torsdag 10 september 2009

Lite andhämntning och lite sjukhus

Började dagen här hemma med att försova oss.
Jörgen går till jobbet vid 7 och väcker då Isac som börjar skolan 8.20. Jag och Joel märker knappt att klockan ringde. Adam har sovmorgon och ska med buss först klockan 8.40.
Jag vaknar 8.29!!!!!!!! och sätter mig käpprätt upp i sängen, samtliga leder skriker till av smärta och handlederna trodde jag sprängdes sönder. (Det tar en stund på morgonen innan min kropp är med på noterna)
Kommer ut i Vardagsrummet där Isac sitter fullt påklädd men har somnat om!!! Skit, skolan började för 10 minuter sedan!!! Ta ett äpple och gå på en gång, för frukost hade han inte ätit. Går vidare för att kolla om Adam kanske redan gått till bussen... men icke, han drog fortfarande timmerstockar när jag knackade på dörren.

I med mediciner, välling till Joel som nu vaknat till av hysterin, klär på mig själv och tar fram Joels kläder, tumortos, fingerortoser och glasögon. Lederna börjar försiktigt vakna till och jag fumlar på Joel allt. Ber sedan Adam om hjälp att bära ut honom till bilen. Adam följer med till dagis och vi hinner precis till samlingen klockan 9, kör sedan Adam till skolan där han börjar 9.10. PUH!!

Hem igen och ta resten av medicinerna, ett päron, packar sallad och picknickfillt för att sedan åka och hämta Maria. (Måste dock förbi dagis och lämna Joels fotortoser samt ortos skor som jag glömde vid första vändan..)
Äntligen på väg.
Jag och Maria åker ut till Björnös Naturreservat.
På vägen hinner jag prata med min läkare i telefonen som meddelar att leverproverna ser bra ut och att jag kan börja äta anti inflammatorisk medicin för lederna så hoppas vi på bättring. Blir även heltidssjukskriven året ut.
Samtalar även om att kuratorn ska kontakta mig igen.

Väl framme på Björnö tar vi en underbar promenad över klipporna och i skogen. Vi avslutar med att luncha på en klippa med utsickt över Nämdöfjärden.
Så underbart! Gud vad fint vi bor egentligen på den här ön.
Mmmmm:Efter denna anhämtning och helt underbara timmar med Maria var det dags för att hämta Joel och åka till Olmed vid St Görans sjukhus. Nytt sittskal ska göras samt att de ska fixa till det sista på hans stretchortoser.
Joel var som vanligt jätteduktig och gjorde precis som de sa. Han berättade även att han varit i Usa och att han hade flygit flygplan. Han låter så lillgammal när han pratar När vi skulle gå sa han Bye Bye!

Nu ikväll har jag varit på Niyama och varit på Kundaliniyoga. Väldigt soft med mycket andning, sakta rörelser och meditation. Superskönt verkligen... ytterligare lite andhämtning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bettan!
Visst är det en fin ö vi bor på!!Det ska man inte glömma bort...
Vilken underbar resa ni verkar ha haft, spännande för er att få uppleva allt over there.
Vilka bilder, vilken tjej, ser ut som värsta proffsmodellen...du är så tapper och duktig att man blir helt matt. Vilken glöd och energi du har!
Massor av varma kramar Tina P

Anonym sa...

Kan bara hålla med, kändes verkligen som om vi fick ta del av sommarens sista, härliga värme och känsla, helt ljuvligt! Nu ser vi fram emot hösten med frisk luft och massor av färg (:
Kramisar, Maria