måndag 28 november 2011

Arbetsdag 8.10-16.00

8.10 åkte jag och Joel färdtjänst till Nacka Sjukhus. Som tur hade han elrullen så jag slipper alla lyft och han kan röra sig ganska fritt.
Först var jag på lab och tog prover inför behandlingen i morgon. Sedan var jag upp till SAH hemsjukvården och hämtade lite komplettering till min dosett. En sköterska kollade på mitt öga och jag fick en stund senare även träffa överläkaren. De trodde som några av er bloggläsare att det inte var något farligt men det såg ut som ett virus. Vi ska avvakta och se om det försvinner eller om det blir värre.
Konstigt att jag aldrig haft något liknande tidigare i livet? Jag har ju ändå varit här i 38 år!?

9.30 hade Joel tid hos Psykologen på Nacka Habiliteringscenter för utvecklingsbedömning. Detta görs inför skolstarten nästa höst. Han har 4 träffar inbokade. Joel tyckte det var "fett nice" att göra roliga saker med Psykologen. Han fick lägga klossar och berätta vad olika bilder föreställde. Det var vad jag såg den första halvtimmen, men sedan jobbade de på en timme till medans jag var hos Joels kurator.
I morgon följer Joels resurs med honom då jag ska till sjukhuset själv.

Efter Nacka sjukhus så tog vi en färdtjänst till Olmed i Solna/Huvudsta. Där mötte vi upp med Joels sjukgymnast för att Joel skulle få nya fotortoser.
Vi skulle också beställa nya skor som ska passa ortoserna men storlek 31 som Joel skulle ha fanns inte i den skon som han önskade. Typiskt.
Så klockan 14 när vi var klara och egentligen skulle åka hem så åkte vi till Sickla istället och hittade som tur var ett par skor där som vi tror blir bra. Sjukgymnasten får godkänna och sedan ska det läggas i kilar och eventuellt gör de vissa justeringar på dem också.

16.00 var vi hemma igen och Malin tog över i dörren. Skönt. Jag är helt slut efter den här arbetsdagen...
(och jag glömde även att ringa och få provsvaren innan stängning. Attans, hade varit så skönt att mentalt veta idag om jag kan få min behandling i morgon.)

Jörgen fixade middagen och sedan har han åkt iväg med Adam på träning. Isac ska jag snart åka och hämta (hos en kompis) för att sedan kunna gosa och lägga Joel klockan 20.

Det var den här dagen det. I morgon är en helt ny dag!

3 kommentarer:

Marie sa...

Hej!
Vi har precis också börjat med dessa möten för Lucas del. Fast just nu ska han bara lära känna den nya psykologen. I januari är det många möten inbokade för tester....Han kommer förresten nog också att få en elrulle till våren. Förstår på dej att den är guld värd!

Hoppas du får en något lugnare dag idag. Kramar!
Marie.

Malin sa...

Hej! Hoppas att det går bra i morgon. Jag har google krångel. Din blogg är den enda jag kan kommentera, undrar varför. Jag har försökt kommentera 2 andra Blogger bloggar utan att bli godkänd ?

Malin sa...

Jag läste en intervju med Sofia Wistam(?)i en tidning hos svärmor. Där berättade hon om hur berörd hon blivit av din familjs öde.

Det blir spännande att få se programmet sen.