måndag 4 juni 2012

40 graders feber

Igår söndag tog vi det lungt. Jag och Annika va ute och gick i deras naturereservat vid Oxsjön i 1,5 timme. (2,5 km spår) Solen sken och det var riktigt varmt stundttals medan det ibland blåste till riktiga nordanvindar.
Grabbarna vaknade lagom till när vi kom hem och sedan åkte de till Lisaberg på eftermiddagen. Känns så konstigt när de drar iväg själva med bilen. Två av sysslingarna blir ju 19 i år och båda har körkort.
Jag och Annika fastnade vid köksbordet och åt matrester samt pratade om livet.
Adam och Jeppe
Sysslingarna Simon, Adam, Oskar och Jesper lirar NHL.

Vid 17 åkte vi också in till Liseberg. Vi tittade på folk, tog lotter och smaskade i oss en varsin nygräddad våffla. Stötte ihop med grabbarna en sväng när de satt och åt pizzabuffe. Riktigt tajmat att jag kom då när det var dags att betala... hmmm=)=) Buffe för tonårsgrabbarna är i alla fall valuta för pengarna.....

Jag och Annika var bara på Liseberg en kortis, sedan köpte vi med oss Pizza hem innan vi landade i soffan till Die hard. DÅ började jag frysa så där riktigt in i märgen och på kort tid kom febern och jag fick den där influensaliknande känslan. 2 alvedon hjälpte inte. Efter någon timme tog jag 2 till efter att jag ringt hemsjukvården och konfererat. Då hade jag 39,4 och var livrädd att de skulle säga att jag skulle åka in.

Stesolid, Lyrica, Oxynorm och Alvedon gjorde att jag red ut natten och när vi sedan gick upp strax efter 5 så var febern borta men jag känner mig rätt trött och sliten. Jag har inget ont i halsen eller förkylningssymtom så jag undrar vad i kroppen som inte stod/står rätt till?

Nu är vi alldeles strax framme på Stockholm central, klockan 8.50. Adam ska direkt till skolan och jag till Sabbattsberg för CT röntgen av buk och Thorax. Mmmm vad jag ser fram emot att sätta nål i armen och dricka 1 liter kontrastvätska.... NOT!!

76 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Lycka till på röntgen idag. Håller alla tummar och tår för bästa möjliga resultat.
Jag försökte maial dig genom din e-post länk med det fungerade inte på min dator. :(
Har själv bröstcancer med metastaser i skelettet. Upptäckte dig genom Sofias änglar och läste artikeln i DN nu nyligen. Insåg att det nog var mig som du såg på strålningen (tjejen med sina föräldrar). Vilket sammanträffande!
Hur som helst... Ha det gott och fortsätt njuta av varenda minut av liv och kärlek. <3
Kram Terese

Anonym sa...

Skönt att du orkade med helgen ändå Elisabeth! Det var nog mkt värt för Adam! Lycka till idag i hoppas du får känna dig "pigg"!

Kram
Linda P.

Anonym sa...

Du lever verkligen livet fullt ut, fina Elisabeth. Vilken ovärderlig kvalitets tid du gett till Adam i helgen. Du tänker verkligen på dina nära o kära. Du ger dem så mycket av dig själv o jag tror det ger dig ny energi att leva. Håller nu tummarna för att röntgen är så bra som den kan vara, att läget inte har förvärrats. Styrkekramar Lotta

Anonym sa...

Lycka till idag Elisabeth tänker ofta på dig.
Styrkekramar Sophie

Anna L sa...

Hej Elisabeth!
Tänker på dig lite extra idag och hoppas att det inte blir för jobbigt.
Stor kram!
Anna

Eva T sa...

Hej Elisabeth !
Jag hoppas att det gick bra på sjukhuset idag.
Tänker på dig och önskar dig orken tillbaka. Kram

Sister Moonshine sa...

Jag tänker på dig idag när du "fotograferar" dig och när du sedan ska få vänta på besked. Håller såklart tummarna för dig också.

Din ork är fantastisk, men som du märker är den inte oändlig. Febern kanske är ett tecken på det höga tempot du håller, en reaktion. Glöm inte att sköta om dig själv också. Kram.

Camilla sa...

Jag beundrar dig något fruktansvärt.... Du e en riktig pärla! Har följt dig sedan Sofias änglar, men aldrig lämnat en kommentar...
Du e en riktig kämpe... Tänker på dig ofta o kollar din blogg det första jag gör när jag vaknar....
Du verkar vara en såååå fin människa...
En miljon bamsekramar till dig Elisabeth
O din familj <3

Joanna sa...

Skönt att höra att din helg varit bra, även om den avslutades med jobbig feber.

Tänker på dig och hoppas dagens röntgen går bra!

Kram!
Joanna

Sofia sa...

Gud vilken underbar helg ni har haft!!! Helt fantastiskt att få den tiden med Adam å släkten. Så bra att ni tog er dit! Håller alla tummar och tår att rönken går bra! Kramar i massor!

Anonym sa...

Kämpa för livet. ❤❤❤

Hyrestanten sa...

Elisabeth, du ger så oerhört mycket till de dina och ibland tänker jag att du hinner ge mer till dina barn än vad de flesta hinner oavsett hur länge de får leva. Försök att tillåta dig att ta det lugnt själv emellanåt om du kan. Fint att sysslingarna har så bra kontakt. Ja det där med tonåringar och buffé är sannerligen perfekt. En gång reste jag på en all inclusive med mina fyra barn, alla i tonåren och de formligen åt sig igenom 14 dagar :)

Håller tummarna för dig, nu som alltid <3

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag tänker på dig varje dag och flera gånger om dagen! min familj är oxå drabbad av dennna sjukdom på olika sätt...Jag är hemma med min sjuka son som är 2 år. DU är en stor förebild och gör att jag påminns om att ta vara på varje dag och njuta av bra dagar! Tack för det och tack för att du delar med dig av allt. Starka kvinna!
Blir glad av att du har haft det bra i Göteborg och skönt att febern försvann. Hoppas att det går bra idag!
Många kramar /Johanna

Anonym sa...

Jag önskar att cancer inte fanns.
Du verkar vara en så stark människa. Kom ihåg att det viktigaste inte livets längd utan HUR man väljer att leva. Du verkar leva till fullo, det borde alla göra! Kram till dig och din familj!!

Fröken Blund sa...

elisabeth. jag läser vad andra skriver och jag tänker lite samma sak. jag förstår att tiden är knapp, och jag förstår att du bara måste ge ge ge barnen all kärlek och all ork. och du är fantastisk med det, helt otrolig och livsgnistan o styrkan...du är makalös. och som hyrestanten skrev..jag tror oxå du ger dem mer än många hinner på ett helt liv. men vila oxå. vila. jag tänker på dig så mkt.

Anonym sa...

Hoppas att febern är som bortblåst! Den behöver du INTE! Och ALL LYCKA till dig idag ❤
KRAMAR

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Hoppas det gick bra på röntgen idag ,& att du slipper mer feber.Ja jag har aldrig upplevt en sådan styrka som du har, du är helt enastående. Ha de nu så gott. Kramiz Gull från Skåne.

Nonna sa...

Fortsätt leva i nuet som du gör, hoppas feber och trötthet håller sig på avstånd, du har ju så det räcker!
Kramar jag är full av beundran för din enastående kamp!

Nonna

Cicci sa...

Hoppas det gick bra på sjukhuset! Är så imponerad av dig och din styrka, och att du låter oss alla följa din blogg. Den gör oerhörd nytta, den får oss alla att tänka extra på hur man värderar saker i livet.....
Även att jag inte känner dig så känns det så ändå, du skriver så öppet om allt.....

Skickar en stor styrkekram! Fortsätt kämpa!

Kram Cicci

Anonym sa...

Så härligt att läsa att du hela tiden tar dig för saker med familj och vänner.
Jag hoppas dagen idag gick så bra den kan gå och att febern inte kommit tillbaka.
Tack för att du delar och inspirerar!!
Kram
C

Anonym sa...

Tänker på dig varje dag. Kram!

/maria E

Camilla i Kungsbacka! sa...

Goa Elisabeth..du är verkligen speciell,du utmärker dej verkligen. Jag tror att du kommer att leva länge till, det känns som att sjukdomen verkligen har svårt för att sätta dit dej.En sån kämparglöd,och ändå verkar du inte på nåt sätt förtränga sjukdomen. Du lever fullt ut vid sidan om den!Jag är grymt imponerad av dej Elisabeth, vilken stark modig kvinna du är, fortsätt med den stilen så kan cancern fara åt h.....e, KRAM!!!!!

Anonym sa...

Vilken kämpe du är Elisabeth! Tänker på dej 

Anonym sa...

För varje gång du skriver så får jag något att tänka på... något som så smått formar mig till en bättre människa (JO, jag menar verkligen det!!!!)
Du är SÅ UNIK!!!!
SÅ levande!!!
SÅ JÄ*LA BRA Elisabeth!!!

TACK!

STOR VARM KRAM

Anonym sa...

Tänker på dig Bettan, min hjältinna! Du är fantastisk! <3 /Fia

Eva sa...

Härligt med en helg på tu man hand med Adam. Det blir inte så ofta med dom stora, oavsett är det mysigt att bara få umgås med en i taget ibland, blir så mycket närmre då. Hoppas röntgen gick bra och att kontrast vätskan gick ner, förstår inte varför den måste vara så olidligt blä.
Vilken förebild du är, försöker sätta mig in i din situation ibland, men jag klarar inte änns det. Tror nog det är rätt svårt och för skrämande.
Du är en riktig kämpe.
Du, jeppe var ju super lik dig.
Kramar

Anonym sa...

???Når jag ej kan tyda siffror,ord mm,trycker jag,tror nya ska komma fram!!!! Så mitt inlägg ligger kvar,NEJ-borta, var? Nu nytt inlägg

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Va bra att det mesta gick bra,MEN SÅ TRÅKIGT, du fick feber.Men håller tummarna att dessa Hemska C-h...e är borta NU! Tänker på DIG I DAG!
mångastyrkegoakramar-DIG
kicki i Vö (m make)

Anonym sa...

Härligt att er helg blev så bra !! Har du varit i Sabbattsbergs sinnesträdgård? den är såå fin.kram Maria Danielsson Nyköping

Anonym sa...

Hej !
Ville bara säga att du nog gjort väldigt bra reklam för Lilla Lisa Design för jag beställde två hjärtan till mina barn för ett litet tag sedan och fick idag reda på att leveransen var försenad pga att så många hjärtan var beställda att deras lager hade tagit slut. Hoppas att din röntgen visar något positivt denna gång. Det är du värd. Mvh Jennie

Lotta Fällback sa...

Du gjorde det, du klarade resan, du är ju bara bäst! Synd så klart att du fick sådan feber, men du gjorde det ändå. Du gjorde nått som många andra aldrig skulle våga ens tänka på att göra.

♥♥♥

Kram Lotta F

Anonym sa...

Du starka fina människa. Om du bara visste vilka avtryck du sätter hos människor. Jag följer dig varje dag, gråter med dig, skrattar med dig fast jag aldrig träffat dig. Tanken slog mig.....jag kommer minnas dig hela mitt liv trots att vi aldrig mötts. Massa kärlek till dig ♥

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Hoppas prov och c-gifter gick din väg,idag.Jag tänker på Dig!!!
Och att du får en lugn-kväll-natt,
mångavarmakramar t Dig
kicki i Vö

Eva T sa...

Hej Elisabeth !

Hoppas att du ägnat tisdagen åt återhämtning och vila så att det inte blivit värre med din feberfrossa efter hemkomsten.
För jag tror att det kan behövas.
Hoppas givetvis också att det gick bra på sjukhuset.
Men jag tror inte att jag är ensam om att reagera när det inte kommer nåt inlägg från dig.
Men jag/vi kan vänta och det gör vi alla (jag pratar nog för alla för dig okända läsare) bara vi får ha dig kvar länge till.
Hoppas att du bara vilar och hämtar ork. Massa kramar och ork.

Anonym sa...

Kanske skönt för dig att vi inte känner varandra. Med tanke på hur många ggr per dag som jag tittar in här o undrar hur du mår så skulle jag säkert ha ringt dig varje dag. Jag tänker att röntgen kanske inte gick jättebra för då hade du nog berättat det. Jag tänker också att du ger din tid till din familj, helt rätt. Jag tänker även att du "reser dig igen". Du är sådan. En dag orkar du kanske inte kämpa längre o det är ok. Du har gjort allt du kan o gett så otroligt mycket av dig själv. Som någon skrev, du ger mer till dina barn än vad somliga ger under en livstid. Elisabeth, du har gjort o gör en skillnad för många. Du är en förebild. Styrkekramar skickas!

Anonym sa...

<3 du sa allt <3

Anonym sa...

Skickar massor med kramar till en fin mamma, du verkar vara en mamma som ägnar mera tid åt dina barn än många av oss andra. Helt fantastisk människa helt enkelt. Hoppas det gick bra på sjukhuset och att febern försvann! Många kramar / Ulrica

Anonym sa...

Elisabet du lever verkligen ditt liv fullt ut. Du har så mycket att lära oss andra, en verklig förebild. Du ger mig en insikt att försöka leva mitt liv bättre, att ta vara på livets glädjestunder trots att det är tungt nu. Önskar dig och din familj allt gott. Fina du, ha det bäst! Kram À-M

Helen sa...

Tänker på dej och er...kram från ett soligt Malmö

Anna sa...

Jag hoppas verkligen att allt är okej med dig!! Man blir lite orolig när du inte skriver.... Samtidigt som man vet ett du vill ägna all din tid åt familjen!! Vilket du gör helt rätt i! Kram Anna

Anonym sa...

Känner en klump av oro i magen, hoppas allt är så bra det kan med dig Elisabeth.
Varma,kärleksfulla kramar/ Jeanette

Lotta Fällback sa...

♥♥♥

Kram Lotta F

Anonym sa...

Jag hoppas att allt är ok med dig.
Förstår att resan till Gbg säkert tog på krafterna med så himla skönt det måste ha känts att kunna få den tiden med Adam/kunna genomföra resan!

Precis som andra skriver här:man blir lite orolig när du inte skriver, men hoppas att det bara beror på att du tar vara på all tid du kan med de dina- det är du värd.
Du är en kämpe och en stor förebild för mig och många andra.
Ha det bra och var rädd om dig!

Kram Madde-Umeå

Anonym sa...

Kära Elisabeth!
Det första jag gör när jag går in på datorn är att besöka din blogg. Hoppas febern lagt sig o att det är okej med dig. Blir riktigt orolig. Sänder styrkekramar till hela familjen! Kramiz

Geddfish ♥ sa...

♥...♥...♥

Anonym sa...

I believe there are angels among us,
sent down to us, from somewhere up above.
They come to you and me,
in our darkest hours.
To show us how to live,
to teach us how to give,
to guide us with the light of love.
…..
They wear so many faces,
show up in the strangest places.
To grace us with their mercy,
in our time of need.
(Alabama)

Till Elisabeth,
vår bloggande ängel som så beundransvärt visar oss bloggläsare hur vi ska leva, lär oss att dela med oss, samt guidar oss med kärlekens & omtänksamhetens ljus!

En STOR kram från Kanada

Magdalena sa...

Tänker på dig... Sänder all kraft jag kan överföra med mina tankar.

Jag är Elisabeth sa...

Uppdaterar blogg när tid finns och när jag känner för det. Familjen går först. Idag, just nu sitter jag i solen o väntar på att isacs fotbollsmatch ska börja. Jag mår ok. Inte bra men ok. Fick ingen behandling igår pga dåliga värden.
kommer ett inlägg troligtvis ikväll. Håll ut. I am still alive!

Anonym sa...

Hoppas du är okej blir lite orolig när du inte skrivit på nån dag. Ta hand om dig!

Anonym sa...

Varma kramar till dig! Ylwa

Magdalena sa...

Härligt! Njut av solen o heja på Isac!

Anonym sa...

Vad härligt att höra!!! All styrka till dig & familjen.

Bettan sa...

Njut av solen, och vila!
Stor kram

Anonym sa...

Tänker på dig och din härliga familj, njut så mycket du någonsin kan! Varma tankar och styrkekramar från Sippan

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Jag önskar dig riktigt många fina sommardagar med din familj!
Stryka och kärlek!
Gabriella

Eva T sa...

Hej Elisabeth !
Gott att höra att du är som du själv skrev: Still alive.
Massor av kramar.

Anonym sa...

Hoppas du mår bra! Blir orolig när du. Inte skrivit på 2 dagar <3 / Annika

Anonym sa...

Vilken kämpe du är!

UmeHilda sa...

Uppdaterar din sida flera gånger om dagen, blir lite orolig då du inte skrivit - må du känna dig bättre och blivit kvitt febern....lilla fina du, jag och många med mig tänker på dig och din familj och på din otroliga styrka. du är mer än beundransvärd.
Kraamar i massor

Louise sa...

Hej!
Ville bara sända stora kramar till dig och din familj.

Anonym sa...

Hoppas du mår bra Elisabeth.
Kramar från Maria E

Anonym sa...

Vad glad jag blir att jag går några kommentarer upp och ser att du själv skrivit Elisabeth. Tänker så mycket på dig och blir så orolig när du inte skrivit på några dagar. Självklart skall du umgås med familjen före bloggandet, helt rätt! Carpe Diem! Många kramar till dig från en okänd läsande vän

Marie sa...

Kära Elisabeth! Det är andra ggr jag kommenterar men jag har följt dig sen Sofias änglar. Jag blev orolig när du inte skrivit på ett par dagar men så såg jag lite längre upp att du hade skrivit en kommentar, vad skönt. Tänker mycket på dig och de dina och önskar både dig och din familj en så skön sommar som möjligt. Många varma styrke kramar från Marie

Anonym sa...

Skönt att du skrev ettt litet inlägg som ett livstecken i dag! Hälsa ork och familj i första hand narurligtvis!!
/Elisabeth

Anonym sa...

Åh så gott att höra ifrån dig.

Anna sa...

Skönt att höra ifrån dig! ❤

Anonym sa...

Blev lugn när jag såg att du skrivit mågra rader. Har saknat dig o din blogg. Följer dig här o tänker på dig x antal ggr/dag. Jag är SÅ imponerad av din enorma kraft o enorma styrka! Vill o önskar dig o din fina familj många underbara dagar tillsammans.

Anonym sa...

Hej!

Är ofta inne och läser din blogg.
Som så många andra så har jag börjat följa dig efter att ni va med på "Sofias Änglar".
Tack för att du delar med dej av alla händelser i ditt liv!!!
Tänker på dig och din familj ofta!

Har en mkt nära vän till mig och min familj som snart kommer att somna in efter en tids sjukdom. Hennes sjukdom har gått i vågor och de har trott att hon ska bli bra sedan kommer ett backslag och nu kan de inte längre göra något för henne.
Så jag förstår hur grym sjukdomen är och hur orättvist det kan vara!!!

Så jag skickar en styrkeKRAM till dig och din familj!!!
KRAM

Giesela sa...

All styrka och energi till dig finaste <3
Kram Giesela

Therese GBG sa...

Hej! Hoppas det är lite bättre idag Elisabet. Öppnar alltid din blogg varje morgon ja då du brukar skriva sent på kvällen. Har saknat dina inlägg den här veckan. Men förstår till 100% att du vill ägna tid och kraft med
Kram!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
OJ, nu försvann mitt inlägg igen....
Ja va sa jag? Jag är lite oroad,att du ej skrivit på ngr dag,
allt lugnt?Tittar flera gånger ibl
per/dag.Bara du kanske tat lugnt,
tänker på Dig,
mångagokramar,
kicki i Vö m make

Anonym sa...

Hej! Det blir första gången jag skriver till dig, har inte riktigt vetat vad jag skulle skriva.. Har dock läst din blogg från det ni var med i Sofias änglar. Blev som många andra alldeles kall när du inte uppdaterat på ett tag, å kände att nu skriver jag det jag vill säga dig : Du är så vacker! Innifrån och ut! Så stark, en underbar mamma och en riktig fighter! Du lär oss läsare att sakta ner, ta tillvara på det som har betydelse! Jag skickar många styrkekramar!

Anonym sa...

Jag heter Linda och följer din blogg sedan en tid tillbaka. Är så faschinerad av dig och din styrka.Du är en riktig fighter tycker jag! Är nu orolig att du mår sämre då bloggen ej är uppdaterad på några dagar, håller alla tummar för dig och hoppas att du är kvar med oss länge till....
Kram på dig!!

pisen sa...

Hej min vän
Så just att du snart är uppe i tre miljoner träffar på din blogg. Helt fantastiskt! Nästan 500 tittar bara senaste kvarten. Hoppas att du haft en trevlig Flaggviftardag och att ditt senaste röntgenbesök gav dig ett bra resultat
Min syster fick för två dagar sedan besked om att hon har lungcancer så här är allt helt upp och ner nu, men jag söker som så många andra tröst och förtröstan i din blogg. Tack för att du delar. ps Rabarber kommer:-) Kramar Pia

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag har följt din superba blogg ett tag, tycker att du är en lysande förebild för oss alla. Håller alla tummar och tår för dig!! Kram Linda