onsdag 14 december 2011

Luciafirande och glöggmingel

Luciadagen började på gymmet med Maria. Jag var med henne på ett Bodypump pass. Det är väl så man laddar en luciadag som också ska innefatta ett sjukhusbesök och få en cellgiftsbehandling?

Maria körde mig till sjukhuset. Under behandlingen kom diakonssan och gjorde mig sällskap och vi pratade. Eller rättare sagt, jag pratade och hon lyssnade. Så skönt att prata med en utomstående ibland om allt elände i vår familj och vårt hem. Självklart pratade vi om de glada och trevliga stunderna som varit sedan vi träffades senast också. Hon kommer till mig i stort sett varje tisdag och är helt underbar.
Min mamma kom sedan och hämtade mig och vi skyndade oss hem för att hinna till Joels luciafirande på dagis.

Joel var pepparkaksgubbe med tärnljus och fick GÅ i luciatåget med resurs Amanda till hjälp. Känns jättestort att han fick GÅ precis som de andra och inte rullas fram i rullstol. 
Det var ett jättevackert luciatåg och jag blev förvånad över hur duktiga barnen var och att det VÅGADE sjunga. Oftast så kan de alla visor hemma och sedan när det kommer till kritan så säger de inte ett ord. Men den här gång SJÖNG ALLA!På kvällen hade vi utdelning av räkor som Adam har sålt för sitt hockeykonto i Djurgården. För att göra lite mer av det så bestämde vi oss för att ha lite Glöggmingel samtidigt. Det kom och gick folk under hela kvällen och vi åt pepparkakor, lussekatter, skumtomtar och drack glögg och julmust. En jättetrevlig och avslappnad kväll!

Äldsta brorsan och minsta brorsan spelar mot mormor. Vinst till grabbarna!
 Dags för Gunnar att ge Joel lite motstånd. Vinst till Joel;
 Min barndomskamrat Katrin kom förbi under kvällen med sina två barn Alfred och Thea.
 Thea ställde upp även hon som motståndare till den outröttlige Joel;

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jag kan då inte komma på en bättre start på luciadagen iaf ;) Energi och styrka för att skapa bästa förutsättningar för kropp och sinne.

Kan tänka mig att Joel sjöng för full hals, han är verkligen fantastisk :)

Snart är det sol, bad och mys som står på schemat. En vecka utan bygge och sjukhus - det är du så värd!

MEGAKRAMEN
Maria

Sister Moonshine sa...

Det där med att få prata med någon utomstående är viktigt och nyttigt. Så bra att få öppna ventilen. Du har så mycket på din agenda. Hur orkar du? Är det viljan som är stor? Du kämpar bra och har en fin familj. Vad pojkarna är lika sin mamma! Kram.

/Åsa

Anonym sa...

Härliga bilder på killarna Elisabeth! Ha nu så superduper på er resa!

Kram kram, Hanna:)

Anonym sa...

Hej, kul det lät att Joel kunde gå själv,med lite hjälp, vad stolt han skulle va och ni med!:D
Kram
monika

Jag är Elisabeth sa...

Vill bara lämna ett avtryck här och säga att allt är bra på Kanarieöarna. Tyvärr verkar det inte fungera att göra ett nytt inlägg från denna dator.
Soligt väder och ca 25 grader om dagarna. Vi har varit på båtutflykt och sett delfiner, planerar att vandra i bergen i morgon och sedan ett zoobesök innan veckan är slut.
Jättekramen till alla läsare.
Elisabeth

Anna L sa...

Jag vill önska dig en lugn och skön vecka inför julafton på lördag!
Jag gillar din blogg för att vardagskaoset hos mig kännns mindre då jag ser att fler har det :)
Kram

Anonym sa...

Avis...nä...jo, lite dåra...äh, va f-n, jag är sjukt avis på ER samtidigt som jag unnar er den bästaste och härligaste sommarresa man kan få juletid!

Kramar om!
/Gitt

Anonym sa...

Underbart!
Ha det bäst och njut av varandra och sol och värme!
Kram
Eva Li

MiaD sa...

Ha en härlig jul. Hoppas du mår bra. =)

Anonym sa...

Vill önska Dig och "de dina" en skön Jul och Nyårshelg..hoppas att Du får känna Dig OK..Varm Julkram och Allt gott till Dig från Ulla (U:s mamma)

Home is where the HEART is... sa...

Merry Christmas fina Elisabeth!