torsdag 15 september 2011

Varför har alla så fantastiska liv?

Jag läste en bra artikel i Aftonbladets söndagsbilaga om Facebook. Jag har själv inte facebook utan känner att det räcker med min blogg. Jag tror jag skulle känna mig stressad av det och känner inget behov att veta vad alla andra gör. Som de skriver i artikeln så skrivs det mest om hur lyckade och positiva alla är. De trivs jättebra på jobbet, checkar in på gymmet varje dag och har ett underbart socialt liv. Varför är ”alla andra” så lyckade???

Mitt liv;
Jag mår hyfsat bra efter cellgiftsbehandlingen i tisdags.
Uppföljning av behandligsmöte på Joels specialförskola på morgonen. 2 mål sattes upp för terminen och det är att kunna stå utan stöd mer än 7 sekunder och det andra målet är att kunna skriva JOEL OLLAS läsligt.
Direkt därifrån till Hovet för att fylla i övergångspapper för Adam så att han nu kan spela matcher med Djurgården.

Förresten, har glömt skriva att Adam klarat mopedkörkortet på första försöket trots att han inte hunnit plugga så mycket. Det känns skönt att det är avklarat nu.

Avslutningsvis så blev det 1,5 timme njutning hos Paulina på Gustavsbergs Skönhetssalong som ligger vid Gustavsbergs Värdshus. Jag passade även på att färga ögonfransar och ögonbryn så jag känner mig lite piggare när jag ser mig själv i spegeln. Jag har gått hos Paulina de senaste 10 åren och även prövat olika behandlingar på andra spa anläggningar men inget slår Paulina. Hon är och förblir den bästa inom ansiktsbehandlingar i alla fall.

På vägen hem har jag storhandlat så att grabbarna klarar sig den veckan jag är borta så nu är både kyl och frys proppfulla.
Väl hemma kom pappa över för att hjälpa till att dra el till nya frysboxen i förrådet. Farmor och farfar kom för att möta upp Joel när han kom med taxin för att sedan ta med honom till vårdcentralen för streptokock test. Han har inte klagat över halsont men vissa dagar har han varit hostig. Att vi tog prov på honom var för att han varit mycket med mormor och mormor hade streptokocker. Tror ni inte att även Joel hade streptokocker??? Jovisst, den pigga ungen var också tvungen att få penicillin och nu vara hemma från förskolan i morgon. Även jag fick en dos utskriven att ta med till Provence utifall att.

Medan Joel var på vårdcentralen hann Jörgen och Isac komma hem från skola och jobb för att åka på en gång till Isacs första hockeyträning för säsongen. Jag fick besök av rörmokaren.
Ja, det lät ju bra…. Besök av rörmokaren…. Nä, inte riktigt så utan mer hjälp att analysera vart alla ledningar leder och hur allt ska fungera nu med den nya delen som har vattenburen golvvärme. Jag vill gärna ha lite koll med tanke på fuktskadan. Anticimex har inte återkommit och därför försöker vi kolla upp orsaker själva. Enligt Anticimex var ju golv och väggar torra! Trots att man ser att fogarna är fuktiga? Och vi har inte använt badrummet sedan skadan upptäcktes.

Hade tänkt packa ikväll men det får bli i morgon. Orkar inte. Har precis kommit till botten på en hög papper som skulle sorteras. Nu är det klart i alla fall.

Oh, shit vad jag känner mig lyckad och på jobbet är allt finfint och min man är underbar och alla tre barnen är små änglar och gör sina läxor och plockar undan efter sig!
-NOT!

27 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jag gillar verkligen din blogg hälsar en annan Elisabeth

Anonym sa...

Ja Du det är sällan man läser om att någon mår dåligt eller att livet är "surt" på FB men vi vet ju att alla "har sitt", INGEN glider på en räkmacka genom livet, eller hur???? Önskar Dig en härlig resa med "gänget", kan bara ana hur roligt Ni ska ha tillsammans. Hoppas på en liten rapport, annars får man vänta tills ni kommer hem igen. Kramar i natten från Ulla (U:s mamma)

strömmas sida sa...

Jag tittar in här hos dig ibland och är dålig på att lämna en hälsning.

Är så imponerad över hur du orkar och hinner allt du gör. Glad för nätverket ni har omkring er med släkt och vänner. Men du är hjälte som står pall i stormens öga och önskar dig en härlig resa.

Hälsningar
strömma

Ankan sa...

Gulledej! Så sant så..
De finns dock de andra oxå på fb.. De som gnäller
på allt.. Tyå åhh så jobbigt köra på träningen mm mm
Brukar sitta & tänka än mer om de som
gör sina små problem stora :)) (

Härligt att du fick positiva besked
Sovgott

Kathleen sa...

Läste ett citat i en annan blogg "imorgon ska du bestiga Mount Everest".
VadMount Everest är är relativt och bergsklättring är alltid en utmaning. Men berget ska alltid bestigas, vare sig det är roligt eller jobbigt eller både och.
Så livet är inte alltid underbart för alla - men upplevelsen är att klara av det oavsett vad.
Så fortsätt med ditt härliga liv, för i backspegeln så hittar man alltid något fantastiskt - utom bilreparationer då....

Anonym sa...

Så sant om FB, jag tycker nästan det gått till överdrift med det sk. positiva tänkandet, man måste ju vara realist också, men det verkar vara förbjudet, då är man gnällig.

Gnällig är det minsta du verkar, hoppas nu din resa blir bra, vilket den blir såklart

Anonym sa...

Önskar dig och tjejerna en härlig vecka i Frankrike! Sköt om dig, kram Elisabeth S

Anonym sa...

Skickar en massa styrka till dig. Mvh Petra från Skåne

Anonym sa...

Fortsätt med bloggen! Dina ord här är så mycket mer givande än alla ointressanta statusuppdateringar på "fejjan". Ha en skön resa! Kram från en okänd följare

Lejonkvinnan sa...

Åh vad jag håller med ang. FB! Alla dessa positiva saker som skrivs som gör att man ibland bara vill ruska om folk och fråga om det verkligen stämmer, har de ett sådant underbart liv?

Och skriver man själv att man mår dåligt eller har det jobbigt, så får man oftast ingen respons alls.

Ha en underbar resa! Skickar med ett fack med styrka till dig i din resväska :)
Kramis

Anonym sa...

Hej,

Det sägs att vi har två "jag" nu - ett FB-jag som har det glatt hela tiden och ett mer verklighetsnära som vi inte skriver om. Det ligger nog en hel del i det.
Jag har lite äldre barn än du och kan konstatera att under perioder var det en stor stress för dem att läsa om alla fantastiska saker alla gjorde hela tiden.
Ha en riktig fin vecka i Frankrike!

Kram M

Berit sa...

För mig handlar livet mycket om att njuta för stunden. Stunder av "lyckat liv" som infinner sig ibland men inte alls ger ngn hint om hur morgondagen kommer att se ut. Mina barn är vuxna nu och lever sina egna liv men mitt välbefinnande förutsätter alltid att de har det hyggligt även maken, syrran, andra älskade släktingar, kära vänner osv osv... Rubbas deras lycka så rubbas även min. För att jag ska känna att jag har ett lyckat liv så ska det alltså klaffa för ett helt gäng... :) Hur sunt är det egentlighen och ofta prickar man in det?? :D Vad är ett lyckat liv egentligen? Mitt svar är att det inte finns några glättiga o perfekta liv. En stor del av framställningarna på facebook kanske mer är människors önskedrömmar om sig själva.
Vi alla som kämpar med cancer och andra kriser i familjen har fått ytterligare perspektiv på livet. Ett lyckat liv = ta sig upp på morgonen o glädjas åt ytterligare en dag med dem man älskar. Allt är relativt...

Ha det bra nu o en riktigt härlig resa! :)

Anonym sa...

Jag upplever FB precis tvärtom, det gnälls o klagas o allt är eländigt.Men som tur är det valfritt o vad med eller att inte läsa. Bloggarna har ofta givetvis mer substans o är trevliga att läsa. Ha en kanonresa o njut av vänner. Kram

Anonym sa...

Ja, tycka vad man vill om Facebook, men jag tror både bloggar och FB har funktioner att fylla - både för dem som skriver och de som läser. Allt är naturligtvis valfritt.

Jag kan naturligtvis känna att det "hejjas på" och "gillas" en hel del på FB - vilket är att fokusera på det positiva i livet. Med så mycket tråkigheter är det underbart att det finns folk som peppar och stöttar med ett "gilla" när jag själv skriver om något som är mindre glatt.

De stora tunga sakerna luftar jag inte på FB. Dem tar jag med mina vänner IRL...inget går upp emot ett RIKTIGT möte...öga mot öga.

Ha nu en udnerbar vecka i Frankrike! Håll dig frisk och jag är enormt nyfiken på din rapport när du är tillbaka igen!

Varma kramar/Vera

Anonym sa...

Ja visst har väl alla kul liv. mitt liv idag: steg upp kl 6 eftersom jag skulle på ett jobb i Malmö. Fick upp sonen. Åkte påtåg, tog taxi, väntade i 1 timme på att få komma in på fängelset som var själva målet för min jobbresa. missade tåget hem, åt en otrolig trist hamburgare, har ont i huvudet ska till universitetet och måste dessutom springa ner till sonens skola med en nyckel hem. dessutom är jag fet och har en ful finne på kinden som jag verkligen inte fattar var den kommer ifrån och inget att ha på mig och håret luktar äckligt. Säkert fängelselukt. kan ha det i statusraden på FB: hemkommen från fängelset och håret luktar äckligt

HeleneL sa...

Håller med om att Pauliina är den bästa skönhetsterapeut som finns, har också gått där minst 10 år. Härligt att läsa ditt inlägg, visst är livet fullständigt fantatiskt varje dag, utom några som helst problem...... NOT.

Ha nu en underbar resa till Frankrike och NJUT!

Hälsa Adam och gratta till moppekortet, be honom köra försiktigt, Hanna har hunnit med två vurpor med efterföljande besök på akuten.
Kram Helene

Anonym sa...

Jag läser ofta din blogg och nu känner jag att jag måste lämna en kommentar ang Facebook. Hur vet du att "alla" skriver om sina underbara liv när du själv inte har FB?
Jag tycker att Facebook är kanonbra - ett superlätt forum när man vill hålla kontakt med anhöriga och vänner när man lämnat sin hemstad.
Min dotter som jobbar som lärare använder Facebook i sitt jobb. Hon har skapat en användare med sitt namn och skolan som hon jobbar på och alla hennes elever samt en hel del föräldrar är vänner med henne där. Eleverna tycker att det är superbra för när de kör fast på någon uppgift är det lätt för dem att ställa en fråga till henne.

Anna

Anonym sa...

Hade själv en negativ inställning till FB innan jag gick med, nu när jag är med är jag väldigt glad för det. Hinner inte träffa alla jag vill och prata långa samtal i telefon vem hinner det med 3 barn? Då är FB perfekt att hålla sig lite uppdaterad vad som händer i vänners och släktingars liv och uppdatera dem vad som händer i sitt eget. Också väljer man ju vilka som ska få läsa ens inlägg och se ens bilder. Nog om FB! Hoppas du får en underbart härlig resa nu med vännerna, mamma och svärmor! Är så glad för din skull att du får komma iväg på ännu en resa till solen och värmen, det gör gott både för kropp och själ:) Kram Annika

Lena sa...

Underbart inlägg! Känner precis som du.

Emily sa...

Facebook är så himla ytligt, minst hälften av alla positiva statusuppdateringar är inte så positiva egentligen.. mycket handlar om att visa upp sig. Tyvärr.

Suzanne E T sa...

Hej Elisabeth!

Beundrar din styrka i allt du gör.

Ang FB så är det för mej helt underbart. Jag har 2 av mina 3 barn som bor många mil i från mej och där jag dagligen ser hur de har det och hur de mår och vad de gör. Man kan naturligtvis hålla kontakten på annat vis med alla vet väl hur ungar är när de är i 20-årsåldern... För mej är det guld värt i alla fall.

Hoppas att du får en fin resa och att du kan njuta ordentligt.

PS! Alla har vi våra ryggsäckar och allt är ingen dans på rosor. Men jag gör det bästa jag kan av min situation och försöker njuta av det lilla.

Önskar dej ännu en gång en fin resa och en massa styrkekramar.

Varmaste Hälsningar i från en trogen bloggläsare som önskar dej allt gott. Kram

Anonym sa...

Ja, alla har ett underbart liv... :/

Jag sitter här med världens ångest att bebisen som jag väntar (är i vecka 38) att jag kommer förlora honom, precis som vi förlorade våran förstfödda dotter för 8 årsen.

Hon levde bara i 30 min efter en fullgången och bra graviditet. Ingen visste om att hon hade ett hjärtfel!

Jag kan prata om min ångest med man, familj och vänner... NOT! Jag är ensam i ångesten för att jag vill inte oroa resten av min familj, då jag fick en gränspsykos förra året av många olika saker.

Du har all världens rätt att klaga, Elisabeth. Du är en stark kvinna! Men du har ingen rätt att vifta bort andras problem, genom att säga att alla andra har det bra förutom du. Bara för att du har cancer! Alla har vi svårigheter av vissa slag... Min är sorgen efter min dotter! En fruktansvärd sorg som jag får leva med resten av mitt liv!

Och tänk på den svenska sättet. Jag med många säger att man mår bra och har ett härligt liv, om någon frågar hur det är. Det är svårt att säga att man har det svårt. Det är svårt att lämna ut sig till någon när man mår dåligt!

Jag vet inte hur det är att leva med cancer, lika lite vet du om hur det är att mista ett barn. Är cancer svårare att leva med, än att leva med sorgen efter ett barn? Man kan inte jämnföra, eller hur?

Tack för mig!

Berit sa...

Till Anonym som skrev 13/9 2011 kl 13.07. Tror Elisabeth funderade utifrån en artikel hon läste i Aftonbladet och inte utifrån egna erfarenheter. Den som skrev artikeln i Aftonbladet känner nog till facebook förmodar jag.
Jag var med tidigare i facebook och hittade både fram- och baksidor med det. Ha det! :)

Anonym sa...

Jag förstår att hon utgått ifrån vad hon läst men jag tycker inte att man behöver döma ut något innan man själv provat på det.
Vi är många som har glädje av Facebook, speciellt när man har nära och kära som bor långt ifrån.

Sedan väljer man ju själv vilka man vill ha som vänner och man vet nog vad folk går för innan man godkänner dem som sina vänner.

Anonym sa...

Tyckar om vad du skriver om facebook - here's the thing: you have the life of a responsible grown up, you're taking care of people around you (and taking care of your own needs), and you're getting stuff DONE! Real life is complicated and often feels like it's got more downs than ups. Folks saying that everything is wonderful, all the time - 99% of them are lying to present a good face to make people envy them or to make themselves look "interesting". What's the point? Stay away from facebook! Waste Of Precious Time! :) Du är älskad HäR, på din blog!

Din Annie in Ohio

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Fast alla har inte ett fantastiskt liv. Statusuppdateringarna på Facebook visar definitivt inte verkligheten. Man väljer ju det man vill dela med sig av.

Emma sa...

Jag tror att alla har sina demoner men det är klart att vissa har det svårare än andra. Det betyder dock inte att de som borde "må sämst" gör det.

Jag vill inte säga att allt blir vad man gör det till för det är inte sant. Man kommer alltid ha svåra stunder och tunga dagar men det handlar om att acceptera att det är så och ta vara på de bra dagarna. Ta hand om dig!

Kram Emma