måndag 12 december 2011

DT röntgen gjord i dag.

Datortomografi av buk, bröst och hals är gjord i dag. Det är samma röntgen som jag brukar göra varje kvartal men med tillägget halsen.
När man gör denna röntgen på SÖS nu för tiden så behöver man inte dricka kontrastvätska innan men då jag går på Ersta sjukhus måste man dricka. Idag var det alltså på SÖS så jag slapp dricka men de måste alltid sätta nål och ge kontrast via blodet.
Som en bloggläsare skriver så kan man ge det via port a carten men det gör de inte på SÖS tyvärr så man är tvungen att bli stucken.

Denna gång när även halsen skulle röntgas var lite annorlunda och det var fler turer in och ut i röret. Andas in, håll andan......................................andas igen. Andas in, håll andan............................andas igen. Bit ihop, svälj INTE................. nu kan du svälja igen....
Den mekaniska rösten har jag aldrig tidigare hört säga något annat än Andas in, håll andan och andas igen..:)

Svar på den här röntgen ska jag få den 27 december.

Efter röntgen idag hade jag 8 missade samtal från arbetsledaren som sköter vår fuktskada. Snacka om att verkligen vilja prata med mig när man ringer 8 gånger inom 20 minuter och inte lämnat varken meddelande eller smsat. Tänkte ringa upp honom på vägen till provtagningen som jag skulle till direkt efter röntgen.
Jag hann aldrig ringa upp honom när han ringde för nionde gången.
Han var självklart upprörd över att ha hört att jag ifrågasatt om rätt material använts i badrummet. Jag fick nämligen höra av snickaren innan jag stack i morse att de använt golvgips som hade papp i sig och att han egentligen trodde att man skulle använt ett annat slags gips... Fatta att jag får hicka!?!? När snickarna inte är hundra säkra på vad som gäller!?
Nu tror jag vi rett ut allt angående gipset och golvmaterial men det känns inte som om jag ens borde veta eller kunna detta? Jag borde kunna lita på byggarna!

Nästa grej är att inte rörmokaren gjorde allt han skulle i fredags kväll då han skulle ut och festa och hann inte göra klart...(djupa andetag så man inte får hjärtstillestånd...) Snickarna kommer nu inte vidare i lilla toaletten förrens rörmokaren varit där.
Arbetsledaren som nu ringde idag ville också låta meddela att rörmokaren nu var sjuk och kommer inte förrens på måndag!!!!!!!!!!! Vilken tur vi har!??! Jag menar, vilken tur vi har som vet att han är frisk just på måndag igen?!?
Undra om de blir klara till jul?? Tänk att ett mindre badrum och en liten toalett kan ta över två månader att fixa till? Och då är det bara fram till tätskikt!!!
Ska bli SÅ skönt att lämna landet en vecka på fredag. SUCK..

Proverna var i alla fall OK för behandling i morgon igen. Vita 4,1 och mitt HB 105.8 kommentarer:

Lena C sa...

Hej! Det är helt otroligt att det ska behöva ta så lång tid.
Skönt att höra att ni ska ut o resa. Jag är just hemkommen efter 2 v i solen och det var sååå skönt.
Hoppas verkligen att det blir klart till jul, och att får en skön semester.
Kram Lena

Anonym sa...

Och vilken tur att han vet att han är sjuk just en hel vecka. Njut på din resa.
Katrine som följt dig ett tag.

Anonym sa...

Du om någon är verkligen värd en vecka i solen nu - långt bort från byggarbetsplatsen där hemma.
Det är väl själva idén med att anlita hantverkare - man saknar kunskapen själv och köper därför in den kompetensen. Men håller med dig om att det ofta känns som man behöver ha örn-koll på detaljnivå för att styra upp dem. Vet att din starka sida yrkesmässigt är ekonomi/redovisning men du hade nog blivit en väldigt bra arbetsledare i byggbranschen också. Kram Eva F

Anonym sa...

Hoj!

När vi fixade badrum år 2008 kan jag säga att gips (enligt byggaren vi hade) var strängeligen förbjudet. Så jag hade absolut ifrågasatt samma sak om någon hade kommit med gipsskivor till ett badrum... men saker och ting ändras väl.. nytt omslag om gips har väl kommit sen dess.

Kram Kerstin 2

Anonym sa...

Hej!
Hoppas din behandling gick bra idag.
Blir så trött å era vägnar när jag läser om hur hantverkarna hos er bär sig åt. Det ska inte behöva gå till så här!
Om jag var du skulle jag kontakta ert försäkringsbolag och klaga. (Jag själv suttit som handläggare av byggskador och vet att iaf det försäkringsbolaget inte vill att kunden ska bli behandlad så här av avtalsentreprenörer man anlitar).
Ha nu en jätteskön resa!
Vi får hoppas att badrummen är klara när ni kommer hem!
Kram från Eva F i Gustavsberg
(en annan Eva F än ovan)

Kajsa Bergman Fällén sa...

De "gör det inte" på mitt sjukhus heller. Står specifikt utskrivet i kallelsen. Men man ska inte ge sig. Jag tjatar. Nu har jag i alla fall fått dem att ge i porten bara jag kommer dit med nålen isatt. Det är nålen de inte gillar att sätta nämligen. Jag är rätt jobbig tycker de nog *mohahahaha*. Så nu ska jag springa upp till onkologmottagningen först så sätter den nålen och sen ner på röntgen. Jag kan ha skrivit detta förut, förlåt i så fall om jag tjatar, jag är så glömsk ibland :) Kram!

Jag är Elisabeth sa...

TACK Kajsa för infon! Det ska jag verkligen kolla upp på sös!!!
(du har nog inte skrivit det förut.... vad jag vet... man har ju som sagt teflonhjärna av alla cellgifter........)
Elisabeth

Anonym sa...

Hej igen Elisabeth!
Tänkte skriva precis som Kajsa; att om du går och får nålen insatt på annat ställe så använder de kanske porten på röntgen, så gör jag i Lund och då är de inte aviga utan precis som Kajsa skrev så är det nålen de inte vill sätta.lycka till :-)
//therese