måndag 15 augusti 2011

BERÖR MIG

Beröring och kommunikation är bland det viktigaste i livet och det känner jag att jag har fått fylla på i helgen. Massor av kramar har jag delat ut och massor av kramar har jag fått. Och kommunikationen har varit enkel då vi enbart varit kvinnor.
Här hemma är jag ensam tjej och grabbarna är ju inte direkt bra på att kommunicera. De är inte direkt bra på beröring heller…. Hmmm. TUR att jag har Joel som man kan pussa på hur mycket om helst utan att han ryggar undan.
Tack tjejer för att jag har fått ”måbra-boostat” i helgen. Här kommer några fler bilder som Åsa har tagit och efter det en fin text som Maria har delat med sig av;

Om jag är din bebis - berör mig! jag behöver din beröring på sätt du kanske aldrig förstår. Inte bara tvätta mig, byt mina blöjor och mata mig utan vagga mig, pussa mitt ansikte och stryk min kropp. Din lugna, ömma beröring ger mig trygghet och kärlek.

Om jag är ditt barn - berör mig! Även när jag är vrång och till och med tar avstånd ifrån dig. Ge inte upp, hitta ett sätt att fylla mina behov. Din godnattkram hjälper mig att sova gott. Din dagliga beröring säger mig hur du verkligen känner.

Om jag är din tonåring - berör mig! Tro inte att bara för att jag nästan är vuxen behöver jag inte känna att du bryr dig om mig. Jag behöver dina kärleksfulla armar, jag behöver en öm röst. När det stormar i livet har barnet i mig fortfarande behov.

Om jag är din vän - berör mig! Inget visar att du tycker om mig som en varm kram. En helande beröring när jag är nere betygar att jag är älskad. Det försäkrar mig om att jag inte är ensam. Din beröring kan vara den enda jag får.

Om jag är din livspartner - berör mig! Du kanske tror att din passion är tillräcklig, men endast dina armar håller rädslan borta. Jag behöver din mjuka, tröstande beröring för att komma ihåg att jag är älskad som jag är.

Om jag är ditt vuxna barn - berör mig! Även om jag har en egen familj att hålla om, behöver jag fortfarande mammas eller pappas armar när jag är svag. Som förälder själv ser jag saker på ett annat sätt, jag förstår att uppskatta dig mer.

Om jag är din åldrande förälder - berör mig! Så som jag berörde dig när du var mycket liten. Håll min hand, sitt tätt intill mig, ge mig styrka och värm min trötta kropp med din närhet. Fast min hud är skrynlig vill den gärna bli smekt, var inte rädd! Berör mig!

I morgon är det mycket som står på spel. Jag ska få svar på min hjärnröntgen, jag ska få cellgifter, det ska bestämmas när och var jag ska få min port a cart, läkaren ska känna igenom mina knölar som jag har i vänster armhåla samt en på halsen.
Tur att jag "boostat" lite i helgen så att jag orkar med detta psykiskt. Idag har det varit många tårar då jag både är ledsen och arg.

BERÖR MIG!

28 kommentarer:

Anonym sa...

Styrkekramar skickas till dig Elisabeth! Hoppas de berör dig....du berör mig! Kram//Vera

Anonym sa...

Så sant som det är skrivet....Beröring är VIKTIGT !!

Underbara bilder från ert spadygn, bildet som även dom berör och verkligen förmedlar hur mysigt ni haft och tjej boostat tillsammans.

Massor av styrkekramar !!
Jenny

Anonym sa...

Varm. Alldeles varm blir jag av ditt inlägg.
Är så glad över en lyckad helg med finaste vännerna.

Vet du, Elisabeth.
Livet består av en upplaga.
Och det gör du oxå.
Du är bäst.

All styrka till dig gällande morgondagens besked.

Kramar om.../Gitt

Anonym sa...

Önskar Dig Lycka Till imorgon, mina tankar är ofta hos Dig, Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Kram! Tänker på dig och hoppas att allt går bra imorgon. Hoppas vi ses på torsdag så du kan få en riktigt stor kram! Anna

Anonym sa...

Läser och tårarna trillar...håret på armarna reser sig och det går en kall kår genom ryggraden! Din text berör mig så starkt och jag skulle om jag var där krama och krama dig!
Får skicka massor av kramar till dig såhär istället!!!
Håller tummarna för dig imorgon!/Anne A

Jenny sa...

Jag ska tänka på dig imorgon (fast du finns ju i mina tankar varje dag) och hoppas på bra besked. Hoppas du inte behöver må allt för dåligt av cellgifterna! Jag ska också få cellgifter i morgon. Tumhåll från mig!!!

vonnaponna sa...

Jag ska hålla alltummar jag har och tänka på dig i morgon. Jag hoppas verkligen att du får ett bra svar.
Tycker att du är enastående!
Stor kram - vonna i Småland.

Anonym sa...

Lycka till imorgon och en stor kram till dig! Tänker mycket på dig!

Linda P.

Elisabeth sa...

Jag blir berörd av dina ord. Du berör mig hela tiden. Jag kan bara beröra dig med min medkänsla, med mitt hopp och med mina tankar som är hos dig ofta, och speciellt i morgon när du möter doktorn. Styrkekramar till dig från en annan Elisabeth

Berit sa...

Jag, en för dej nästan helt främmande människa, vill beröra dej med all lindrande, styrkande och skyddande kärlek jag kan. Jag identifierar mig med dej bl.a. därför att jag också är sjuk och för att min sjukdom började när barnen var små. Jag känner så väl igen din kamp och dina tankar Elisabeth. Följer några få bloggar varav en är din och du ger och har gett mig MASSOR av styrka! Tack! Här komnmer varm och kärleksfull beröring till dej genom cyberrymden från hela min familj! I morgon tänker vi på dej! KRAM!!

Anonym sa...

Åh vad jag önskar jag kunde hjälpa dig!! Jag är också en pojkmamma med livet fullt av aktiviteter och vet hur mycket man behövs. Skickar dig all värme och önskar jag fick vara en i ditt fina tjejgäng :-)

Lena C sa...

Många många kramar! Jag tänker sååå mycket på dig!
Håller tummarna för bra besked.
Kram Lena

Lejonkvinnan sa...

Brukar tassa in här och läsa och lämnar sällan några spår. Men texten fick mig verkligen att vilja lämna ett spår, för du ska få veta att din blogg verkligen berör mig.

Massor med styrkekramar!

Ossie sa...

Kramar och omtanke i massor!
Du har så rätt, man vet men glömmer ändå!
Kram kram kram kram kram och stort lycka till imorrn!
Åsa ;-)

Mamma 40+ sa...

Massor med kramar till dig, Elisabeth från en annan mamma med flera grabbar. Du är underbar och såå duktig och omgiven av många fina vänner. JAG SÄNDER NU MÅNGA, MÅNGA KRAMAR TILL JUST DIG, ELISABETH!!!!

Katrin sa...

Tänker på Dig imorgon tjejen, håller alla tummar och allt annat också från hårrötter ner till tårna!! Många kramar från katrin

Lisbeth sa...

All styrka och många kramar skickar jag till dig idag! Kram, Lisbeth

Anonym sa...

Tack för din text den berör mig. Jag tänker på dig och håller om dig i mina tankar idag. Varma styrkekramar fr Solveig i Sundsvall

Anonym sa...

Jag sänder en tanke till dig just nu, och hoppas att du får så bra besked som möjligt.

/Anna

Ingegerd sa...

Kramar från Ingegerd Möller

Anonym sa...

Många styrke kramar till dig och hela familjen!

Jag önskar dig lycka till imorgon och vi hoppas på det bästa <3

Kram Nina

Anonym sa...

Elisabeth, vilka fina, underbara och tankeväckande ord du förmedlar.

Jag tänker på dig idag och önskar dig det allra bästa beskedet och att du inte behöver må så dåligt av cellgifterna.


Bamsekramar från Ann-Margreth

Anonym sa...

nu är det tisdag..... mina tankar "flyger" över till dig hela tiden..... hoppas hoppas så innerligt att du får ett "bra" besked idag.
Massor kramar från okänd läsare

(som dessutom är hockeymamma precis som du, jag FÖRSTÅR verkligen att du inte vill missa tv-pucken, det är EN gång det sker och det är STORT!)

Mrs Finland sa...

Vad mysigt vi hade det i helgen och tur med vädret också. Du finns i mitt hjärta och mina tankar 247. Jag ger dig SISU.NU & FANANAMMA.NU ... Tveka inte att ringa mig om du vill prata, träffas eller vad som helst. Jag har tid.
Puss och kramar från mig till dig

Anonym sa...

Kraaaam!
Hoppas allt går bra idag, så bra det bara kan gå vill säga.
Fantastiskt vacker text "Berör mig"
Du är otrolig!
Myran

Anonym sa...

Elisabeth...

Du finns alltid alltid alltid i mina tankar.
Du finns alltid alltid i våra tankar.
Du finns alltid alltid i dina pojkar.
Du finns alltid alltid i Jörgens hjärta.
Du finns alltid alltid hela tiden hos oss, din fam, dina vänner.
Du är vår styrka och vi finns alltid alltid för dig. Vi omsluter dig med all vår kärlek, med all vår kraft skall vi bära och stödja dig så du inte faller.
Vi finns här just för DIG.

Camilla

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Styrke kramar <3