torsdag 8 december 2011

Hur länge till ska man orka bo i ett bygge?

Gör ett litet snabbt inlägg angående bygget med fuktskadan innan jag åker till Ögonläkaren. (Har fått tid genom sjukgarantin på en privat klinik i stan att kolla upp ögonen.)

Det började ju med att de som rev badrummet kapade av sensorn till värmegolvet varvit både termostat och sensor måste bytas ut. Detta står i och för sig rivarna för men det är pappa som får fixa...

Sedan flyter det på några dagar och då sågar snickarna av inkommande telefonledningen!!!
Återigen får jag ringa pappa som ska komma och fixa men grejjar det inte själv utan får ta hit RA Elektriska. NU funkar telefonen igen.

När snickarna nu kom på morgonen har jag verkligen sagt till att de absolut inte får gå på telefonkabeln då den inte gick att lägga om utan var tvungen att skarvas.
Något som de däremot gått på är vattenledningen till elementet i lilla toaletten. Detta upptäckte jag i förrgår då jag såg att det var en fuktig pöl på betongplattan. Suck, pust och stön!
Rörmokare är tillkallad och kommer på lördag. Tänk vad trevligt att ha hantverkare här även på en lördag...

Så här ser det ut nu;
Man ser till och med lilla pölen på den här bilden vid elementet, och telefonkabeln är kapad som egentligen ligger parallellt med tröskeln;
Igår hade vi alltså två snickare här, Anticimex var förbi och stämde av som är de som har hand om ärendet direkt under försäkringsbolaget och rörmokaren. Sedan när alla dessa lämnat bygget på sena eftermiddagen kom pappa och RA elektriska. Mamma var också här och hjälpte till att städa. Det blir SÅ dammigt i HELA huset.

Hur länge till ska man palla?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat: om det nu ska gå via försäkringsbolaget, så undrar man ju i sitt stilla sinne vad det är för företag de anlitar ???
Låter ju inte klokt !!

Eg.skulle ni kräva av f-bolaget kompensation för allt strul: de anlitar ju helt makalöst inkompetenta företag = ni får lida av kaos o förseningar som rimligtvis hade kunnat undvikas !!!!
Följer din blogg o din fight mot skitsjukdomen. Du är en kämpe och en människa jag lärt/ lär mig mkt från. Var rädd om dig !

Anonym sa...

Hoj! Jag tror faktiskt ni kan begära och få kompensation för städning från försäkringsbolaget.

Den städning ni så ofta gör nu är ju inte något ni skulle behöva göra om inte skadan uppkommit.

Lycka till!!

Anonym sa...

Hej!
Följer din blogg, är själv mamma med cancersjukdom. Jag undrar lite över yogan du går på, är det nån särskild sorts yoga som passar vid cancer och skelettsmärta? Hjälper det mot smärtorna? Skulle vilja börja med någon mjuk sorts träning, tänkte att yoga kanske kunde vara nåt för mig också.

Hjärtliga hälsningar/ Linda

Malin sa...

Det är ju inte klokt! Som om ni inte hade nog ändå!

Angående "gympa" tycker jag att Chi ball, Qi gong och liknande varit bra för mig. Mjuka rörelser som förbättrar hållning och i alla fall har minskat mina ryggproblem.

Har inte ont nånstans just nu, så nu ska jag ut och skotta bort den första snön.

Cece sa...

Men åh vad segt för er! Fattar inte hur ni orkar. Fast å andra sidan har man ju inget val när man är mitt uppe i allt kaos. Tänker på er! Kram

Anonym sa...

Otroligt vilken otur ni har haft under en väldigt lång period. Hoppas det vänder nu! Styrkekramar från Tina L