måndag 14 november 2011

Mammas gala på pappas dag!?

Igår söndag var det då dags för Mamagalan och det blev svarta tighta byxor, svarta skinnstövlar och en blingbling blus!

Vi köade in. Mina kompisar hade biljetter och jag fick pricka av mig på en lista. Vi hängde av oss ytterkläderna i garderoben. På vägen upp fotade de vissa utvalda personer. Kanske kändisar, men ingen jag kände igen. Fick för mig att de kanske skulle fota oss nominerade? Men icke. Det var ingen som sa ett ljud till mig och jag hade inte fått några som helst instruktioner för kvällen.


Jag förstod ganska snart att jag inte var en av vinnarna, då alla vinnare kom ut på scen stylade.
Mig spelar det ingen roll utan jag är glad att få ha varit nominerad men mina kompisar var mer upprörda.
Jag kan hålla med om att det är tråkigt att det redan var uppgjort. Det var inte ens en gång -"De nominerade är följande...." Utan det var -"Vinnaren som Årets Bloggmama är...."
Det var INGEN från Mamaredaktionen som hälsade extra välkommen eller som kom fram och pratade utan  jag var bara en i mängden av alla andra gäster. Jag trodde kanske att någon skulle säga något eller att man skulle nämnas som en av de nominerade, men icke.

Nu har ju jag varit med om detta en gång tidigare då jag hösten 2009 blev nominerad till en av fem finalister som Årets mamahjälte men bara för att jag var bortrest i USA när de publicerade ut de nominerade så tog man in en reserv. Så från att "Grattis du är en av fem finalister" till att "Vi fick inte tag på dig så vi tar in en reserv" känns ganska snopet. Den gången fick jag också en gratis biljett för att gå och titta på den som vann...
Journalisten Moa Herngren gjorde däremot ett riktigt fint repotage om mig och mina barn i MAMAtidningen nummer 1 2010 vilket kändes lite som plåster på såren.
Jag träffade förresten Moa precis innan jag skulle gå och hann inte prata med henne, skulle velat prata mer men jag hade ett tåg att passa...
Hann även med att snabbt hälsa på Rami Shaban (fotbollsmålvakten) som jag känner genom Jörgen och hans bror Niklas. Han gick lite modevisning på galan.

Alla fick sedan med sig en goodiebag hem och sådant är ju alltid lite kul i alla fall.

TACK ALLA UNDERBARA VÄNNINOR; Jenny, Maria, Gitt, Åsa, Hillevi, Claudia, Ina som följde med och förgyllde denna kväll trots det plumpa resultatet. Och tack mamma och svärmor som också fanns vid min sida.
Om jag får säga själv så är jag inte en riktig bloggare som de andra nominerade utan min blogg är mer som en dagbok och tar upp mycket mer allvarliga saker i livet. Jag ser mig själv som att jag skulle vara vinnare av priset ÅRETS MAMAHJÄLTE mer än Årets Mamablogg.

Det var en trevlig FARS DAG att fira med andra mammor på Berns:):):)

Klockan 19.45 gick sedan tåget till Leksand och Masesgården där jag nu ska vila upp och stärka mig fram tills på lördag.
Här hoppar jag ur galakläderna och i baggy jeansen på Jacobs torg vid Operan;

30 kommentarer:

Anonym sa...

Vad besviken jag blir på Mama! Har läst de andras bloggar också och det jag tycker gör dig till en vinnare är just det viktiga du har att berätta. Glättiga bloggar finns det mängder av men att bli riktigt, riktigt berörd är det inte allt man blir, men det blir jag av din! Fast mest upprörd är jag över mamas avsaknad av välkomnande. Skäms! Hoppas du får en skön avkoppling nu, det är du verkligen värd du vackra kvinna. Vad FIN du var på korten! Vilka ögon!//Tvåbarnsmamma som halkat in på bananskal

Marie sa...

Hej!
Ja det där var verkligen dåligt skött av dem på galan. Kunde väl åtminstone nämnt alla nominerade eller förberett dej o de andra på hur allt skulle gå till! Eller typ att vinnaren redan var utsedd innan det ens börjat.....dåligt, dåligt!

Den sista bilden är bara för härlig! :) Hoppas du får riktigt underbart på Masesgården.

Kram
Marie.

Anonym sa...

Instämmer med föregående talare. Hoppas du nu får några sköna och vilsamma dagar på Masesgården - det är du värd!

Kram Maggie

Helene sa...

Hej, har läst din blogg ett tag, men hittills inte kommenterat. Men, den här galan verkar var riktigt illa planerad och genomförd! Så klart ska alla nominerade presenteras, även om vinnaren kanske redan är utsedd (det är väl det vanliga, att vinnaren är utsedd innan). Hoppas du fick riktigt fina saker i goodiebagen och att du får fina dagar på Masesgården!

Anonym sa...

Uselt skött av en självupptagen tidning. Du var en självklar vinnare och även om du inte vann skulle de presenterat de nominerade och uppmärksammat dem så klart. Detta bekräftade min redan negativa bild om mama. En tidning som handlar om stockholmsmorsor som alltid är smala och snygga och shoppingglada. med fina barn och gärna något som varit svårt i bagaget men som nu har passerat. boring boring boring.

Eva sa...

Hej Elisabeth, jag har skickat ett mail till Robert Brännström som är ansvarig utgivare för tidningen Mama och riktat rätt hård kritik mot hur du blev behandlad. Så gör man bara inte! Ni som läser detta, ni kan väl göra detsamma, så att dom verkligen förstår hur upprörda vi blir. Lycka till med allt Elisabeth, du är en vinnare!

Anonym sa...

Åååh vad fin Du var på Galan, vilken var VÄLDIGT dåligt skött:((( Njut nu istället av tillvaron denna vecka, hoppas att Du mår så bra som möjligt.Kram från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

du var supersnygg på galan!

Kristina sa...

Men fy.....att de inte tog bättre hand om dig!! Kommer att skriva ett mail till Mama om detta.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag tycker det på så många ställen, inte minst inom den mediala världen, finns en tendens att göra än det ena, än det andra som en ingrediens klubben för egen beundran. Titta på alla TV-galor, säkert många som tycker det är kul att titta på detta men ack vad de verkar vara marginaliserade, de som håller i tillställningarna. Svagt att inte uppmärksamma ALLA som var nominerade. Dåligt, dåligt, dåligt. Kul ändå att du var med och att du var så fin i din galaklädsel. Kram från en annan Elisabeth

Anonym sa...

Har läst kommentarerna, håller med alla, men du är en vinnare i alla fall, din blogg är något extra.Klubben för inbördes beundran har ingen funktion för någon annan än de själva. Hurra för vackra duktiga Elisabeth!

Anonym sa...

Håller med alla som kommenterat, jag kommer höra av mig till Mamatidningen också. Du är bäst Elisabeth!
Ha det så skönt nu och sedan ses vi i badhuset i Gustavsberg någongång!
Kramar från Inger

Anonym sa...

Ja´ä´int´bitter

Lena C sa...

Som vanlig människa med sunt förnuft kan jag inte begripa mig på ett så uselt bemötande.
Det är väl självklart att man tar hand om de nominerade.
Men som sagt Du är Vinnaren i alla mamakategorier jag kan komma på, så det så.
Skitsnygg i galaklädsel!
Kram och njut av att vila lite!
Lena

Anonym sa...

Oerhört dåligt av tidningen Mama. Oseriöst och nonchalant.

Anonym sa...

Mamagala, så dåligt. Du är snygg, skriver fantastiskt och verkar dessutom vara en underbar mamma. Du glänser. Du är bäst! /Lena

Anonym sa...

Du ser ut som en riktig Hollywoodstjärna på bilderna, du glimmar:)Så skumt att Mama inte en uppmärksammade er som var nominerade, så oproffsigt och empatilöst. Du hade helt klart kammat hem det om "vanligt folk" hade fått bestämma och inte den "hippa juryn". Ha underbar och skön vecka nu på rehaben! KRAM Annika

Anonym sa...

Hej Elisabeth, va fin du va - hade gärna varit med där på galan, men då hade jag väl blivit galen! Jag är inte den som håller tyst.

Men njut nu av din veck i lugn och ro. Hoppas vi kan ses på en promenad någon dag, jag har några lediga dagar framöver. Kramar från Tina L

Stevens mamma sa...

Vi som känner dig för den underbara kvinna du är kommer alltid att se dig som en VINNARE!! Hoppas att du får en trevlig vecka där du kan enbart fokusera på DIG! Kramar från oss

Anonym sa...

Tala om antiklimax! Förstår om du blev minst sagt förvånad och besviken!

Anonym sa...

Godnatt Elisabeth!
Galan uselt, vill bara säga jag följer dig varje dag, du är underbar känner igen mig i din familj till viss del fem ungdomar med träningar, sen också annat som inte varit roligt alls,nu är jag farmor, mormor o njuter av dom stunderna, jobbar fortfarande...
Njut nu på Masesgården det är du värd,kram!

Anonym sa...

Hej Elisabeth (och andra bloggläsare).
Hanna här;) Jag instämmer, dåligt skött att du och de andra nominerade inte fick ett bättre bemötande och ni kunde absolut ha fått en kort presentation av er och era bloggar! Och lite VIP-välkomnande! Verkligen svagt av Mama! Och jag hejade så klart på dig men alla som säger att alla andra bloggar är ytliga m.m säger jag bara: hon som vann i hjältemama-kategorin är en mamma som bloggar om sitt kämpande med en 1-åring som har en dödlig sjukdom (hjärtfel). Minns inte exakt detaljer men jag läste om henne och den handlar definitivt inte om glitter och glamour utan om hennes barns chans till ett liv!

Hur som helst så hejjade jag såklart på dig Elisabeth, och jag tror du vet att du är en vinnare i mångas ögon:)

Största kramen till dig >3 och hoppas du får massor av välmående i Leksand.
Kraaam Hanna

Anonym sa...

Åh, Hanna igen. Nu är jag med i matchen. Fick för mig att det var de andra hjälte-mammorna du tävlade mot. (för du är ju en sådan). Men i den kategori du tävlade var det visst "mer ytliga bloggar" som knappast berör...

Mallan sa...

Men varför så bitter? Vad hände med att uppskatta det man får och inte det man inte får? Du blev ju bjuden på galan, hade du betalat för att komma dit hade jag förstått men de BJÖD dig! Var ligger problemet? Nä, inte vara otacksam, varken som sjuk eller frisk. Tacka Mama för en festkväll istället!

Anonym sa...

Till Mallan.
Precis... Mama BJÖD in. Och när man BJUDER in så VÄLKOMNAR man också den man bjudit. Så är det i min värld. Är dessutom den man BJUDIT nominerad i en tävling så hör det ännu mer till god ton att man välkomnar på ett trevligt sätt. Men så är inte alla uppfostrade... det förstår jag nu. // Tvåbarnsmamman som skrev första kommentaren

Eva sa...

Du är i minna ögon vinnaren. Det du skriver är något helt annat. Tråkigt att det inte blev en roligare grej av det hela, det trodde man. Men kram på dig och ha det underbart i Leksand.

anna sa...

Illa skött av Gala-ansvariga!

Önskar dig underbara dagar på Masesgården i den vackra, rofyllda miljön m goa maten!

(När jag var där för några år sedan tänkte jag för mig själv när jag simmade en morgon och de tända ljusen lyste fint att "det här ska jag unna mig varje år"... men inte "blivit av")

Kramar anna

Eva T sa...

Hej Elisabeth.

Skit i "positivitetsklubben" De är just den typen av damer som inte ser skillnad på negativism och realism.
Du behandlades kasst. Punkt slut.
Ha det bra och ta hand om dig. Kram

Anonym sa...

Du är Elisabeth och du är bäst! :D
kram
monika

Anonym sa...

Jaddu ! Du borde inte varit där alls..
Läste hon som vanns blogg ., orkade bara med några inlägg.
Hon kändes mer som en wannabe.
Din blogg är genuin, äkta, tänkvärd & intressant samtidigt som den berör en ända in i de minsta nerverna i hjärtat <3

Illa skött av en överflödig tidning som jag inte köper!

Kram