tisdag 6 september 2011

Fuktskada!

F-N, och tusen svordomar till. HUR kan det vara möjligt?
Nu när vi nästa är klara med bostadsanpassningen och har levt i ett bygge under en lång tid.
Nu när vi börjar plocka upp kartongerna igen.
Nu när vi äntligen har ett vardagsrum som är ett vardagsrum och ingen förvaringsplats.
Nu när det känns som det börjar lungna ner sig.
Nu...

Gick in på lilla toaletten i hallen och såg att det var mörka fogar längs golvet i kaklet, undrade om det runnit kondens från toaletten men den var helt torr. En kort sekund undrade jag om det var grabbarna som pinkat utanför. (jag lever ju trots allt med 4 grabbar som inte kan fälla ner sitsen på toaletten..)

Gick in i gamla badrummet som ligger bredvid och kollade golvet vilket såg ok ut. Båda våtutrymmena är helkaklade när vi flyttade in 1999.
Drog sedan ut badkaret vilket jag inte gjort sedan jag blev sjuk 2008, hrm..
Då svärmor var där sa hon att hon kunde skura av golvet och fogarna som var riktigt äckliga. Det var när hon spolade vatten över golvet och det löddrade sig som vi såg att fogarna har spruckit och det bubblade upp lite här och där när hon gick runt på plattorna.
Åh neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAG ORKAR INTE!!!!!!
Jag har fått nog. Det räcker nu. Varför?

2 våtutrymmen som ligger vägg i vägg verkar vara skadade. Visserligen är det två väldigt små utrymmen men de är säkert lika mycket jobb ändå. Tänk i fall det har spridit sig ännu längre?
TUR mitt i allt elände att Joels badrum är klart så vi har någonstans att gå på toaletten och duscha.

Försäkringsbolaget är kontaktat och någon ska höra av sig inom en vecka.
.... och jag som inte har något alls för mig nästa vecka;
provtagning, möte med hemsjukvården, klippning, läkarbesök, cellgiftsbehandling, uppföljning av Joels behandlingsplan för hösten, ultraljud av hjärtat samt ekg, och innan vi har kommit till nästa vecka vet jag att jag har fått ett antal uppdrag till. Jag jobbar ju trots allt heltid... eller vad säger jag? Jag menar att jag är ändå SJUKSKRIVEN heltid.

Idag har jag varit på Södersjukhuset med Joel och träffat Handkirurgen, arbetsterapeut och narkosläkare inför operationen i morgon. Operationen beräknas ta en timme och de kommer endast att operera tummuskeln genom att snitta inne i handen. Ett tag pratades det om underarmen också men nu blir det alltså "bara" tummen.

Passar på att svara på en bloggläsares fråga;
Läste en kommentar från en bloggläsare för några inlägg sedan som frågasatte varför jag skaffat 2 barn till efter 1997 när jag visste att jag hade cancer. Då kan jag klargöra för de som inte har förstått att jag blev frisk från cancern och fick återfallet först 2008. Att jag skulle få återfall var inget jag visste eller önskade. Och jag är SÅ glad över att jag kunnat föda två underbara pojkar ytterligare till världen, Isac 2001 och Joel 2006!

17 kommentarer:

Katrin sa...

Såå klart att Du ska vara glad och stolt över dina fantastiska pojkar och över DIG själv, Din familj och allt Du åstadkommer och Ditt j-a anamma som tar Dig så långt och gör att Du når fram till så många människor! Du är en riktig fighter!! Sträck på Din fantastiska person och låt inte okunniga och oföstående stackars människor komma åt Dig!! Arg kan man vara både på badrum och annat! Håller just nu på att mobilisera hela mitt kontaktnät för att rösta på DIG -jag hoppas av hela mitt hjärta att Du vinner!! Välförtjänt!
Kram Katrin
Kram Katrin

Anonym sa...

Var du stolt över dina barn och din man och allt ni gjort tillsammans! Det kan inte oförstående människor ta ifrån er!
Kram Inga

Anonym sa...

Jag tycker du är fantastisk som kämpar med ditt "tuffa" liv. Dina barn lovar jag är stolta över sin fantastiska mamma och du kan vara stolt över dina barn. Strunta i vad vissa människor skrivet (jag tycker egentligen inte att de ens är värda ett inlägg av dig i bloggen) Bästa hälsningar från en blogläsare

Anonym sa...

Dumma människor finns det gott om, särskilt i cybervärlden där man kan vara anonym och inte behöver stå för något. Du har gjort det rätta var så säker på det. Min röst har du fått,att du orkar allt har min stora beundran, du är något extra.

Anonym sa...

Herregud,när man har blivit friskförklarad så måste man ju tro på det och inte sluta leva!! Det är klart att ni skulle få 2 stycken till och dom kommer att vara glada över att ha varandra hela livet!
Kram från Jenny

Berit sa...

Nejmen nu får det vara nog!!
Vi är ju olika vi människor men jag kan ju berätta vad jag skulle göra i din sit. Jag skulle skärma av mig lite lämpligt för att skydda mina barn från en traumatisk upplevelse. Sedan skulle jag ta en trave tallrikar av den billiga sorten och slänga i golvet under det att jag tog i bruk alla fula ord jag känner till, ett för varje tallrik. En tallrik till, en till osv... Efter ca fem st skulle sinnet stilla sig och då blev det nog läge för lugn och en kopp kaffe. Förlåt om jag försöker skoja till det lite. Vill bara uppmuntra. Något jag verkligen skulle göra, som du redan är bra på, är att ta i tu med skiten och samtidigt lägga in massor av trevligheter under veckorna och helgerna. Trevliga och avkopplande saker att se fram emot helt enkelt. Delegera så mycket du kan så att du hittar de stunderna. Du har ju en fantastisk familj, vänkrets och släkt!

Små elaka inlägg i kommentarfältet förtjänar verkligen inte din kraft! Anonym och avundsjuk på din fina familj kan jag tro??

Kram till finaste Elisabeth från mig och hela min familj!

Jösses, dethär blev låååångt...

Anonym sa...

Om att skaffa barn: helt rätt gjort och elaka människor är oftast bara ensamma och ondsinta och inget att fästa sig vid. Trist bara att de hinner kräkas ur sig sina elaka kommentarer.
om fuktskadan: jag undrar om det finns några byggare med heder och yrkesstolthet? jag vägrar att renovera hemma efter en två mardrömsrenoveringar med massa års mellanrum. jag bor hellre i tält än släpper inte en hantverkare/rörmokare/snickare igen.

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Har naturligtvis röstat på dig - du är i mina ögon en självklar vinnare!
Angående kommentaren om dina barn så är det tyvärr en risk man tar med en blogg att granskas av allehanda typer. Trist men sant att en person inte kan se på bilderna av dina killar och se en SUPER-TROJKA!
Kram Marie

Anonym sa...

Heja dig Elisabeth! Jag nominerade dig till årets mama och jag har även röstat på dig! Du är helt enkelt bäst!

kram Linda P.

Anonym sa...

Nä, nu får det väl vara nog! Helt sanslöst hur en människa överhuvudtaget kan ställa en sån fråga! Det är inte ens värt att bemötas. Självklart har jag röstat på dig och håller tummarna för att du vinner mammatävlingen. En stor kram från Eva, vi sågs på Amazona och jag berättade att jag följer din blogg, varje dag

Studio * Plong sa...

♥♥♥Fasen Elisabethan! Fuktskada? Jag svimmar!Jag tänker på er och hör av dig om du behöver hjälp med något!
Jag tänker på dig och de dina SÅ HIMLANS MYCKET! Massor av styrke- kramar och hjärtan skickar jag till er! Fantastiska familj! ♥♥♥ Fia

Lillan sa...

Var stolt och glad över dina barn, vilket du verkligen är du är en fantastisk mamma. Hur kan någon ställa en sådan idotisk fråga. Ingen har den rätten att tycka det är fel att skaffa barn när man varit sjuk. Tänk om man snubblar på en trottoarkant i morgon och slår ihjäl sig, vad säger man då?????
Håller på dig, kram

Marie sa...

Underbaraste, finaste Elisabeth...Om du bara visste vad jag önskar att jag kunde hjälpa dej på något sätt. Du har helt för mycket omkring dej som det är och nu en fuktskada! Om du vill och kan fly fältet några dagar, när som helst, så är du mer än välkommen till Nybrostrand och vårt hus!Största varmaste kramen till dej och din fantastiska familj!!!!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth
jag har följt din blogg ett halvår och är så imponerad av din styrka och inställning. Jag vill bara berätta att de kloka orden/dikterna/citaten du ibland skriver längst ner i varje inlägg är mina absoluta favoriter. Så kloka och tänkvärda. Jag sparar de och läser om och om igen.Tack:-)
PS Klart jag röstade på dig!
Kramar Anette

Anonym sa...

Jag vet precis hur du känner dig...Hemska tanke - eländes elände. När ska det ta SLUT! Tänker på dig och skickar lite extra kraft och ork via cyberrymden! Kram/Vera

Lena C sa...

Så himla jobbigt, det verkar vara meningen att du ska vara fullt sysselsatt! Trist att vara utan badkaret.
Du får glädja dig åt att det blir fint när det är klart. Tur att Frankrike resan finns en bit fram... Då är det dags att vila och njuta med dina fina tjejkompisar. Hoppas vi ses snart det var så längesen.
Massa styrkekramar från Lena

Anneli sa...

Det finns ingen som kan veta att man ska insjukna igen, eller vem vet att de kommer få cancer. Då skulle ju det vara säkrast att ingen skaffade barn, för tänk om... Istället får man hoppas på att det sker ett litet mirakel och att du får bli frisk igen. Jag hoppas och ber för det sista, attDU blir frisk.
Inget kul med fuktskada. En fredagmorgon i feb 2008 väckte min sambo mig kl 05.30, han hade trampat i vatten inne i tvättstugan. Det inkommande röret till varmvattenberedaren läckte en liten stråle vatten. När besiktingsmannen mätte fukten visade det sig att det stått så ett tag och trängt igenom plastmattan. För vi fick riva ut allt i hela nedervåningen på 80 kvm, när vi började riva upp allt fanns där mögel och yngsta sonen blev jättedålig i astma, så pojkarna fick akut flytta hem till sin farmor och farfar. Några dagar senare fick vi tag på en husvagn och bodde på svärföräldrarnas garageuppfart i tre månader. Så jag hoppas verkligen att er fuktskada inte är så stor och att det går snabbt att få det torrt så ni kan återställa det på nytt. Det tråkiga är att försäkringsbolagen gör åldersavdrag och att man inte bara behöver betala det mesta av nya materialet, utan även återställandet till en viss del. Jag lider så med er, ni har det mer än tillräckligt jobbigt ändå.

Massor av styrkekramar, du är en hjälte!!