måndag 26 december 2011

Kanarieöarna december 2011

Den 16-23 december har vi i familjen (alla utom Adam) haft en superhärlig vecka på Kanarieöarna tillsammans med Elliot och hans mamma Camilla. (Elliots assistent Hanna var också med)
Vi bodde på Sunwing Resort med Sunwing Inclusive vilket var ett bra och enkelt alternativ för oss. På bilden ser ni hotellet i bakgrunden.
Lyckan var gjord när Joel hittade ett airhockeyspel i spelrummmet...


På måndagen tog jag och Camilla en paus från turistlivet nere vid poolen och åkte iväg på bergsvandring. Meningen var att vi skulle vandra från St Bartolome men när vi kom upp dit var det stora svarta tunga moln som mötte oss så då bestämde ledarna att vi åkte ner en bit till St Lucia och utgick därifrån. 

Man fick välja på två sträckor, 7 eller 14 km.  Båda sträckorna tog cirka 4 timmar och vi valde den kortare sträckan. Även om jag hade en bra dag så vet man aldrig när skelettet skriker NEJ.
Vi vandrade genom flera klimatzoner vilket gjorde att temperaturen växlade mellan 15-25 grader. På slutet kom det även lite duggregn. Det är ganska otroligt att det kan vara kallt och regna i bergen medan solen skiner och det är varmt nere i turistorterna.
Bilden ovan är från slutet av vandringen och filmen nedan är från mitten av sträckan.
Efter en heldag i bergen kom vi lagom tillbaka till hotellet för att se på afterbeach med Lollo och Bernie. Här en riktigt entusiastisk Joel;
Även miniland var roligt att besöka tyckte Joel och Elliot. Tyvärr kan de inte vara med på klubben då de inte klarar sig själva men vissa tider är miniland öppet för alla och då var vi där och spelade spel och fotboll.
Onda ryggar???


På tisdagkvällen tog Camilla och Hanna hand om Elliot, Isac och Joel medan jag och Jörgen tog en kvällspromenad bort till nästa by.Jörgen som är soldyrkaren i familjen fick en heldag själv vid poolen när jag och Camilla tog med oss barnen till Palmitos djurpark på onsdagen. Isac var jätteduktig och hjälpte mig med Joel under dagen. Även Camilla och Hanna hjälpte till.


Jag avslutar detta inlägg från Kanarieöarna med en bild som Joel tagit på mig..........LOSER!
Förresten. Är det något som blev kvar på Kanarieöarna??????

Nejdå, allt kom med. Var bara tvungen att ta kort på Elliots rulle som stod själv kvar när vi gick ombord.

5 kommentarer:

Sister Moonshine sa...

Bergsvandring? Jamen, du är ju fantastisk! Du är inspirerande och en glädje- och energispridare.

Jag tänker ... egentligen handlar det om att våga. Jag tror att jag ibland drar mig för att göra saker för att jag TROR att jag inte klarar av det. Jag försöker inte ens. Men bergsvandring ... du är så härlig!

Sköna bilder på dig och Joel, han är så glad. Det är sånt här som är kvalitetstid.

Kram

/Åsa

Home is where the HEART is... sa...

U rock! :-)

Anonym sa...

God fortsättning till dig och familjen. Vi har varit på Sunwing i Arguineguin flera gånger och det är verkligen härligt. Blir så sugen att åka dit igen när jag ser bilderna. Hur var temperaturen där nu i december?
Ni verkar ju ha haft en skön julhelg också. Även om det är jättekul att resa och semester så är det ju också så att man blir lite trött när man kommer hem. Skönt med en salpp jul då (även om du ju alltid lyckas klämma in promenader på några timmar, aktiviteter med barnen, träff med vänner osv). Det är verkligen något jag tycker är så härligt med dig - att du alltid gör saker och verkar ha det roligt i vardagen.
Kram från Maria E

Anonym sa...

Såg en trailer på Kanal5 att du ska vara med i Sofias Änglar. Vet du när det ska sändas?
Maggie

Jag är Elisabeth sa...

Start 23 januari och vi är med i tredje programmet.
mvh,
Elisabeth