onsdag 26 januari 2011

Lite blandat

Blåsorna på fötterna är fortfarande kvar så jag klampar på i Jörgens 43or några dagar till. Så fort det lägger sig lite så ska jag köpa mig ett par egna nya men lite större än vad jag normalt har.
Nacken och ryggen känns så mycket bättre. Nu har jag bara ont, istället för att ha omänskligt ont. Och jag kan lägga ner huvudet på kudden på kvällarna utan att ha ångest för en lång kommande natt. Strålningen har definitivt givit resultat. Klumpen i halsen är också borta. Skönt!

Jag har för första gången verkligen tagit tag i frånvarosystemet som finns på högstadiet. Det heter Skola24 där man kan följa upp sitt barns frånvaro. Vi har väl inte känt att vi har behövt oroa oss men efter att kollat in på skola24 så finns det något frågetecken här och där och då undrar man ju.
Nu har jag fått förklarat för mig att frågetecken står om lärarna inte rapporterat något för lektionen.
Det här fick jag från Adams matematiklärare vilket kändes skönt att höra;
Du behöver inte vara orolig, Adam är nog den sista på skolan som skulle missköta sig :)

I Söndags var vi på släktmiddag i Upplands Väsby.
Här värdinnan Synnöve tillsammans med min mamma.

På slutet tröttnade Joel på allt prat och han fick låna både Kinas telefon och sedan morfars Iphone och spela på.Idag på eftermiddagen har min tidigare kollega Helene från Trio varit här och hälsat på. Nu jobbar hon på Svenska Gymnastikförbundet och de har tagit fram ett kit med Bamsegympa som kommer att finnas på alla Fritidsresors resorter. Joel fick ett kit med musik, bilder, ärtpåsar, pilatesboll för barn samt en tshirt och tidning. Han blev eld och lågor och har försökt göra rörelserna så gott han kan. www.bamsegympa.nu


VILKEN BRA IDE! Det här borde finnas på alla skolor och förskolor och kan definitivt även användas på specialförskolor som Ballongen för barn med funktionshinder. Man gör så gott man kan och musiken är medryckande med ny text till schlagerdängor.
Helene och Joel gympade hela eftermiddagen och innan hon skulle gå blev det självklart en hockeymatch också där Joel var domare…

Senare på kvällen kom Åsa och hade med sig fika. Men INNAN fika ville Joel köra gympapasset med henne också…. Man måste ju förtjäna den där semlan innan förstår du väl Åsa….

Åsa hade också med sig en kassa kläder till grabbarna, och längst ner i påsen låg ett par nya gympaskor.... och de passar perfekt just nu till mig. Lite stora men inte lika stora som Jörgens. Kanonas makaronas. Tack Åsa!

4 kommentarer:

Linda sa...

Aj aj, låter inget vidare med blåsorna! Jag har inte fått några än och hoppas verkligen att jag slipper.

Kan du ta full dos av Zometa? Jag har fått min reducerad och tar bara 3 tabletter morgon o kväll (= 6 st/dag). Men egentligen vet jag inte varför de minskade min dos nu sista gången. Det fanns ju egentligen aldrig någonting som tydde på att det var cellgifterna som ställde till det. Är rädd att jag får för liten dos. Å andra sidan, full dos funkade inte bra för då blev mina värden så dåliga. Svårt att veta vad som är "rätt dos".

Kram Linda

Berit sa...

Får Xeloda. Är nu inne på min tredje tvåveckorsdos. Smörjer händer o fötter som en tok och flottar ner hela hemmet (lite överdrivet kanske). Är riktigt röd under fotsulorna men har ännu sluppit blåsor...
Du. Jag förstår att du dagligen känner dej stolt över dina fina fina barn. De kan känna sig stolta över sin fina fina mamma. :)

malin hejdenberg sa...

Hej! kikar in och måste lämna
ett avtryck, så mycket du varit och ännu är med om, Säner er en speciell tanke. Livet är så orättvist :(
// Malin

( Min systers gamla blogg som jag fortsätter skriva i )
www.elinhejdenberg.blogg.se

Anonym sa...

Tack för en blogg som verkligen berör! Jag har nyligen hittat hit och undrar lite vad Joels handikapp innebär? Kommer han kunna gå i "vanlig" skola senare? Kram Helena