fredag 8 juli 2011

Dionne Warwick

Igår var mamma och jag på Dionne Warwick på Dalhalla. Det var en mysig, ljummen och härlig sommarkväll. Det märktes att Dionne var äldre och hade en djupare röst än tidigare och låtarna gjorde hon lite jazzigare än tidigare. SJÄLVKLART spelade hon MIN favoritlåt genom alla tider som sista låt och tårarna trängde igenom.
Det är en låt som jag vill spelas på min begravning.
Nu undrar ni vilken låt jag menar och det är THAT’S WHAT FRIENDS ARE FOR från 1985. Då gjorde hon den tillsammans med Elton John, Gladys Knight och Stevie Wonder. Helt underbar och så fint budskap i texten.
Lyssna ordentligt nästa gång ni hör den.

Hon spelade även en ny låt som hon tillägnade sina barnbarn som hette ”A pocket full of miracles”. Den fickan skulle jag vilja ha!

När vi kom hem i natt fick jag veta att en av mina närmsta släktingar fått Leukemi, inte ens fyllda 18 år. Det är med tungt hjärta jag klev upp i morse och alla tankar går nu till denna fighter. Det är en tuff framtid som väntar och inte bara för den som är drabbad utan alla anhöriga som står bredvid. LIVET ÄR SÅ ORÄTTVIST!

Cancer är något som jag tycker drabbar fler och fler. När jag var liten var cancer något som man fick när man var gammal. En läskig och otäck sjukdom som betydde döden. Idag finns det många canceröverlevare och leukemi går att bota till 90%.
Forskningen går framåt som tur är och det är vid sådana här situationer som det känns extra bra att sätta in några kronor till cancerforskningen eller lägga växelpengarna i sparbössorna som står vid kassorna i affärerna.
Alla bidrag välkomnas, små som stora, tänk på det.

ALL KÄRLEK och en ficka full av mirakel!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har du läst CP- skadade JONAS HELGESSONS böcker? Om inte så gör det de är underbara - eller lyssna ännu hellre på ett av hans föredrag eller kolla in hans hemsida där finns klipp om honom. Han måste inge MASSA frsmtidstro till föräldrar med Cp skadade barn!
/Carro

Jag är Elisabeth sa...

Visst har jag läst Jonas Helgesson och även varit på hans föreläsning. I sommarpresent till Isacs fröknar köpte jag "grabben i kuvösen bredvid". SÅ himla bra! Håller med dig Carro på alla plan.
mvh,
Elisabeth

Anonym sa...

Åh, vad jag rös till ordentligt när du skriver vilken låt du vill ha på din begravning. Den är svårt vacker och fantastisk fin.

Är det inte så, Elisabeth, att vi alla borde "planera" vårt slut i livet? Förr (och det är för djävligt) eller senare ska vi alla dit vandra...

Dalhalla är själens näste. Vilken akustik. Otroligt vackert ställe. Skönt få gå dit med mamma. Säg till Anita att hon har världens finaste dotter.

Ger dig mirakulösa stora kramar från min ficka ;)
/Gitt

Lena C sa...

Vill bara önska dig fortsatt bra semester! Lite si och så med mottagning på mobilen i skärgården!
Hoppas ni har det jättebra!
massa solsken till er alla!
Kram Lena