fredag 9 september 2011

En olycka kommer sällan ensam...

Först och främst förlorade Stockholm mot ett jätte taggat Göteborg på morgonen och sedan gick bilen sönder. Att det blev förlust i hockeymatchen gjorde inget då Stockholm vann gruppen i alla fall men bilen däremot är tvärdöd trots batteribyte.

Jörgen och Isac var kvar i Kristinehamn efter matchen och badade på äventyrsbadet medan alla vi andra åkte till Bergvik i Karlstad. När vi åt lunch ringde Jörgen och sa att bilen inte startade efter badet…. SUCK, JAG ORKAR INTE!!! Han fick hjälp av en snäll farbror att försöka starta bilen med kablar, utan lycka, sedan hade han batteriladdare och försökte ladda upp batteriet, utan lycka. Till sist åkte de och köpte ett nytt batteri och satte in, utan lycka. Bilen tvärdöd!!!

Jag tappade direkt matlusten och blev sittande i telefon ett bra tag i stället. Jag ringde 118118 och samlade på mig de nummer jag kunde tänka behövas. Sedan ringde jag försäkringsbolaget… igen… i tisdags var det om fuktskadan och nu bilen….
Efter försäkringsbolaget och en hel del samtal fram och tillbaka mellan mig i Karlstad och Jörgen i Kristinehamn så blev det slutligen Assistanskåren. Assistanskåren fraktade bilen till en verkstad i Karlstad som ska titta på bilen på måndag, efter det får vi se hur stor förmögenhet det kommer att kosta. Jörgen fick gå till närmsta ställe i Kristinehamn och hyra en bil. Nu har vi hyrbil över helgen i alla fall och jag och barnen åker med föräldrarna hem till Stockholm på söndag medan Jörgen är kvar och väntar tills bilen är klar.

På eftermiddagen var det dags för kvartsfinal mot Norrbotten. Jörgen och Isac hann precis i tid med hyrbilen och vi allihopa fick försöka tänka bort eländet ett tag och koncentrera oss på matchen.
Matchen slutade 1-0 till Stockholms fördel mot Norrbotten. (någon kanske såg matchen som visades i SVT idag klockan 15?)

Bilder från uppvärmningen, Adam närmast i rött. En närbild på Adam. Jag och Joel på läktaren.Efter matchen åkte vi in till stan och åt på restaurang för att senare på kvällen åka tillbaka och hejja på det andra Stockholmslaget. Tyvärr förlorade även de mot Göteborg och är därmed borta från semifinalen.

Här är en härlig bild över Klarälven. Jag var så trött att jag innan sista Stockholmsmatchen tog en promenad längs strandpromenaden och sedan la jag mig på en bänk och vilade i 20 minuter. (varje gång någon gick förbi vickade jag lite på fötterna som om jag stampade takten, annars kanske de skulle tro att det var en uteliggare….)

I morgon lördag sänds semifinalerna klockan 13 på SVT igen. Håll utkik efter mig och familjen på läktaren och Adam nummer 7 på isen. (förhoppningsvis inte i utvisningsbåset där han hamnade idag.)

Lördagen den 10 september 2011
Semifinaler
Klockan 13.00-16.00 i SVT1
Sändningar även i SVT Play på www.svt.se
Söndagen den 11 september 2011
Bronsmatch
Klockan 12.00 i SVT Play på www.svt.se
Final
Klockan 15.00-16.30 i SVT2
I pausen sammandrag av bronsmatchen
Sändningar även i SVT Play på www.svt.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va sjutton! Bilen nu oxå!!! Jisses, som om du inte satt i tel dagarna i ända. Skönt att Jörgen hann tillbaka i tid.

Smart drag att vicka på fötterna :) sen vet jag inte om du ser ut som en uteliggare direkt. Livsnjutare skulle jag kalla det, vilken fantastisk bild!

Önskar så att det blir vinst i dagens match, jag är "instängd" i gymmet hela dagen (utbildning lö-sö) så skicka gärna ett sms eller be Jörgen uppdatera.... Så himla spännande!!!!

Världens Största Varmaste KRAM till hela familjen.
/Maria

Anonym sa...

Vilken jäkla otur! Vill minnas att ni haft bilkrångel förut också. Jag bryter ihop när sånt där händer. blä!

Men vad kul att det har gått så bra i hockeyn. Och att ni alla kunde vara där och titta.

Kramar från Maria E

Eva sa...

Bilkrångel, fyfasiken va kul. Ni börjar väl få rutin på bilkrångel. Snart har ni prickat in alla bilmeckar i Sverige. Jag har följt Adam i hockeyn, så kul, självklart roligare att vinna tv pucken, men vinna gruppen är inte fyskam heller. Du ska se att du en dag sitter och hejjar på Adam när han spelar i NHL, envisa och starka som ni är. Ser fram emot det.
Kramar till er