måndag 25 juli 2011

Kortisonsvullen


Närå, så här hemskt är det inte. Det är bara Adam som haft lite kul med telefonen… men jag känner mig så här med jämna mellanrum. Från och med idag äter jag endast 3 tabletter dagligen men kortisonet sitter kvar i kroppen länge så trots låg dos nu så kommer svullnaden sitta i ett bra tag till.

Mina svettningar håller också i sig. Vallningarna kommer minst en gång per timme och det riktigt dryper om mig. Det känns som det blivit värre efter sista behandlingen förra tisdagen.

Värre än svettningar är att jag haft ont i huvudet mer än vanligt. Det har kommit till och från sista veckan. Mer efter cellgifterna? Eller började det innan? Kommer inte ihåg. Är det på grund av vädret som är föränderligt? Finns det någon annan orsak?

Nog om krämpor. Nu till vardagen och livet;
Igår söndag hade jag och Isac en heldag. Vi gjorde lite ärenden som att hämta tapeter vi beställt, apoteket samt storhandlade. Vi var också på bio och såg Poppers Pingviner vilket var en riktigt bra och kul barnfilm och helt ok för en vuxen att också titta på.
Efter filmen åt vi lite sen lunch på Thairestaurangen Korat i Sickla som är mina barns favorit. (även min)

Henrik arbetar av den kommande söndagsmiddagen och satt upp våra två fondtapeter i barnens TV rum. På mindre än en timme fixade han till det. Helt imponerande;


Hela familjen samt Jennys mamma Ann-Margret var här på middag. Alltid som när man har en mamma här så diskade Jenny och Ann-Margret undan allt efter middagen. Ship Shop så var det klart! (hur enkelt som helst att bjuda på middag men sån här kökspersonal) Ann-Margret hade också med sig en blåbärspaj med egenplockade blåbär som var MUMS!!!

Idag måndag har jag, Adam, Isac och Adams kompis Hampus åkt tåg upp till Dalarna igen. Klockan 12 stannade tåget och vi hade en tyst minut för offren i Norge. Suck, har så svårt fortfarande att ta in det. Har det verkligen hänt på riktigt? Finns det något tillräckligt straff till denna galna människa? Jag bara undrar…

Vi fick ett varmt mottagande i Dalarna av Joel som riktigt längtat efter oss tills han fick syn på Hampus (Joels idol). Man fick en snabb puss och sedan skulle han till Hampus.


I fyra år har Isac önskat sig en fyrhjuling av morfar….. I år har önskningen slagit in;

Dessa ord fick jag vidarebefordrat till mig från en kompis som också är drabbad av bröstcancer;
Religiös eller ej så är de fina att läsa.

"En natt hade en man en dröm,
han drömde att han gick längst en
strand tillsamman med Gud.
På himlen trädde bilder av hans liv fram.

Han såg på varje bild två par fotspår i sanden,
ett par var hans och det andra paret var Gud.
När den sista bilden syntes såg han tillbaka på spåren.
Han upptäckte då att många gånger under hans liv fanns endast ett par fotspår. Han såg också att detta var under de mest ensamma och svåra stunderna i hans liv.
Detta bekymrade honom mycket och han frågade Gud om detta;
'Gud, du sa när jag en gång bestämde mig för att följa Dig,
att du skulle gå med mig hela vägen.
Men jag ser att under de svåraste tiderna i mitt liv
finns det bara ett fotspår.
Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest.
Gud sade; Mitt barn, Jag älskar Dig och skulle aldrig lämna dig.
Under tider av svårigheter och prövningar när du bara kan se
ett par fotspår, då bar jag dig'. "

Av Mary Stevenson 1936

10 kommentarer:

Stevens mamma sa...

Hej söta du! Jag tycker att kortet va supersnyggt, för allt klär ju en skönhet:)! Pratat med Camilla idag och det ska bli så himlans kul att ses snart för att spaá lite grann!! Stor kram från oss

Anonym sa...

Den dikten har jag sett tidigare och fastnat för. Den är underbar och säjer så mycket.
"Kinna!

Anonym sa...

Gu, vad fondtapeterna blev bra. Heja Henrik! Skönt att dessutom få tillfällig kökspersonal från semesterfirarna från Djurö ;)

Idag rös jag i hela kroppen och tårarna rann ner för kinden när den tysta närvarande minuten tillägnades de drabbade i Norge. Fortfarande svårt ofattbart att det har hänt.

Jag rös åter igen över den fina berättelsen om Gud som bar honom när det var som svårast. Jag hoppas att du känner att vi ALLA vill bära dig de riktigt tuffa dagarna och sedan gå hand i hand de andra ljusare dagarna. Vi finns här för dig hela tiden.

Vad du är för Joel vet han redan. Världens bästa mamma. Men vad Hampus är för Joel måste han forska vidare på, därför kommer alla i andra hand när han kommer. Fascinerande.

Njut dagarna i Dalarna igen så hörs vi.
Kramar om! /Gitt

Anonym sa...

Åååå Elisabeth, underbar läsning o underbara bilder ( som vanligt ) i ditt inlägg !! Du är fin !!

Fondväggarna blev ju toppen, vilken klippa Henrik är !! Och den lilla berättelsen, tårar trillar ner på min kind, har aldrig sett/läst den förut, underbar !!
Den kommer jag att alltid bära med mig.

Många hjärtekramar, och vila dig nu i Dalarna, Åsa L

Anonym sa...

Hem och iväg igen... Ta nu tilfället i akt och låt kroppen vila en smula, den behöver sin återhämtning.

Å va bra det blev med fondtapeterna, tänkt vad lätt när ett proffs dyker in, det roligaste med tapeter är att skillnaden blir så stor så snabbt!

Så vacker dikt, tänker att Gud kan vara vad som helst för vem som helst och vi är alla både i behov av att bära och bli burna - Kärlek!

Ta hand om dig, vi hörs och jag längtar oxå efter spaweekend, det ska bli härligt :)

MegaKRAM
Maria

Berit sa...

Som sagt. Allt klär en skönhet! :) Fondtapeterna är jättefina! Tänk vad lätt det är att piffa till ett rum (vet iofs. inte hur svårt/lätt det är att sätta upp en fondtapet). Blir inspirerad.
Minns när jag hörde dendär dikten för första gången. Blev rörd till tårar. Den är så fin!
Tänker på din huvudvärk. Som alla andra har ju vi cancersjuka också krämpor som inte har med sjukdomen att göra. När jag får krämpor misstänker jag dock det värsta...
Min huvudvärk häromdagen berodde dock på åskan tror jag.
Hoppas att ni får det fint i Dalarna. Själv drar jag till Karlskrona några dagar.
Kram!

Anonym sa...

Jag har läst din blogg sen april i år och jag är väldigt berörd och glad att jag hittade den i cyberrymden . Arbetar själv med barn som din underbara lilkille Joel och stormtrivs .Tack för att du delar med dig åt oss läsare .
Önskar dig en underbar resa och allt annat spännande som du har framför dig . Kram från sussi i Luleå

Anonym sa...

Härliga, fina Elisabeth!
kram
Monika

Anonym sa...

Hallå Elisabeth,
En massa härlig läsning, blir så glad av att du verkar vara inne i en förhållandevis bra period. Hoppas den håller i sig länge länge så du kan fortsätta njuta av vardagen och livet tillsammans med din familj och vänner.
Och fondtapeten var verkligen wow!
Kram Hanna, G-berg som inte skrivit på ett tag:/

Anonym sa...

Hej vännen, tusen tack för en mysig grillkväll tillsammans med er. Jag blir så glad av att se att du njuter och LEVER...varje minut ! Hoppas att du/ni får några riktigt soliga och härliga dagar i Dalarna. Hejja på Jörgen som är hamma och målar och färdigställer nya utbyggnaden!
Kramiz Jenny