tisdag 22 november 2011

Paxene nummer 8 avklarad

Mamma var med mig på läkarbesöket idag då Jörgen fortfarande var i Spanien (kom hem nu i kväll).
Jag skulle inte få svar på några särskilda prover och ej heller någon läskig röntgen så jag kände mig ganska lugn inför besöket.
Vi gick igenom mina "krämpor"; sorlet jag känner i bland över buken på höger sida (över levern) det gör inte ont men det känns lite märkligt och som jag sagt tidigare det är inget bubbel som det kan vara från tarmarna. Jag berättade om de senast tillkomna skelettsmärtorna och om att jag fått många ytliga blodkärl.

Planen är nu att vi kör på med Paxene varje tisdag så mycket kroppen orkar med provtagning varje måndag. Kan hända att det på grund av dåliga provresultat blir en "vilovecka" var 3e eller 4e vecka, det får jag vara beredd på.
Röntgen är beställd och kommer att göras senast den 15 december. När jag får kallelsen i brevlådan ska jag ringa onkologen och beställa återbesök till min läkare för svar.
Även då kommer beslut tas om och vilka kotor som ska strålas i ryggen/nacken.

I övrigt så inväntas elektriker samt att snickaren kommer hit i morgon bitti tydligen. (trodde jag kunde få sovmorgon nu när Jörgen är hemma igen... men som vanligt... ALLTID är det något!)
.... och bilen står fortfarande på verkstaden.... de hittar inget fel??? men att den helt plötsligt kan lägga av närsomhelst... tyder inte det på att något är fel?
Oj, nu kom jag på mig själv att jag höll andan när jag skrev och sedan chippade efter en jättestor suck..
pust och stön

Nattikramen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att det kommer att gå bra med dina behandlingar. Jag tycker att du har fullt upp med dina behandlingar och borde slippa krånglande bilar och hantverkare hemma. Typiskt att saker alltid har en tendens att köra ihop sig. Jag hoppas ändå att du får lite tid för vila och återhämtning. Ta väl hand om dig och din fina familj! Kram, Yvonne

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Tycker så mkt om din blogg, ger mig perspektiv på tillvaron. En fråga, hur hanterar din familj din sjukdom? Pratar ni mkt om allt hemma? Hoppas behandlingarna går bra, och att ni slipper mer olycka framöver. Stor kram Victoria

Magnus Boström sa...

Hej Elisabeth, har följt din blogg under ca 1 års tid men inte kommenterat den. Även jag vill instämma med tidigare inlägg om att man tycker om din blogg. Checkar nog mer eller mindre varje dag efter nya inlägg. Du delar med dig av sorger och din glädje, utan att lämna ut din familj för mycket och ffa så har du alltid en positiv ton i det du skriver. Magnus

Sophie sa...

Hej!
Hittade hittade nyss hit till din blogg. Blir så ledsen när jag läser vissa inlägg. saker som inte borde vara så som de tyvärr är. Jag är själv 27 år gammal och mamma till en liten kille på 15 månader. Fick bröstcancer januari 2011 och hann precis bli färdigbehandlad då vi upptäckte att den spridit sig till lymfsystemet. Prognosen är inte jättebra men de gör ett försök att knocka den så nu är jag igång med cellgifter igen. Jag hoppas att du trots allt elände även har bra dagar, och visst gör barnen det så mycket lättare. Det känner jag, man får annat och tänka på. Jag bloggar själv på www.ettrosahelvete.blogspot.com
Stora kramar till dig!

Camilla i Kungsbacka! sa...

Är också en stor beundrare av din blogg,och kikar in varje dag..har en fråga till dej,jag läste i en tidning att om man har tumörer så ska man ta det lugnt med socker. Att tumörerna gillar och växer av socker,vet du nåt om detta,och i så fall är det nåt du tänker på i din kost? Ta hand om dej nu,och din fina familj,önskar dej verkligen allt gott,kram!

Jag är Elisabeth sa...

Visst tänker jag på min kost men är ingen fanatiker. Jag äter det jag tycker är gott och njuter av det.
Jag gillar godis men dricker däremot ingen alkohol eller kaffe.
Livet är för kort för att sluta äta sådant som är gott.
Nattikramen,
Elisabeth

Anonym sa...

Vår bil la oxå av då och då ( oftast när man helst inte ville det) och det var en kontakt som glappade, det hittade inte verkstaden heller, det var en vän som stod och kollade och sa; men nog ska väl den här sitta i ?
Sen dess har det funkat

STOOR kram / Lotha