måndag 31 januari 2011

Sandviken

Isac har spelat Knatten Cup I Göranssons Arena I Sandviken. Vilken fin arena och kul för killarna att spela isbandy inomhus!
Camilla och Patrice var med och tittade;

Isac blev matchens lirare i första matchen. Han gjorde även bra ifrån sig de andra matcherna. Här har Patrice fångat Isac på bild 2 gånger när han gör mål. (han gjorde ett gäng till men det är inte så lätt att hänga med på läktaren)
På översta bilden har han vit tröja och vit hjälm, på den under har han röd tröja och vit hjälm.


I det stora har han haft en rolig helg trots att han blev påhoppad av en i laget under helgen och blev kallad för ”fuckface”!?!?!?? Och att han hade en CP pappa!?!?. Ehhh, hur kan barn vara så elaka? Jag har ringt föräldrarna och pratat igenom detta så jag hoppas på en bättring.
Hur kan man vara elak mot denna snälla, söta unge?

Isac är inte den som muckar tillbaka utan har gått undan och bara svalt de fula orden. Det var i bilen hem han vågade berätta vad som hänt. JAG GÅR I TAKET när jag får reda på sådant här. Och det känns hemskt att han inte vågat säga till tränarna tidigare. Tänk vad barn kan vara elaka idag. Och att säga ordet CP till Isac är ganska känsligt med tanke på att han har en lillebror som är CPskadad. Grrrrr!
Nog om detta.

I övrigt har jag haft en underbar helg. Den bästa på väldigt länge. 3 handikappsmammor i 48 timmar UTAN barn! Vi har ätit gott, svullat godis, tröstshoppat i lördags och strosat i Högbos naturområde på söndagen. (Självklart har vi farit fram och tillbaka till bandyhallen däremellan och tittat på Isacs alla matcher). Det har blivit mycket prat och TV har varit avstängd. Mesta pratet har varit om hjälpmedel, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kommunen, försäkringskassan och all byråkrati. Det läskiga i alla samtalsämnen är att Patrice som bor i Gävleborgs län inte ens får en tiondel av all hjälp vi kan få här i stockholm. Elliot och Joel erbjuds 4 veckor intensivträning varje år på Move and Walk som Stockholms Landsting betalar, Patrice får betala själv. Cyklar och gåvagnar som vi får låna genom hjälpmedelscentralen får hon KÖPA!?!?!? Skandal Gävleborg! Detta borde uppmärksammas i pressen!!
Här lite härliga krambilder på 3 starka, kämpande och envisa handikappsmammor;

Strosande i Högbo. Vi hade bröd med och matade änderna. Rofyllt;


Fick även en bild från mamma som var och red med Joel i lördags förmiddag;

Nu ska jag till Joels kurator på Nacka Habiliteringen. En underbar kurator. Tänk om de i Gävleborg bara kunde få ta en liten del av all den hjälp vi får från Nackas Habilitering. Det skulle bli tusen gånger bättre för alla funktionshindrade i Gävleborgs län. Åh, så upprörd.
NU har jag skrivit klart för idag.

4 kommentarer:

Lena C sa...

Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft tillsammans!
Hoppas du slapp värk! Men jag förstår hur upprörd du blir!! Så bra att du ringde föräldrarna! Hoppas slippa höra att man kallar någon cp ! Det gör mig så upprörd och jag reagerar direkt. O så det här med hjälp det är så orättvist! Hoppas det kan bli ändring på den saken ! Kram
Lena

Berit sa...

Kan tänka mig att Isac är utrustad med styrka och självförtroende. Jag hoppas att han inte bryr sig i längden. Barn kan ju vara bra elaka ibland. Tror det betyder massor som barn att se sin förälder reagera. Det ger bekräftelse och trygghet. Bra att du ringde föräldrarna. Nog är det fint i Högbo. Extra när man är där med fina vänner kan jag tro.

Anonym sa...

Hej vännen,

Vilken underbar helg du verkar ha haft uppe i Sandviken, bara att få åka iväg själv med Isac förstår jag varit mysigt.
Bra att du reagerade och agerade gällande de fula orden, det är självklart inte OK !
Kramis Jenny

Stevens mamma sa...

Tack själv för en härlig weekend, hade inte kunnat haft det bättre!! CP? Ja, vad säger man? Varför svära om våra vackra barns problematik vad gäller busiga armar och ben? Hoppas att föräldrarna tog till sig av det du förklarade så att de mindre smickrande kommentarerna avtar. Ge söta Isac en stor kram från oss & hela familjen föresten:)
Kramkram från Sandviken.. PS, shit va du är bra, beundrar din styrka och tycker att du förtjänar titeln Sveriges kämpardrottning!!