fredag 30 december 2011

Livet fortsätter

Trots besked och inställd behandling i tisdags så rullar livet på och allt runtomkring löper på som vanligt.
Det är som sagt ingen ide att lägga sig ner och vänta på att man ska dö utan försöka stå på benen och fightas så länge man orkar.
Just nu kämpar jag mot hostan. Vet inte om jag någonsin varit så här hostig. Jag hostar så mycket att det gör ont i huvudet nu varje gång och är det riktigt illa måste jag korsa benen för att inte kissa på mig. Att ryggen värker tror jag att jag skrivit tidigare.
Jag har även fått ont mellan brösten under bröstbenet. Det känns som jag har ett äpple där och det är obehagligt och ibland gör det ont att svälja. Min egen teori är att jag hostat så mycket att jag blivit svullen där. Inte kan det vara monster!? Jag är ju nyröntgad i mitten av december!?
Detta har i alla fall gjort att aptiten är lite mindre än vanligt. Idag har jag hållit mig upprätt på julmust.... ja, jag vet... bara socker, men det har varit det som gått ner under dagen.
Nu ikväll har jag och Jörgen ätit egen gjorda räksmörgåsar vilket smakade bra.

Hemsjukvården har varit här i dag och lämnat hostmedicin samt tagit en drös prover.
Köksbordet en vanlig dag hos familjen Ollas Mattsson;

Igår såg det definitivt mycket bättre ut när vi hade släktmiddag. Jörgen bjöd på en trerätters och fick stående ovationer av gästerna. (tyvärr kan jag inte lägga in några bilder från middagen då jag tog allt med "vanliga" kameran och min teflonhjärna har lyckats slarva bort överföringskabeln sedan i morse...)
Jag fick i alla fall ett mycket vackert fat från Nittsjö keramik. Jag fick paket och Jörgen stod för middag:):)

Han fick inte så mycket hjälp av mig under kvällen heller. Jag var helt slut då jag varit iväg mellan 9-14 med Joel och Malin. Joel hade besök på Olmed klockan 10 för att prova in sina nya fotortoser och sedan behövde de justeras en del vilket vi fick valet att stanna och vänta eller komma tillbaka en annan dag. Det var lika bra att stanna när vi ändå var där. Jag åkte iväg till "Donken" och köpte lunch medan Malin lekte med Joel i Olmeds lekrum som Joel gillar. (Det finns ett stort fotbollsspel där. Do I need to say more?)
Kolla vilka stora fötter på den här lilla spinkiga kroppen!

Vi busade lite runt akvariet... man såg så annorlunda ut.
Här är alla fall killen nöjd med sina nya fotortoser som är svarta med döskallar på och så köpte jag även ett par nya coola Adidas-skor samtidigt.

Man behöver inte köpa skorna på Olmed men oftast är det lättast då de bara säljer skor som är anpassade eller fungerar för ortoser. ALLA skor kostar 500 kronor oavsett (resten subventionerat), så ibland "tjänar" man på det men vid köp av sandaler är man oftast en looser. Ortosskor är ju det bästa men inte alltid så snygga så den här gången körde vi det näst bästa.

Efter nästan en heldag på Olmed och i mitt tillstånd så fick Jörgen serva och ta den tyngsta lasten. Jag var trevlig och socialiserade med min hesa röst.
Det var en toppenkväll och jag tycker att vi eller Jörgen.... nej VI lyckades med en toppenkväll. 16 personer totalt, varav 5 barn.

Som sagt, livet fortsätter och i morgon är en ny dag. Många liv runtom på jorden slocknar just nu i skrivande stund och många fler kommer slockna innan morgonen gryr. Min låga tänker inte slockna i natt och jag hoppas att min LEVER LEVER LÄNGE TILL.

Livet fortsätter.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh Elisabeth det hoppas alla vi runt omkring dig också! Hoppas verkligen att du mår bättre snart i halsen, du lät förfärligt hes i dag på telefon:( KRAM Annika

Marie sa...

Kram, kram och åter kram!!!
Marie.

Anonym sa...

Elisabeth, omtänksamma härliga tjej! Det hoppas jag okså att din livslåga brinner lääääänge till!
Visst fick Joel själv välja mönster på sina ortoser? Det får man göra på ortopedteknik i övik i alla fall där jag jobbar.
kram
monika

Anonym sa...

Tuffa besked sänker en, det är som att man tappar andan...
Men sedan kommer man så sakteliga tillbaka till verkligheten o livet fortsättr precis som du skriver i din rubrik.
så funkar det...
Stor kram till dig, du är en fantastisk kämpe. A

Home is where the HEART is... sa...

Live*Laugh*Love

Kram!

Anonym sa...

Ett litet tips, som kanske kan hjälpa lite. Krama en kudde när du hostar. Och det är klart att din lever lever länge, länge!!

Anonym sa...

Kanske en dum fråga, men går det inte att göra en levertransplantation?
Gott nytt år till dig och familjen önskar Maria E.

Anonym sa...

Olmed is da tjitt :-). Är jättenöjd med dem!

Vill skicka en bamsekram till dig trots att vi inte känner varandra. Du är helt fantastisk! /Erika

Jag är Elisabeth sa...

Olmed är verkligen fantastiska och jättehjälpsamma och visst har Joel fått välja mönster själv. Det gör han varje gång. (De förra var ljusblå med röda hjärtan och röda skenor...:):))

Levertransplantation går ej att göra då det är spritt i hela kroppen. Tyvärr.

KRAM ALLA
Elisabeth

Anonym sa...

Du är fantastisk!! Vilken tuffing och kämpe du är!!

Jag är så imponerad av dig!!

Hoppas verkligen att din lever skärper till sig nu...

Kram

Kerstin 2

Ossie sa...

En stor kram och innerlig önskan om ett gott nytt år!
Åsa <3

Anonym sa...

Ja Elisabeth, det var verkligen en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt umgänge. Släkten är inte värst utan bäst! :-)Din lever kommer att "orka" länge till, allt annat känns oacceptabelt. Uppskattade vår samtalstid och önskar ibland att vi bodde lite närmre varandra.

STORA KRAMAR EVA

Anonym sa...

Önskar Dig ett mycket Gott Nytt År! Har följt Din blogg hela året och den har inspirerat mig att orka. Orkar Du så orkar jag, har jag tänkt! Hoppas Du får Din kraft av andra! En stor och varm kram till Dig! Jag fortsätter att följa Din blogg som känns så ärlig!

Laila från Jämtland sa...

Hej "Du Underbara Kvinna" Tänk att du fixade ett år till, Grattis!! Nu hoppas jag att 2012 kommer att bjuda på härliga positiva överraskningar!! Bilar som håller ihop, hus som ej behöver renoveras (eller förstöras/fördröjas av hantverkare) utan goda middagar med vänner! Massor av Kärlek och Kramar! Minnesvärda stunder med familjen!
Ja, jag önskar dig allt gott under 2012!!!!
Super Kram från Laila

Lis Sjö sa...

Önskar dig ett fint 2012