa...

Tänker på dig varje dag Elisabeth,och din familj.Läser din blogg varje dag,du är en fantastisk människa.Kul att ni fick en trevlig midsommar,
Kram
Christina