torsdag 10 november 2011

Vart tar dagarna vägen?


I måndags var jag och tog prover inför behandlingen.
Sedan var jag på Radiumhemmet och hälsade på Pernilla. Det är synd att vi inte tillhör samma sjukhus. Hon hör till Radiumhemmet och KS och jag är på Södersjukhuset.

Proverna var ok så jag fick min sjunde behandling i tisdags. Denna gång riktigt smärtfritt. 3 ismössor förbrukade jag under timmen som det tar att få cellgifterna och jag tror faktiskt ismössan fungerar för håret är kvar på huvudet även om jag inte har så tjockt hårsvall.
I dag torsdag så är jag lite kortisonmosig i ansiktet precis som vanligt två dagar efter behandling.
Även om ismössan fungerar så har jag mina funderingar på om cellgifterna fungerar. Det vore ju super om de cellgifter jag får nu fungerar eftersom jag inte blir så påverkad av dem. Men... jag tycker jag känner att levern har blivit större och det tar emot och ömmar, samtidigt har nack kotorna gjort mer ont... hmm...
Nästa läkarbesök den 22 november. Tills dess håller jag andan och lever på och njuter av att må så pass bra som jag ändå gör.

Nästa vecka tar jag en paus från cellgifterna. Jag ska på rehabvecka till Masesgården i Leksand och det ska bli så skönt och är så välbehövligt.
Tyvärr så kommer inte Pernilla med utan hon blir kvar på sjukhuset några dagar till. Hon mår i alla fall bättre och allt har vänt men att gå på mamagala på söndag och sedan åka till Leksand som vi planerat går i stöpet för hennes del.

Jag ser fram emot söndagen och mamagalan och sedan att få åka iväg på rehab en vecka. Det är dock några dagar kvar till på söndag och flera aktiviteter innan dess. Isac har 2 hockeymatcher och en bandycup och Adam har en hockeymatch och på lördagen ska vi på Junibacken hela familjen på kvällen.
EN DAG I TAGET.

I morgon ska jag yoga på förmiddagen och sedan kommer snickarna som ska återställa badrummet på eftermiddagen och ska räkna på en offert och se vad försäkringsbolaget står för och vad vi får stå för.
Anticimex har varit här idag och fuktmätt igen och kommit fram till att det är torrt nu och redo för att återställas.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att höra att Pernilla är bättre, det gläjder mig. Hälsa henne nästa gång ni ses. Skönt att du också har en bra period.
Bra att ni kan stötta varandra och det måste vara skönt att ha en vän som faktiskt förstår på riktigt.

A friend is one of the nicest tings you can have, and one of the the nicest things you can be.
/Tina L

Camilla i Kungsbacka sa...

Är inne och kikar i in blogg varje dag,aldrig skrivit nån kommentar. Vill bara att du ska veta hur djupt imponerad jag är av dej, du starka,modiga,vackra kvinna.Du tar en dag i taget,verkar göra det bästa av dagen..Du har så rätt tänk!Som sagt...såå imponerande,Kram!

Anonym sa...

Håller med Camilla :) Du har verkligen rätt tänk och tänk så viktigt det är.

Du är grym min vackra vän <3

Kram Maria

Sister Moonshine sa...

Jag tror nog att cellgifterna kan göra bra nytta även om de inte ger biverkningar och besvär. Jag tänkte precis som du, och jämförde med den cellgiftsomgång jag gjorde för tio år sedan, när jag mådde så himla illa. Nu, idag, har jag inte lika mycket biverkningar men ändå fick jag positiva besked efter senaste kollen. Det ska du också få!

Åh, Masesgården! Var där i en vecka häromåret och kände mig som en ny människa. God och nyttig mat och en fantastisk miljö. Njut och ha det bra.

Kram

/Åsa

Anonym sa...

Elisabeth,
Önskar dig en riktigt riktigt bra vecka i Leksand. Synd att din vän Pernilla inte kan följa med.

Varma kramar,
Hanna G-berg;)

Anonym sa...

Skönt att höra att du mår bra och att Pernilla är på bättringsvägen. Det skall bli så härligt att vara med dig och underbara tjejer på MAMA galan på söndag. Du kommer att få en avkopplande och lugn vecka på Masesgården, precis vad du är värd ! KRAM Jenny

pianick sa...

Styrke kramar & trevlig helg.

Lena C sa...

Lycka till på Mamagalan!!! som sagt för mig är du vinnaren!
Ha sen en skön vilopaus och njut av stunden, som du är mästare på.
Kramar från Lena

Anonym sa...

Håller tummarna för dig på Mama-galan.
Hoppas ni får en kul kväll på Junibacken. Vi har varit där flera gånger, men nu har barnen växt ifrån det.
/Maria E