måndag 7 februari 2011

Körtelfeber!?

Här är det full fart som vanligt.
Jag lämnade hemmet 06.50 i morse för att köra Adam och några klasskamrater till Sollentunavallen där det spelades Skol DM final idag. Kvarnbergsskolan i Gustavsberg ställde upp ett starkt lag mot Sollentunas hockeykillar. Kvarnbergsskolan vann med 10mål mot 2. Adam var lagkapten men vill absolut inte vara med på bild, precis som vanligt…. (Jag får väl klippa ut ett foto ur Nacka Värmdö Posten om det publiceras någon notering där.)
Här är de 2 bilder jag lyckades fånga honom på. Ett när han sitter i båset och tar på skydden och ett när han tränger sig igenom motståndarna i korridoren efter matchen. Notera hur STOR Adam är!!!


På väg tillbaka till skolan stannade vi på ”Donken” för lunch. Droppade killarna vid sporthallen då de hade två timmar gympa som sista lektion.
Jag stannade till och köpte skruvar innan jag åkte hem till hyllorna jag håller på att sätta upp till Joel. En bra kvinna reder sig själv! Det är inte alltid man lyckas få hjälp med allt man vill göra…hmmm.

13.30 var det utvecklingssamtal på förskolan och jag var inte hemma förens till 15.30. Hann precis in genom dörren innan min kontaktsjuksköterska ringde och vi talade ett långt tag om biverkningar, onda knölar jag tycker dykt upp och medicinering etc. Det blev så mycket så hon tyckte att jag borde komma in i morgon klockan 11 och träffa läkaren. (hade egentligen ingen tid förens den 7 mars)
Jag har en underbar kontaktsjuksköterska.

I och med läkartiden var jag tvungen att boka om min klipptid lite i morgon bitti, ytterligare ett samtal.
Samtidigt som jag pratar med henne ringer Joels sjukgymnast från Astrid Lindgrens sjukhus på andra luren och vill boka in en tid snarast för att träffa Joel och följa upp operationen. Tiden är bokad till på måndag den 14e.

Klockan tickade på och en snäll förälder ställde upp på att köra Isac till träningen klockan 17 då Jörgen jobbar kväll. Adam har också hockeyträning men tar sig dit själv och morfar får köra hem ikväll vid 22 när träningen är slut……..
Nu andas vi lite… känns som jag blir andfådd bara av att skriva….OK… vi fortsätter… Är ni med???

Mamma har haft Joel idag då han varit lite snorig i helgen. Ingen feber och inget ont i halsen men han har haft knölar på halsen sedan en vecka tillbaka så jag bad mamma gå ner på vårdcentralen med honom. De hittade ingenting till en början och alla streptokocker och halsfluss var negativt. MEN… (som Tony Irwing säger) ett blodprov visade på Körtelfeber!
Då han redan har haft det en vecka så är det antagligen på väg bort men det är bra om han håller sig lugn några dagar. (Ja, det är ju inte direkt någon risk att han springer och hoppar i soffan…)

Jahapp, då var det till att stämma av lite med nära och kära hur vi löser närmaste dagarna. Dvs, ytterligare några telefonsamtal.
Klockan 18 satt jag mig ner för första gången idag och åt middag framför TVn själv. Pust.
Klockan 18.30 hoppade jag in i bilen igen för att åka och titta lite på Isacs bandyträning och sedan köra hem honom.
Nu har han också fått middag och allt är frid och fröjd.
Jag ska skruva upp de sista hyllorna innan han går och lägger sig.

Här sliter jag med hyllorna;


Resultatet;


Tror ni Joel blir glad? Bordsdelen är höj och sänkbar och är så att han ska kunna komma frm med sin rullator eller sitta i rullstolen. Sedan har han lite bamsebilder som han gillar, mina gamla smurfar, hans ”dator” som han jobbar med, kritor, pennor och pussel. Domarpipan, mjuka puckar och sitt röda kort ligger lite högre upp samt hans egna hockeyspel… Nintendo DS som han spelar MarioKart på finns självklart med. (han kan gasa men inte styra.)
Jag känner mig nöjd så jag hoppas verkligen Joel kommer bli glad i morgon när han kommer hem från mormor.

NU är det nog natti för mig också.
Klippning och sjukhuset på programmet i morgon.

12 kommentarer:

Anna L sa...

Vad fint det blev!
Himla smart det där med höj- och sänkbart!

Anonym sa...

Verkligen superfint med hyllan. Joel kommer att bli jätteglad. Jag brukar också tänka en kvinna reder sig bäst själv när jag tar fram skruvdragaren, ha ha :-).
Kram
Claudia J

Anonym sa...

Jätte fint ;O)

men jag måste säga att jag blev trött bara jag läste ditt program!! Kan tycka att vi har mycket men jösses....

Du är verkligen en Stålkvinna ;O)

kramar Tiina

Berit sa...

Det var händigt! Det blev en jättefin hylla till en jättefin liten kille. :)

Anonym sa...

Elisabeth, du är FANTASTISK !!!!!!!!!!!

Va, fint det blev, Joel kommer att bli super glad, tro mig !!
Så fort han är piggare kommer jag o Bamse gympar med honom !

Vi ses i morgon,
MÅNGA KRAMAR ÅSA

Anonym sa...

Åh vad fint du gör! Och viket jä...a schema. Jag blir också andfådd bara jagläser detta...Mindfulness - kan det vara ngt?

Joel kommer bli superglad. Visst är det roligt att överraska med små saker som förgyller barnens tillvaro. Brukar också passa på när de är borta.

Ha en "skön" vecka
kram//vera

Anonym sa...

Åh vad fint du gör! Och viket jä...a schema. Jag blir också andfådd bara jagläser detta...Mindfulness - kan det vara ngt?

Joel kommer bli superglad. Visst är det roligt att överraska med små saker som förgyller barnens tillvaro. Brukar också passa på när de är borta.

Ha en "skön" vecka
kram//vera

Anonym sa...

Du är en fantastisk kvinna, har inte ord så det räcker...Lycka till med livet . Kram

Joanna sa...

Vill du bli dagens blogg?
Passa på att gå in och anmäl dig!

De pågår även andra tävlingar så anmäl dig och ha chansen att vinna fina priser:)

eller kanske Följa varann på bloglovin?
Eller ställ en fråga i min "bloggsvarsruta" och bli länkad!
(obs ställer ni en fråga som redan är ställd raderar jag dem och ni blir då inte länkade)

Anonym sa...

Vad fint det blev! Känner igen det där med att ta tag i saken själv istället för att tjata på mannen, måste vara ett släktdrag...;)Kram Annika

Anonym sa...

Klart han blir glad!! Så fint han får! Ja, du e otrolig!! Jag kan inte säga annat....tänker ofta på er och hoppas på ett mirakel...det e ni värda...kramar från södra Sverige

Anonym sa...

Jag är så full av beundran över allt du orkar fast du är allvarligt sjuk. Bamsekram till dig