lördag 31 december 2011

Sista dagen 2011

Adam kom hem i morse klockan 5 från MODOcupen efter 4 dagars hockey. De tog guld i finalen mot ett lag från Ryssland. Jag, Jörgen och Joel satt hemma och tittade på matchen.
Försökte filma när Adam tar emot medaljen från Foppa och Näslund och han precis... (Joel ropar från soffan till Adam på TV... - BRA ADAM!!)


Efter matchen åkte Jörgen och hämtade Isac som också spelat hockey i dagarna två. Det gick inte så bra för hans lag men han var glad ändå och ingen dålig förlorare vilket är bra. Han kom hem med en tshirt som han kammade hem som Matchens lirare.
Även Adam hade fått Matchens lirare i första matchen i MODOturneringen. Så stolt över mina idrottskillar!

Igår den sista vardagen på året fick vi hit hantverkare som flytspacklade badrummet. Detta skulle ha varit KLART när vi kom hem den 23 december!!!
Jag har JAGAT både Anticimex och Borrbolaget i Järna som är de som har fått jobbet på plats. De har varken svarat på SMS eller mail vilket kan vara förståligt då det är mellandagar och folk är lediga. MEN... INNAN man tar ledigt ska man göra klart sina åtaganden och/eller åtminstonde (hur stavar man det??) meddela kunden status!!
Nu kom vi hem och visste inte vad som gällde. Senaste budet innan vi reste iväg var att försäkringen stod fram till flytspackling men att vi får stå för värmegolvet själva. Alltså skulle hantverkarna ringa till min pappa när det var dags att lägga in väremgolvet och sedan skulle hantverkarna flytspackla efter det. Sedan klart.
MEN, när vi kom hem var det till ett hopsnickrat rum som inte var spacklat/siliconerat på golvet och runt rören, inte primat, inget värmegolv och inget flytspackel!? Frågade pappa om någon kontaktat honom men icke...
VI tog saken i egna händer och primade och pappa tog hit RA Elektriska som la värmegolvet. Med detta gjort gjorde ja nya försök att RINGA och prata in meddelanden överallt som jag hade nummer till. DÅ ringde kontakten på Anticimex tillbaka bums och även han trodde att allt var klart då han inte hört något annat. Han jagade tag på Borrbolget som genast fixade fram en som flytspacklade.
Men TÄNK att jag ska behöva jobba SÅ mycket för att få detta att fungera!?! Undra om jag kan debitera dem min tid och mina telefonkostnader? Det borde jag kanske göra samtidigt som de drar av för den avsågade sensorkabel till termostaten, den kapade telefonkabeln och vattenrören de trampade på så de började läcka.
Här har vi RA Elektriska som fixar värmegolvet;
Under hela den här tiden har vi fått flytta ut tandborstningen i köket. Med fem personer i hushållet varav två äldre grabbar som spenderar mycket tid där samt Joel som behöver tid på sig att göra nummer två så kan man inte ta badrummet i anspråk för tandborstningen, utan den sköts i köket.
Igår abonnerade dock jag och Joel badrummet i en timme och satt och fiskade fiskar;

Jag hostar fortfarande en hel del och proverna som SAH tog i torsdags visade på att min CRP hade ökat. Nu uppe på 51. Inte jättehögt men det tyder på en infektion. jag förstår inte att det inte ger med sig snart. Hur mycket slem kan det finnas i kroppen?
Här kommer ett klipp från när Joel kommenterar min hosta; (Han har sett Bisolvonreklamen...)
Små gröna enögda monster är vad jag har i magen. Och då är det slemmet han menar. Undrar hur mina andra monster ser ut? Usch, vågar inte tänka på det.

Nu är det nyårsafton och familjen Olsson och Sjödahl kommer ikväll.
Min lott var att fixa efterrätt och jag har gjort en chokladtryffeltårta för första gången...  500 gram mörk choklad 70%!!!! Vi får se vad poängbedömningen blir för den.


Några ord från Paulo Coelho;
Jag hoppas att du beter dig som någon som får en andra chans:
Gör inte samma misstag två gånger.
GLÖM ALDRIG MENINGEN MED DITT LIV.


GOTT NYTT ÅR ALLA!
I hopp om ytterligare en nyårsafton om 12 månader......

14 kommentarer:

Eva sa...

Önskar er en trevlig nyårsafton. Vad kul med Adam, coolt. Hoppas du snart slipper hostan. Kram

Anonym sa...

Gott Nytt År Elisabeth med familj!
kram
monika

Home is where the HEART is... sa...

Gott nytt år!

Sophie sa...

Gott Nytt År! :)

Lena C sa...

Gott nytt år! Hoppas det blir ett bra år för dig o familjen!
Tack för alla fantastiska inlägg under året!
Jag är en stor beundrare av dig!
Tusentals lyckokramar för 2012
Lena

Anonym sa...

Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År. Tackar också för att få ta del av din vardag genom bloggen. Starkt! Ser också fram mot "Charlies änglar" kan ju inte undgå att känna dig och Joel i förhands visningarna. Ni är värda alla hjälp och uppmärksamhet.... Var rädda om er.. Kram från en som normalt aldrig brukar kommentera.

Anonym sa...

"känna igen" skulle det vara förstås....

Anonym sa...

Nu blev jag plötsligt tveksam... Heter programmet så? Ja du vet ändå vad jag menar. Sofia Wistam.s program i alla fall med "byggkillarna".

IDa sa...

Hejsan. Hittade just hit. Intressant sida. Har själv en son med CP-skada. Hur gammal var Joel när ni var däe första gången?

Gott 2012.
Ida

Anonym sa...

Gott Nytt Elisabeth.
Vad blev poängbedömningen på bilden, på din smarriga tryffeltårta? 12 hoppas jag!

Jag ryser när jag ser tv-inslaget på Adam. Grymt stort att vinna och ännu större få medaljen av Foppa och Näslund. Fobba-dokumentären har jag nu sett tre gånger och jag har gråtit varje gång. Adam kommer bli något stort. Min magkänsla säger det. Kul att även Isac fick för bästa spelare. Dom är grymma!
Lucas åkte idag till Göteborg för GIC-cupen och bor på Gothia Tower på 12:e vångingen. Även det stort. Om inte annat väldigt högt ;)
Vi hörs vidare!
2012-kramen /Gitt

Eva sa...

Håller med Gitt, en dag är det kanske Adam som står där och hänger medaljer runt halsen på tonåringar som har Adam som idol, som Foppa. Du ska verkligen vara stolt över dina söner, vilka kämpar och viken drivkraft, var kan dom ha fått det ifrån tro :). Så kul att följa Adam då här i lite i smyg. Isac har jag ju sett sedan han var 1 år, livsfarlig redan då om han hade en klubba i handen. Knappt så Bengt ville stå i mål när isac sköt :) God fortsättning önskar jag er, hoppas bad jävlar rummet snart blir klart och du mår bättre snart. Bort med monster och hosta.
Massa kramar
Eva

Maud sa...

En sådan kämpe du är!! Vissa människor föds kanske positiva och du verkar var en av dem! Respekt!

Jag är Elisabeth sa...

Svar till kommentaren ovan;
Joel fick sin diagnos att han hade en CP skada när han var 9 månader.
/Elisabeth

Anonym sa...

We have some of our toothbrushes temporarily in *our* kitchen now! Funny picture you have! One of our bathrooms is not fully functional, either, because of an unexpected leak in a drain... and this is the new place we're moving INTO now.
A week with no home repair phone calls to make would be a very nice thing.
Kramar, Elisabeth!
-- Din Annie