tisdag 1 november 2011

Behandling sex

Nä alltså... jag behandlas inte med sex. Jag kom på mig själv när jag skrev överskriften att den kan misstolkas som alltid när man skriver den siffran.
I och för sig kanske massa sex kan hålla cancern på avstånd också. Vem vet? 
Nu för tiden så känner man sig ju inte så attraktiv och konditionen är ju inte som innan återfallet direkt. Man sover dåligt, har ont i kroppen och har en massa biverkningar från medicinerna. Och med detta sagt så ökar inte sexlusten direkt och att hålla kvar på samma nivå som innan är också knepigt. Nog om sex!

Med överskriften menar jag självklart att jag har fått min sjätte behandling av Paxene idag. Mina prover jag tog i går var bra, riktigt bra faktiskt vilket var konstigt då jag varit hes i 1,5 vecka och hostat slem på mornarna. Jag kände att jag var tvungen att påpeka detta trots ok värden. Läkaren kom fram till att det var bra om jag kom och gjorde ett crp INNAN behandlingen idag. Crp visade på 12 och visade därmed på att jag hade någon lättare infektion eller förkylning i kroppen men inget som hindrade mig från att få min behandling.
Mellan provtagning och behandling fick jag vänta en timme och då tänkte jag gå till biblioteket. Men när jag gick förbi sjukhuskyrkan så visade det sig att de hade mentalavslappning som började PRECIS när jag gick förbi. "Min" diakonissa stod precis och skulle stänga dörren, så det var hon som drog in mig i sjukhuskyrkan vilket jag är riktigt glad över. Det var skönt med lite extra tid för eftertanke och avslappning innan det var dags för behandling.

Mamma kom sedan och hämtade mig efter behandlingen och har under eftermiddagen varit här som "boendestöd". Hon har tvättat och tagit hand om tvätt, bäddat rent, varit ner till återvinningen samt varit och handlat åt oss.
Jag har lagat mat och suttit och gjort läxor med Isac. Jörgen åkte direkt efter jobbet med Isac på hockeyträning, hem och åt middag och sedan iväg för att hämta Adam i Mälarhöjden efter hans träning.

Några har tidigare kommenterat om jag kan lägga lite av det jag gör på Jörgen och svaret nu är NEJ. Jag har släppt att hålla reda på och skriva ner alla hockeyträningar/matcher samt övrig idrott i kalendern. Det får Jörgen ansvara för. För övrigt så jobbar Jörgen ganska mycket. (Han får jobba extra nu när huvudförsörjaren är sjukskriven:(
Sedan i tisdags har Jörgen blödigt näsblod varje dag vilket inte är ett gott tecken och han är inte det minsta förkyld. Tror mer på utmattad... All stress och psykisk press han utsätts för. 
Om någon av hans kompisar läser denna blogg så är detta en vädjan från frun; Ta med Jörgen ut på lite roliga saker, dra med honom till gymmet, ut på en promenad, kanske någon grabbkväll? och fråga hur HAN mår.

Jag är bättre på att ta hand om mig. Ingen yoga på några dagar på grund av hesheten men i går var det tjejkväll efter en eftermiddag på Nobelmuseet med Joel och hans assistent Malin.
Joel har experimenterat och gjort ett eget halsband av massan som blev av plastkulorna han hettade upp;


Tjejerna träffade jag sedan redan klockan 17 på Vapiano i Gamla stan. Jag skickade ut ett mail till tjejgänget och skrev att de som kan de kan. Vi blev 5 stycken som hade en jättemysig kväll.
Det var jag, Gitt, Maria, Claudia och Tina.
Jag fick en underbar höstbukett av Gitt. SÅ vacker! Tack papparazifotografen.

Nu är det dags att börja tänka på sängen. Dags för sex.................................. Njä, skulle inte tro det. Dags för sömn menade jag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Låt ingen komma med synpunkter på hur ni fördelar sysslorna, det vet Ni nog bäst själva hur det ska lösas...eller hur ???? Tänk vad gulliga vänner betyder mycket, Ni hade säkert en trevlig middag tillsammans och det unnar jag Dig verkligen, hoppas det blir många fler...Allt gott från Ulla (U:S mamma)

Stina sa...

Kram! Du är stark!

Anonym sa...

Helmysig personlighet du är! Klok och älskvärd!! :)
kram
monika

Anonym sa...

Måste lämna min första kommentar efter att ha följt dej under ett år. Du är en underbar och stark människa. Jag hoppas att någon tar med sig din man på något kul och be honom kolla upp sitt blodtryck. Det kan ju ha blivit lite högt pga stressen. Kram Å

susanne sa...

Underbara kvinna och föredöme
kramar Susanne

Elisabeth sa...

Härligt med din humor mitt i allt. Du är helt makalös. Hälsn från en annan E

Anonym sa...

Hej och tack för i måndags! Jag vidarebefordrar din vädjan till Thomas som ju ska ta med Jörgen på wiskey provning och då kanske kan försöka prata lite om hur han mår. Nu laddar vi för maskeraden i England på lördag. Kramen Tina

ida sa...

vad fin du och mamma är :)