söndag 17 juli 2011

Mulen lördag och solig söndag

Detta kom med posten här om dagen;

Det är min äldsta syster Annie från Usa som skickat mig massor med böcker om cancer. Jättesnällt och omtänksamt på alla de sätt och jag önskar att jag hade ork och tid att lusläsa dem alla men faktum är att det är SÅ mycket olika fakta, ideer, behandlingar, rekommendationer om kost och dylikt att det blir FÖR mycket att ta in. Jag tänkte att jag ska försöka plocka ”russinen ur kakan” genom att ögna igenom dem och kanske kunna ta åt mig några få tankar och tips men som sagt inte allt.

Angående bostadsanpassningen;
Vet inte om bilderna från vårt bygge misstolkats och man tror att vi fått ALLT från kommunen. Så är inte fallet. Vi har fått bidrag till HWC, större hall, ramp och ett förråd sedan har vi gjort mycket själva för att få det att gå ihop samt att min pappa står för ALLT som har med elen och installation att göra vilket är en stor kostnad. Exempelvis har vi fått beviljat ett el element till badrummet men vi har valt golvvärme vilket vi då får stå för mellanskillnaden själva. Ville bara klargöra det för läsare som är oroliga för kommunens ekonomi. Och som tur är så bodde vi redan i ett enplanshus när vi fick Joel annars hade det blivit betydligt dyrare kostnader om vi behövt hiss exempelvis.

Vidare;
Lördag har vi umgåtts med Åsa och JP hela dagen. Jörgen och JP spelade golf på morgonen, sedan blev det lunch här. Då kom även Tomas (min barndomsvän) och barnen förbi. Tomas bor och arbetar numera i Qatar så det var så himla kul att han kunde klämma in oss i sitt Sverige besök.

På eftermiddagen var vi ute på Djurö marknad och fikade efter på Pernillas landställe. Tyvärr ville solen aldrig titta fram men vi kunde i alla fall sitta på hennes altan och fika med nyskördade jordgubbar.
Här sitter vi inne i hennes stuga och väntar ut lite regn som passerade. Härlig utsikt genom fönstret och Jörgen som är lite uttråkad!?;


Midddagen serverades hemma hos Åsa och JP på kvällen och vi avnjöt årets första kräftor till förrätt, en perfekt grillad oxfile som riktigt smälte i munnen och på toppen av allt detta så avslutade vi med jordgubbar, bråbär, glass, grädde och maränger. (Just nu kan man inte skylla på att man är kortisonsvullen utan nu är det nog på grund av för mycket mat!


Just nu, SÖNDAG, sitter vi i Maria och Robins båt och guppar omkring. Emil och Mattias är också med. Vi har lagt ankar och alla softar. Vi solar, badar, läser, fiskar, äter, fikar... Jörgen är ute på fjärden och kör vattenskoter och är lycklig som ett barn.
Emil på vattenskotern;Två långhåriga killar, Jörgen och Robin. Robin har varit och hämtat Jörgen på fastlandet då han anslöt lite senare. Han var tvungen att måla lite innan på förmiddagen.

Jörgen nybadad och Maria håller sig PÅ båten;


Hmm, klockan är 17 och vi njuter av svenska sommaren och LIVET! Vi funderar på om vi ska ta en middag på Strömma kanske. Ingen har någon tid att passa eller barn att hämta, så varför inte?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att ni har goda vänner som kan ta med er ut på sjön. Det är ju så härligt! Vi är nu hemma från Vietnam och hoppas vi kan ses snart. Kram till er alla. Tina Lundgren

Anonym sa...

Vad bra att ni fått en vettig handläggare som hjälper er med den hjälp som ni har lagstadgad rätt till! Blir tyvärr inte förvånad att det har tagit tid när det gäller Värmdö kommun (bor också i den kommunen).

/Malena

Anonym sa...

Jag förstår inte hur folk ens orkar lägga ner sig och missunna andra som har det svårt!!??
Härligt att ni fått en del hjälp ni har lagstadgad rätt till!
Ha en mysig kväll:-)

Angela Marie sa...

NJUT av livet!
Du förtjänar verkligen bara det bästa!

Tänker ofta på dig och din fina familj......
Kram

Anonym sa...

Jag är så glad för Din skull, att Du får njuta av sommaren tillsammans med familjen och goda vänner, fortsätt så...Ulla (U:s mamma som tyvärrblivit ensam denna sommar)

Kathleen sa...

Känner ige det där, har en väninna som bor i Saltjö-Bo med gravt handikappad dotter, där det fälls en del fantastiska kommentarer. "det är ju inte så svårt att ha barn, när man har personliga assistenter hela tiden" OCh hur kul är det att alltid ha främmande människor hemma mitt i ditt privatliv?! Och hiss fick de också..................

Anonym sa...

Kommunens ekonomi, vem oroar sig för den? Bättre att oroa sig över vad kommunens chefer gör med pengarna, festar, renoverar, reser?
Du tycks ha en fin sommar med många aktiviteter, det är roligt att läsa om,önskar dig fortsatt trevligt och hoppas du får känna dig bra nu. Önskar en i Hägersten

Berit sa...

Underbart att se att ni har det bra! Gör riktigt gott i själen. :)
Själv drar jag nu till "dator- och radioskuggan" i djupaste Hälsingeskogarna. Inte dumt det heller.
Kram!

Lina sa...

Förstår mig inte alls på folk. Hur kan man skriva så korkat som vissa gör? Som att en modul i carporten skulle lösa alla era problem. Hoppas ni får en fortsatt trevlig sommar iaf. Och att du får må så bra du bara kan.