onsdag 12 januari 2011

Röntgensvar

Just denna rubrik "Röntgensvar" har förekommit ett antal gånger på min blogg...

Jag har väl aldrig varit så nervös som nu idag när jag skulle få svar på min datortomografi som de gjort på hjärnan. Läkaren var lite sen och hade en patient kvar innan det var min tur, men när hon fick syn på mig i väntrummet så kom hon fram och sa att ”det såg bra ut, det blir snart din tur”.
Så himla gulligt av henne att ge mig ett litet svar innan det var dags. Hon förstod att jag satt på nålar i väntrummet och höll andan.

De såg inget på datortomografin vilket känns som en jättestor lättnad. Dock kan man inte utesluta om det finns något litet i skallbenet men då var de tvungen att göra en MR (magnetröntgen) som jag förstod det. Förhoppningsvis så försvinner det onda i nacken och min huvudvärk i och med att jag ska stråla några av mina tumörer i kotorna i nästa vecka. Jag börjar på tisdag och strålas i 5 dagar. De ska stråla kotorna 1,2 och 3 i bröstryggen. Eventuellt kan det bli någon kota till men det beror på hur röntgenbilderna som jag tog i dag på strålningen ser ut, för efter läkarbesöket hade jag även det förberedande besöket på radioterapin inför strålningsperioden. Och innan varje strålningsperiod så blir man röntgad ytterligare för att se exakt vart strålningsfältet ska ligga.

Från och med i kväll ska jag även ta en Stesolid innan jag går och lägger mig och se om jag kan sova bättre. Stesolid är muskelavslappnande och lugnande. KANSKE att jag kan sova lite bättre. Som det är nu har jag fyra olika kuddar som jag alternerar med under natten, och ibland ligger jag platt på rygg utan någon kudde alls.

TACK alla vänner som smsat mig idag och alla som skrivit några lyckönskningar på bloggen. Jag tror GUD hörde er BÖN. Vad vore livet utan underbara vänner?
Här en bild som Gitt tagit på mig och Jenny precis innan jag blev sjuk;

Jag och Joel har suttit och kollat på massa bilder på datorn idag. Bilder på när han var liten och även när Isac var liten. Åh vilka fina minnen som kommer fram.
Jag sa till Joel att han började bli en stor kille och då sa han att – ”snart blir jag en storebror som Isac….”
Eh, vad svarar man då? (Här blir inga fler bebisar. Ganska kört.)

Förresten, fick även veta att min kusin Annika och barn från Göteborg kommer hit och hälsar på en helg i februari. Jättekul! (Det är oftast vi som åker dit. Det är ganska svårt att få en Göteborgare att komma till Sveriges framsida..:):))

28 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS !!!! Ååååh vad skönt att Du fick ett "bra" svar på Din rtg idag, förstår precis hur Du kände Dig när Du väntade på svaret...Tänker mkt på Dig eftersom Ulrica och Du hann ha lite kontakt...Varma kramar från Ulrica´s mamma Ulla

Kristina sa...

åh vad glad jag blir för din skull fast jag bara läst din blogg idag. Jag har gått in med jämna mellanrum för se om du skulle skrivit ngt hur det gick . Tackar gud för svaret och ber att de inte ska hitta mer.Ber att din behandling oxå ska gå bra. Hoppas du ska få sova bättre. Har du prövat Tryptisol, det har ajg för smärtan och jag sover bättre på den oxå. Använder ofta en tempur kudde för nacksmärtan. Önskar dig allt gott. Kram Kristina I Umeå Vet inte om jag skrev i förra inlägget att jag har ärftlig bröstcancer för andra gången.

Anonym sa...

Åh vad bra!! :)

Anonym sa...

Tack och lov för det beskedet! Det var fler än du som satt på nålar i dag vill jag lova! Kram Annika

Anders K sa...

Vad glad jag blir att röntgen såg bra ut! Grattis!

Lena C sa...

Och här är en till som blev jätteglad nu!! Hoppas på sömn också!
Kram Lena

Anonym sa...

Vad underbart att höra Elisabeth! Jag har tänkt jättemycket på dig och hoppats så intensivt att din hjärna inte var drabbad. Det är ju jobbigt att du har sådan huvudvärk, men förhoppningsvis blir det bättre med strålningen som du skriver.
Stora kramar från Maria E

Anonym sa...

Jag gör som Markolio - dansar loss totalt, rör på höfterna (fast jag är en stel gammal basketspelare) ;o) samtidigt som jag rör om i grytan med båda armarna.
Ja, du förstår säkert hur GLAD jag är för DIN SKULL!!!

PUSS, vännen! Nu kör vi på ett bra TAG TILL!
/Gitt

Anonym sa...

Håller helt med dig att ostkusten är Sveriges framsida! ;-)

Förstår inte vad göteborgarna har fått det ifrån att det skulle vara de som är det???

Grattis också till goda röntgenbesked. Personligen är jag helt övertygad om att Gud hör bön.

Kram Maggie

Anonym sa...

Underbart att höra Elisabeth. Ska genast ringa mamma och meddela den goda nyheten. Vi ses nästa söndag!

Kram från oss i Upplands Väsby

Lisbeth sa...

Åh, vad skönt att höra att du fick positivt svar idag! Tänker så mycket på dig och hållar alla mina tummar så klart. Hoppas att huvudvärken försvinner snart och att strålningen går bra! Stor kram, Lisbeth PS. Kul att se bilden på Joel och Norah - det var ett tag sen de sågs sist - vore superkul om vi kunde få till det nån gång!

Lisbeth sa...

Åh, vad skönt att höra att du fick positivt svar idag! Tänker så mycket på dig och hållar alla mina tummar så klart. Hoppas att huvudvärken försvinner snart och att strålningen går bra! Stor kram, Lisbeth PS. Kul att se bilden på Joel och Norah - det var ett tag sen de sågs sist - vore superkul om vi kunde få till det nån gång!

Anonym sa...

Ååååhh, vilken lättnad Elisabeth!!!

Tänkt på dig hela dagen idag och hoppats att allas tankar, böner och hållda tummar gjort sin verkan, och mycket riktigt :-D
Vad glad jag blev när jag läste dagens rapport! Nu satsar vi allt på att strålningen hjälper mot värken och jag hoppas innerligt att du får sova lite bättre inatt. Håll ut och visa dom små jävlarna att matchen är långt ifrån avgjord! Ta dom bara, du starka fantastiska människa!

Största kramen, Pernilla N

Anonym sa...

Åh vilket bra besked och även hjälp till en bättre sömn, jag blir så lättad och glad.

Världens STÖRSTA energikram :)
/Maria

Anonym sa...

Å vad bra det känns att läsa din blogg nu ikväll, har gått på nålar idag, tänkt på dig hela tiden.

Vi ses imorgon, för en stärkande o skön promenad.

Varma nattikramar, Åsa L

Linda sa...

Härligt att du fick ett bra röntgenbesked!! Själv fick jag också ett bra när jag gjorde ct, men tyvärr inte lika bra efter mr där de hittade en liten förändring (som ska följas upp om ett par veckor).

Visst är det läskigt när det hittas saker uppe i huvudet, men samtidigt har jag hört från flera olika håll nu att det egentligen inte förändrar själva sjukdomen och prognosen särskilt mycket ändå.

Men ändå... ett bra besked är ändå ett bra besked och självklart ska vi glädjas över allt som inte visar några fula cancermonster!! :-)

Kramar i massor från mig!

Anonym sa...

Åh vad skönt att det inte fanns något "synligt". Nu håller vi tummar och ber att strålningen får ett posivit utfall.

Du ser alltid så pigg o glad ut när jag ser dig på Ekvallen.

Ta hand om dig! Åh stort tack för senast... även om det var ett tag sen :-)

Kram Jessica T

Anonym sa...

Åååh vad glad jag blir!!! Ligger i sängen och läser men måste upp och dansa en liten glädjedans!
Massor av kramar från grannen Annika!

Anonym sa...

Åh vad härligt Elisabeth att de inte syntes något på röntgen! Förstår att väntan måste varit fruktansvärd.

Grattis!!!

kram Linda P.

millory17 sa...

KANON GUMMAN!!!!!!!!
Shit va skööönt.

Vi är med dig från Solna
Cam, Jen & PaperJam Guitarr mästaren Elliot Kingsley

Anonym sa...

Åh, vad skönt att allt gick bra! jag tänkte på dig hela dagen igår.
Många kramar
Claudia J

Jenny Colgan sa...

Vilken lattnad Elisabeth. Har tankt sa pa dig de senaste dagarna. Stort grattis och bamsekram! Jenny

Anonym sa...

Still going strong, se till att sova nu. Hoppas steso hjälper ;)
/Katti (Adam & Emelies mamma)

Anonym sa...

Vilken härlig läsning,vad glada vi blir. Kram på dig/er
Martina med familj

Anonym sa...

Vad härligt Bettan att du får positiva nyheter och vilken bra läkare som verkligen har förmåga och sätta sig in i din sits! Skön läsning och lycka till med fortsatta behandlingen. Kram Vera

Ingrid H sa...

Vill gärna säga grattis med dom goda nyheterna !
Klem Ingrid

Anonym sa...

åh va skönt att höra!
kramar ulle, ellions mamma

Britt sa...

Åh vad skönt att du fick ett positivt besked. Njut nu av helgen