tisdag 19 juni 2012

Barn är härliga


Återigen en dag som jag rensat lite pärmar och satt in fotografier och det kommer fram så många gamla minnen;

4 april 2005, Isac snart 4 år.
Isac; - Mamma, mina ögon är rökiga. (lite morgongrus i ögonen)
----------------------------------
2 dagar senare…
Isac; - Mamma, idag är mitt högra öga så där krulligt igen… (återigen suddigt)
----------------------------------
Samma dag; Adam och Isac vid matbordet och Adam har tagit fram ett spel vi ska spela. Isac försöker titta när Adam öppnar spelet varvid Adam klappar till Isac!??? Isac börjar grina.

Jag till Adam; -VEM tror du vill spela spel med dig nu när du är så dum? Och så spänner jag ögonen i Adam.
Isac;- Jag vill, säger Isac snyftandes och torkar sina krokodiltårar….
(VARFÖR Isac är du alltid så snäll? Det var liksom inte den effekten jag ville ha=))
----------------------------------
När vi köpte vårat kedjehus där vi bor idag, året var 1999, så bodde vi 3 månader hemma hos mina föräldrar medans vi renoverade kedjehuset. Mormor och Adam springer runt och leker cowboys. Jag ropar på Adam att det är Bollibompa på TV varvid han svarar; - Jag kommer snart, jag ska bara skjuta mormor först!
(det låter lite makabert men samtidigt så lät det så kul just då)
----------------------------------
Adam på nyårsafton 3,5 år gammal sitter på toaletten och gör nummer två.
När det äntligen kommer tillsammans med lite luft så jublar han; Pappa det lät högre än raketerna i himlen. Jag får nästan hålla för öronen. (eh… vi föräldrar förstod ingenting)
---------------------------------
När vi samma nyårsafton försökte få Adam att hjälpa till lite så började han halta direkt. Adam; - Ni förstår, jag har fått hjärnskakning i benet och kan inte hjälpa till. (och så grinade han lite illa…undra hur gamla pojkarna blir innan de förstår att hjärnan sitter i huvudet?)
---------------------------------
Joel säger ju roliga saker hela tiden men jag glömmer ju bort att skriva ner dem tyvärr, och då är de puts veck.
I våras så gick han med sin rullator några stapplande steg tillsammans med X och så stannade han till och ställde frågan; -Var hittade du din man? Varvid X svarar på internet. Joel nöjde sig med svaret en liten stund och hankade vidare med sin rullator några steg. Sedan stannade han igen, kliade sig i huvudet och såg riktigt brydd ut; - Googlade du på honom då eller???
---------------------------------
Sedan sa han denna gång förra året om Ingarö kyrkan; titta! Där är det där förgiftningsstället! ( Dagen efter att jag hade pekat ut kyrkan och sagt att folk gifter sig där).

Barn är SÅ härliga!

Pratat med kuratorn från ASIH idag samt sjuksköterskan. Rapporterat över vilka dagar och tider som jag har haft mina febertoppar samt att jag fortfarande får kramp i fingrar och händer VARJE dag, oftast på em/kväll. I eftermiddag har jag gjort rabarbersaft med citron och rödbeta och att pressa en citron för hand var som bäddat för att få kramp kan jag meddela...
I morgonbitti är det dags för provtagning igen.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattade högt! Vad underbart att du har skrivit ner barnens citat! Kram på dig! Irene

Mikaela västkusten sa...

Haha googlade du honom då - klockren!

Anonym sa...

Du är helt fantastisk! Hoppas du vet det!
Vilka härliga minnen blandat med att du gjort
egen rabarbersaft. Att du orkar. Du är så beundransvärd!

Hoppas du får fortsätta att må hyfsat bra.

Vill önska dig och familjen en trevlig och mysig
Midsommar.

Kram från Maria

Emmy sa...

Fantastiska minnen och du är en fantastisk människa! Är så ledsen för att du är sjuk, så orättvist. All lycka till dig Elisabeth! /Emmy 21 år

Anonym sa...

Underbara minnen...och att du skrivit ner dem. Önskar jag hade gjort det! Det får en att minnas verkligen...

Ha en härlig vecka och midsommar! Kram//Vera

Anonym sa...

:-)

Härligt att du delade med dig...tack!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Ja det är dom,bara svårt komma ihåg;)))
Ha det gott,lycka till m provtagningen!!!!
mångagladakramar,
kicki Vö

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Vad roligt för killarna att du skrivit ner alla roliga kommentarer de haft. särskilt den med att googla det visar att även de yngre barnen är med och snappar upp hur dagens verklighet ser ut. Hoppas Ni får en fin midsommar och att solen skiner på Er. Kramar i massor till Er alla från mig i Örebro/IM

Jane L sa...

Åh, tack för dessa kommentarer du delade med dej :-) Joels kommentar var ju störtskön! Hahaha.... kram

Anonym sa...

Ja,a dessa underbara barn ! Elisabeth du är en så god mamma och medmänniska ! Du ger så mycket genom denna blogg och vi som följer dig och ditt livsöde har inte ens en liten aning hur mycket det kommer att påverka våra liv ! Hoppas midsommaren blir skön för dig och din familj. Kram !

Anonym sa...

Åh vilka roliga minnen du delar med dig av!
Hoppas det går bra med provtagningen.
Ha en bra midsommar med dina nära och kära.
Kram från veronica i västerås

Anonym sa...

Tack för de härliga meningarna från barnen, fick mig några härliga skratt.

Jag är också tyvärr jättedålig på att skriva ner sådana roliga saker.

Anonym sa...

För alla som enkelt vill skriva ner vad era barn säger men som jag inte är så bra på det kan jag tipsa om appen My kid said. Mobilen har man ju oftast med sig.

Ulrika

Anonym sa...

Googlade du honom då eller? Hahahaha jag satt och skrattade riktigt länge åt de :) så underbart söt han är din Joel! :)

Lena sa...

Elisabeth!!! Visst är det härligt när man går igenom gamla bilder er på sina barn!! Jag satt härom dagen och tittade på bilder som vi laddat ned, oj va många skratt det blev.
Dina barn verkar vara så himla gulliga hela högen!! Jag har också en son som spelar hockey och en tjej som spelar innebandy och fotboll.
Jag hoppas att allt går bra i morgon!!!
Kram Lena ❤

Sofia sa...

Gud vilka underbara kommentarer! Skrattade högt!!! Barn är helt underbara! Är så.glad att jag får vara en del i deras utveckling! (jobbar på.dagis) underbart Tt du skrivit ner de de sagt så de kan läsa.det när de blir äldre! Kramar i massor!

Anonym sa...

Åh, vad det är gött med alla minnen från barnen. Visst är de underbara!!
Kram

annika sa...

Oftast är det med ett styng i hjärtat man läser din blogg och tårarna hopar sig av sorgen som hänger över er, men idag skattade jag gott speciellt åt Joels kommentar, googlade du honom då... Underbart ; )

Bjuder tillbaka med denna: Vår 12 -åring blev osams med sin pappa och grymtade högt -ÅÅÅHH! du fattar inte vad knäpp du är för du umgås ju aldrig med dig själv!

Ja, barn är för det mesta underbara!

Kram till er!

Anonym sa...

Från tv-rummet(fotbolls match-vad annars?)hörs hojtandet:
Vad är det du fnissar o skrattar åt?

Joels fråga om googlandet var rent hysteriskt roligt o jag kan se det hela framför mig!!

Jag har själv försökt skriva ner i två böcker-en åt dem var- alla roliga kommentarer. Tyvärr är det inte alltid man har boken till hands o när man lovar sig själv att skriva ner det när man kommer hem... så har man glömt det !

MÅSTE få ta ett ex:
F/sonen hämtas på dagis av mig: fröken berättar då för mig att några grabbar(bl a sonen) målat o därefter hade hon sagt åt dem att gå ut i tvättrummet o tvätta av sig: Naturligtvis blev det vattenkring ! Fröken sa att hon fick spader av det hela !

Väl hemma vid middagen så ber jag F berätta om sin dag för sin far: han berättar om målandet, det roliga vattenrkiget o hur svårt de hade att sluta..... Därefter kom slutklämmen:
Och då fick fröken sparken !!!

Ja herrejisses! Skulle all fsk personal få sparken när ungar busar, så skulle det defintivt inte finnas ngn personal kvar !!!

Ha en bra onsdag och sköt om dig o njut av de dina !
Kram Madde-Umeå

EmiliaJ75 sa...

Jag har en bok där jag skriver ner vad mina barn säger för tokigheter, otroligt kul att läsa i den!

Ha en fin kväll!

Anonym sa...

*ASG* :-D Kram från Marie.E

Jeanette Danielsen sa...

Magnesiumkapslar på hälsokost kan hjälpa mot kramper... Kram

Anonym sa...

Håller tummarna stenhårt för dig imorgon!!! Jäklar vad hårt jag ska hålla!!! Du är fantastisk, man vill verkligen umgås med dig. Inte konstigt att era barn också är helt underbara. Och säkert Jörgen också såklart... : )

Ha en härlig midsommar med din familj och dina nära och kära! Jag tänker på dig varje dag utan att jag känner dig. Det är verkligen bevis på att du är en stor inspiration och helt otroligt beundransvärd! Hälsn Maria

Hyrestanten sa...

Tack för några goda skratt!
Tack också för att du delar med dig så frikostigt till oss andra av ditt öde. I kväll samtalade jag och min väninna om dig och vi är båda övertygade om att du förändrar så mångas syn på saker och ting. Vi är många som bär dig i tankarna.
Kram!

Anonym sa...

❤❤❤

Busmamman sa...

Underbarungar! <3
Du har så fina och kloka barn, Bettan!
Kram

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Ja visst är barn härliga,tack för att du delar med dej. Jag har själv 2 barn en son snart 49 år flickan 46 år ,och jag har sparat alla lappar dom skrivet till mej när dom var små, tar fram dom ibland o läser & gråter en skvätt. Hoppas nu dina prover är bra idag. Jag Önskar hela Familjen en riktigt 3-vlig Midsommar. Kramiz från Gull i Skåne.

Elaine sa...

åhhh barn är ju såå härliga, skrattade gott :)

Lena L sa...

Hej Elisabeth, jag har läst din blogg ett bra tag nu men aldrig skrivit något förut. Det är så svårt att skriva något som inte känns som en klämkäck kommentar när du befinner dig i en fasansfull situation som ingen kan förstå utan att ha erfarit det själv.

Jag vill bara att du ska veta att jag tycker att du besitter en ofattbar styrka och har en underbar livskraft som strålar genom varje ord och mening i din blogg!

Jag kan förstå att man gör det man kan men du har en sådan energi och positiv livssyn att man kan inte annat än fullständigt beundra dig!

Jag läser dig varje dag och önskar att jag hade en tusendel av din framåtanda och glada optimistiska syn på livet och tillvaron.

Du ger mig styrka och tillförsikt och jag önskar jag kunde ge något tillbaka men i detta sammanhang känns superlativ så ytterst futtiga och otillräckliga.

Jag kan bara säga att jag beundrar din personlighet enormt och jag tackar dig från djupet av mitt hjärta för din blogg som du så öppet delar dina tankar i!

Varmaste hälsningar och tack för att du finns Elisabeth!

Hälningar Lena L

Anonym sa...

Jag säger bara: Testa Grape Tonic lite varje dag hjälper mot dessa kramper! Funkade på min mamma som genomgick behandling, ge det en chans. Kram Maria

Anonym sa...

Fick goa skratt när jag läste vad du skrev om killarna :-)
Ha de bästa!
Kram Marianne

Anonym sa...

Ja, visst är barn härligt naturliga. Själv har jag 3 barn och 6 barnbarn, så jag vet hur rättframma de kan vara.

Jag håller mina tummar o tår för dig imorgon, för bra (i alla fall inte sämre) värden på provsvaren. Jag önskar så att du och din familj får många fina veckor ihop nu i sommar och framöver.

Elisabeth, du är en fantastiskt fin och stark person som jag beundrar oerhört mycket. Varje dag som jag läser din blogg så får jag mig en tankeställare: (tänk om jag kunde låta bli att gnälla över småsaker).


En GLAD MIDSOMMAR vill jag önska Dig och din fina familj. Hoppas att du/ni kan njuta så mycket som DU själv vill och önskar.

/ också en mormor

Anna E sa...

Visst är barn kommentarer härliga =)
kan bjuda dig på en min son sa när han var 4: mamma har en snippa, mamma har en snopp o mormor har en renault...
kram till dig o din familj

Anonym sa...

Du äger.

Gunilla sa...

Stort tack för att du delar med dig! Du har berikat min liv och jag önskar som så många andra att jag kunde påverka ditt öde. Kommer för alltid att bära dig med mig och hoppas att vi som läser din blogg kan fortsätta dela med oss det du lär oss. Varma hälsningar och jag hoppas att du får en fin midsommar.

micaela sa...

Hahahahah vilken underbar ´kommentar om hurvida nån hade googlat på sin man, underbara ungar!