onsdag 30 november 2011

Olika världar

Mina prover var ok för att få behandling i går. Mitt HB hade jobbat sig upp till 115!! (från 107 förra veckan) Skulle jag hamna under 100 så ville de ge mig några påsar blod men med en sup Blutsaft varje dag och MINST 2 leverpastejmackor så verkar det ha gått vägen för egen maskin.

Jag började behandlingsdagen med att gå och Träna! I know I am crazy... och inte vilken tränings som helst utan på en BODY PUMP.... (skrattar åt mig själv hur tokigt det låter)
Jag har inte tränat BodyPump på flera månader men det gick bra. Träningen sitter ju i benmärgen så jag vet ju exakt vad jag kan och inte kan göra. Jag anpassar träningen helt enkelt efter min egen nivå. Jag laddar stången med 2,5 kilos vikter och använder den då det känns ok, annars kör jag helt utan. När det är dags för fria vikter så finns det enkilos. Man känner sig SÅ stark efteråt så när man någon timme senare hoppar upp på sjukhusbritsen känns det som man med ett leende säger; -Bring it to me! viftar till med näven och pekar på cellgiftsblandningen som ska göra underverk i min kropp förhoppningsvis.

Så från gymmet till onkologens behandlingsavdelning.
Min mamma körde mig till och från sjukhuset och mamma hade köpt med lussebullar från Delselius. Min favoritlussebulle med massa russin i och doppade i socker. Mmmmm... Var det någon som sa att man skulle undvika socker när man har cancer??
Jovisst, men inte alltid. Tänk vilket tråkigt liv det skulle bli.

På kvällen var jag och Jörgen på informationskväll i Skanskvarnskolan vid Gullmarsplan. Det är ett av två alternativ för Joel till hösten. Det andra alternativet är helt vanlig skolgång i Brunn skola.
I Skanskvarn finns både RHklass (RörelseHindrade) och att kunna gå i vanlig klass men man har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut på skoltid. Tidigare tyckte Jörgen specialskola och jag vanlig skola och nu är det tvärtom. Det är ÖppetHusdagar i januari så då får vi gå dit igen. Sedan måste vi kolla upp hur det fungerar med resurs och assistent i de olika scenariona och om det blir färdtjänst eller skolskjuts. Många frågetecken ska redas ut och självklart väger utvecklingsbedömningen som Psykologen jobbar med just nu också in.

Jag var riktigt trött i går och har sovit riktigt gott i Joels säng i natt. Visserligen bara mellan 01-07. Men under dessa 6 timmar var jag bara uppe en enda gång och kissade. Jag är oftast uppe 2-4- gånger varje natt i vanliga fall; sträcker ut min ömma rygg, dricker vatten, går på toa, svettas, tar en alvedon, micrar min värmekudde, hänger en tvätt.... Ja vet, ja vet, ja vet... Men när kudden är i micron 3 minuter och det finns en tvätt att hänga då gör effektiva Elisabeth det också!

Denna onsdagmorgon, hyfsat kortisonpigg tränade jag en Balanceklass (typ yoga) i morse innan jag direkt därifrån tog bussen in till stan för att ha en heldag med mina medsystrar och delta i en matlagningskurs. Det var mycket gott som lagades och jag är fortfarande mätt!
Bea hackar för fulla muggar.Sjuk? Frisk? Frisk? Sjuk?
Det känns som jag knappt vet vad som gäller. Man bara tar på sig de olika kostymerna. Ibland känner man sig frisk och behandlas som en frisk för att stunden senare behandlas för den allvarliga sjukdom jag faktiskt lever med.

Såg förresten att Onkologen hade lika byggplast och gul tejp på golvet som vi har hemma. Vårt bygge har nu stått still 2 veckor!!! Vart har vår elektriker tagit vägen? Till sös?

Vilken värld jag lever i. SUCK.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka HÄRLIGA inlägg Du skriver..Din humor är det iaf inget fel på...jag blir så glad av att Du kan känna Dig frisk IBLAND..fortsätt nu med "huttandet" så blodvärdet går uppåt...Nu tänder vi snart det 2:dra ljuset och tar en till saffransbulle med mkt socker på eller hur ???? Allt gott från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Du är helt otrolig!! Att du orkar hänga tvätt mitt i natten?? Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi fått för mig att göra. Jag önskar att du kan få känna dig så frisk som möjligt och njuta av de stunderna. Då kan du fajtas med de sjuka stunderna också. Lycka till med valet av skola för fina Joel!!
Kram, Eva

Anonym sa...

Blir så glad av att läsa ditt inlägg :)
Tack, du har gjort min dag :))

Kramar Annika (grannen)

Anonym sa...

Hej vännen,

Ja håller verkligen med, vilka olika världar du lever i. Vilken KÄMPE du är, kliva in på ett pump klass för att suga in atmosfären och musiken och sedan köra passet efter dina egna förutsättningar, är bara så häftigt ! Jag är sååå impad.. BAMSEKRAM från din vän Jenny

Anonym sa...

åhh, vad jag är glad att jag mötte dig i går i din fina rosa mössa! Du sprider gladje och värme, Elisabeth! Värsta största kramen till dig ♥ /Fia

Anonym sa...

jag småskrattar när jag läser ditt inlägg. Det är ju helt galet som livet ser ut. Du måste ju vara som en kameleon och ändra färg hela tiden. Spännande med skolval för Joel. Har ju varit där själv och även bytt skola efter ett val som inte blev så bra. Vill du höra mina erfarenheter kan du ju mejla mig eller ringa.
Kram från maria som varit med stor-Joel på Move&Walk idag.